Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 709
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

asiuniab napisał(a):
tak, to ja:)

Witamy na Dogo:)

Masajek był dzisiaj ze mną na spacerku.Jak on się cieszył!Boże taki młody psiak i w schroniskowym kojcu...

Posted

Avilia napisał(a):
Witamy na Dogo:)

Masajek był dzisiaj ze mną na spacerku.Jak on się cieszył!Boże taki młody psiak i w schroniskowym kojcu...

I taki kochany...i śliczny.

Posted

asiuniab napisał(a):
jak ja bym chciał go wyściskać, wycałować, a najbardziej wyczarować mu najlepszy dom na Świecie;

dziękuję za przywitanie:)

On by Ci całusami odpłacił:) To jest przytulak jakich mało:) Za niedługo będę musiała go na jakiś czas opuścić:placz: Mam nadzieję,że przez czas który mnie nie będzie uda mu się dom znaleźć.On już tak długo czeka...

Posted

Avilia napisał(a):
Masajku musi Ci ktoś pokochać!

Zbliża się widmo wywozu,mamy prawie komplet psów:(

Tylko nie to :( :( :(

Avilia, czy one jak są w Mysłowicach to można się o nich dowiedzieć?

Posted

asiuniab napisał(a):
Ola, dotarła do Ciebie ode mnie wiadomość na fb?

Asiu-dotarła,zaraz odpiszę.

__Lara napisał(a):
Tylko nie to :( :( :(

Avilia, czy one jak są w Mysłowicach to można się o nich dowiedzieć?

2 lata temu wywieźli nam psy.
Z 15 psów które zostały wywiezione udało nam się odnaleźć w Mysłowicach 5.Z czego 2 chore na nosówkę,jeden z okropnym stanem zapalnym po kastracji (wrzucili psa od razu po zabiegu do mokrego,brudnego boksu).Chcieliśmy odnaleźć resztę-niestety dostałyśmy zakaz wejścia na teren schroniska...
Laro-pamiętasz Grosię która była u mnie na DT?Ona właśnie była z Mysłowic wyciągnięta po wywozie.Miała nosówkę.

Posted

Ehhh, to straszne :( nawet nie chce myśleć o tych wszystkich psach, które tam są :( Ja się pytam, łudząc się, że może nie jest tak źle, a jest.... :(

Posted

paulinken napisał(a):
Ja pamiętam Grosię. Robiłam jej ogłoszenia.

Wobec tego dobrze wiesz jaki był jej stan po wyciągnięciu z Mysłowic-do dzisiaj mam historię jej choroby.Jakby kiedyś ktoś chciał mi powiedzieć,że Mysłowicach miód jest.

Posted (edited)

Avilia napisał(a):
Masajku musi Ci ktoś pokochać!

Zbliża się widmo wywozu,mamy prawie komplet psów:(

Boże kochany, co robić...:(((
Jakie psiaki można umieścić w hoteliku na miejsce Monki i Mecenasa? Czy deklaracje udało się przepisać?

Edited by ewu
Posted

ewu napisał(a):
Boże kochany, co robić...:(((
Jaki psiaki można umieścić w hotelikau na miejsce Monki i Mecenasa? Czy deklaracje udało się przepisać?

Pojedzie Edek.

Posted

Avilia napisał(a):
Pojedzie Edek.

Tak już doczytałam.
Jezu umrę przez tego Masjaka.Nie mam szans żeby go wziąć i nie wiem jak zaradzić tej całej sytuacji. Żeby chociaż znaleźć pdt ale nie za 400 zł na miesiąc. Znacie jakieś nie tak drogie?

Posted (edited)

paulinken napisał(a):
Podobno michelle04 czy jakoś tak ma dość tanio, ale nie znam jej. W ogóle za małego psa raczej 400zł nie biorą.

13 zł dziennie za każdego, takie są ceny w znajomych mi hotelikach i pdt. Cena dla każdego psiaka taka sama.

Edited by ewu
Posted

jeśli chodzi o hotelik dla Masajka to też się rozglądałam i u Michelle04, to z opinii innych jest to bardzo dobry hotelik ( i niedaleko Wrocławia, gdzie mogłabym go odwiedzać i gdzie go ogłaszam), ale niestety, a może stety, ostatnie miejsce w domu zajął połamany 12-letni Maniek (są na chwilę obecną miejsca w kojcu), więc szukałam dalej i znalazłam też hotelik z dobrymi opiniami u Pani Katarzyny Duszyńskiej (już z Nią korespondowałam, i w obecnej chwili są jeszcze miejsca i to w domu), Ona ma centrum resocjalizacji i koszt małego psa u Niej z wyżywieniem to 250 zł (a Masaj to mi się wydaje mały, jak myślicie?). Ponaciskałam znajomych i mam na tę chwilę 200 zł deklaracji, więc muszę znaleźć jeszcze 50 zł. do tego chciałabym wcześniej wyciągnąć Masajka i zrobić mu tuning, tj. szczepienia, kastrację, kąpiele, odpchlanie, może w innej kolejności, a dopiero wtedy z ciężkim sercem za pewne przewieźć go do hoteliku. Także jeśli ktoś chciałby choć 10 zł. wesprzeć Masajka, to byłoby super, ja powoli rozglądam się za transportem Pszczyna Wrocław i szukam dalej znajomych, co mogliby wesprzeć tego malucha, no i oczywiście szukamy domku, najlepszego jaki się da:)