azalia Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Ale szczęściarz malutki,śpi sobie spokojnie. Dziękujemy Wspaniałej Rodzinie,która go przygarnęła. Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 No Gosiu, zdjęcie mówi samo za siebie, nie ma to jak błogi sen po ciężkich przejściach;) Gratulacje!! Quote
kaszanka Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 [quote name='Gosiapk'] Na FB ludzie każą go uśpić, bo stary i ślepy :angryy: ( http://www.facebook.com/media/set/?set=a.416160281732170.115827.361238580557674&type=3 ) Ciekawe, czy tak samo zaordyowaliby śmierć samym sobie, gdyby byli starsi i niewidomi :hmmmm: nie możesz sie dziwić i nie możesz porównywać starego psa do starego człowieka.... funkcjonujemy na tym samym świecie ale na zgoła innych zasadach. Wiem, ze można zapoznać ślepego psa z rozkładem mieszkania, ale czy ktoś zechce tego trudnego zadania uczyć staruszka, który w każdej chwili może odejść sam? jeżeli o mnie chodzi - podjęłabym decyzję o uśpieniu :(, ale niezmiernie cieszę się, że jest ktoś kto dał mu jeszcze pożyć. Quote
Martika&Aischa Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Ogromnie się cieszę :) Powodzenia kochany staruszku :* Quote
Gosiapk Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 kaszanka napisał(a):nie możesz sie dziwić i nie możesz porównywać starego psa do starego człowieka.... funkcjonujemy na tym samym świecie ale na zgoła innych zasadach. Wiem, ze można zapoznać ślepego psa z rozkładem mieszkania, ale czy ktoś zechce tego trudnego zadania uczyć staruszka, który w każdej chwili może odejść sam? jeżeli o mnie chodzi - podjęłabym decyzję o uśpieniu :(, ale niezmiernie cieszę się, że jest ktoś kto dał mu jeszcze pożyć. W czym niby jesteś lepsza od tego psa? Niby dlaczego zasady obowiązujące ciebie są inne niż psa? Cierpisz na megalomanię. Quote
Syla Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 (edited) Też nie zgadzam się z Tobą kaszanka.Jako wolontariuszka opiekuję się starymi ludźmi i mam, u siebie, zawsze stare psy.Inne zasady? Jesteś chyba nienormalna.Mam już czwartego starego, ślepego psa.W sumie było już ich 7.Od 12 latek wzwyż, nawet 19 i 20.Jak porównuję, to wolę opiekę nad takimi psami.Mam sąsiada, 2 razy dziennie w kościele bywał, ale truł i uśmiercał koty, a jak zobaczył mojego ślepego Lejeczka (ponad 2 lata temu) to usłyszałam :Takiego to tylko uśpić, po co to żyje? Aż zgroza patrzeć na to i obrzydliwość! Odwróciłam się i oszołom usłyszał: Jak pan zachoruje, to niech żona da pana uśpić.Jeszcze po pogrzebie, niech jakiś pies nasra panu na grób.Pisał na mnie donosy, bo miałam 2 psy, ale, nie wiedział, że miałam trzy :evil_lol: jeszcze kota i świniaka :evil_lol:Teraz ten facet jest bardzo chory, przestał przeganiać dzieci i zwierzęta, sprzed bloku.Przestał je wyzywać i zabijać(koty).Jakoś nie wybiera się na tamten świat, zgodnie, ze swoją chorą teorią.Trzyma się jak tylko może, ale wcale nie jest mi go żal.Pewnie jestem zła, ale taka jestem.Nie życzę nikomu źle, ale tylko tyle, by zło do tej osoby wróciło.Wprowadzili się nowi ludzie i mają półrocznego psa, sznaucera.Szczeka, wyje i pół dnia, mnie to nie przeszkadza, ale za ich ścianą mieszka ten "miłosierny" sąsiad, który gołymi rękami koty uśmiercał.Nie widziałam tego, ludzie mi mówili.Ze wszystkimi miał na pieńku.Moje psy nikomu nie szkodzą, żyją sobie jak Lejeczek 15 miesięcy, ale i jak Nolcia, niespełna miesiąc.Edziu, 14letni śleputek, 2 lata u mnie, 7 maja, według kaszanka, powinien, nie żyć.To moja miłość największa i Ty tego, biedna kaszanka, nie zrozumiesz nigdy.Nie wiem ile masz lat, kaszanka, ale jak tak piszesz, to idź i się utop, albo powieś.Jeszcze Ci serdecznie życzę tego, co mojemu sąsiadowi, bo Ty też tego życzysz żywym stworzeniom. Edited April 1, 2012 by Syla Quote
Gosiapk Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 Syla napisał(a):Też nie zgadzam się z Tobą kaszanka.Jako wolontariuszka opiekuję się starymi ludźmi i mam, u siebie, zawsze stare psy.Inne zasady? Jesteś chyba nienormalna.Mam już czwartego starego, ślepego psa.W sumie było już ich 7.Od 12 latek wzwyż, nawet 19 i 20.Jak porównuję, to wolę opiekę nad takimi psami.Mam sąsiada, 2 razy dziennie w kościele bywał, ale truł i uśmiercał koty, a jak zobaczył mojego ślepego Lejeczka (ponad 2 lata temu) to usłyszałam :Takiego to tylko uśpić, po co to żyje? Aż zgroza patrzeć na to i obrzydliwość! Odwróciłam się i oszołom usłyszał: Jak pan zachoruje, to niech żona da pana uśpić.Jeszcze po pogrzebie, niech jakiś pies nasra panu na grób.Pisał na mnie donosy, bo miałam 2 psy, ale, nie wiedział, że miałam trzy :evil_lol: jeszcze kota i świniaka :evil_lol:Teraz ten facet jest bardzo chory, przestał przeganiać dzieci i zwierzęta, sprzed bloku.Przestał je wyzywać i zabijać(koty).Jakoś nie wybiera się na tamten świat, zgodnie, ze swoją chorą teorią.Trzyma się jak tylko może, ale wcale nie jest mi go żal.Pewnie jestem zła, ale taka jestem.Nie życzę nikomu źle, ale tylko tyle, by zło do tej osoby wróciło.Wprowadzili się nowi ludzie i mają półrocznego psa, sznaucera.Szczeka, wyje i pół dnia, mnie to nie przeszkadza, ale za ich ścianą mieszka ten "miłosierny" sąsiad, który gołymi rękami koty uśmiercał.Nie widziałam tego, ludzie mi mówili.Ze wszystkimi miał na pieńku.Moje psy nikomu nie szkodzą, żyją sobie jak Lejeczek 15 miesięcy, ale i jak Nolcia, niespełna miesiąc.Edziu, 14letni śleputek, 2 lata u mnie, 7 maja, według kaszanka, powinien, nie żyć.To moja miłość największa i Ty tego, biedna kaszanka, nie zrozumiesz nigdy.Nie wiem ile masz lat, kaszanka, ale jak tak piszesz, to idź i się utop, albo powieś.Jeszcze Ci serdecznie życzę tego, co mojemu sąsiadowi, bo Ty też tego życzysz żywym stworzeniom. Sylko, wielu ludzi mogłabym nazwać złymi, ale na pewno NIE Ciebie!!! Nie po tym co robisz dla tylu chorych i starszych ludzi i zwierząt. Jesteś wyjątkowa! I tak niesamowicie się poświęcasz dla innych, choć samej nie jest Ci lekko. A co do sąsiada, łatwo się rzuca wyroki na innych, ale jak przychodzi co do czego, to jest dokładnie tak jak piszesz, trzyma się stary dziad życia obiema rękami i pewnie nad sobą lituje, że taki biedny i nikt mu nie chce pomóc itp. A sam był mordercą i wrogiem świata. Quote
pikola Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Czy wszystko u dziadziusia w porzadku? Jak Jego zdrowko? Quote
Gosiapk Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 (edited) Ostatnie wiadomości mówiły o błogostanie dziadzia :) Dla dogocioć: Miluś z nowym pańciostwem i kumplem. Edited April 25, 2012 by Gosiapk Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Super! Dostał swój domek i swoich kolegów - Gosia masz rękę:) Quote
Gosiapk Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 Chiquita&DeeDee napisał(a):Super! Dostał swój domek i swoich kolegów - Gosia masz rękę:) Gdzież tam! to nie mój sukces :) Quote
Cantadorra Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Najważniejsze, że ma domek, kochany zadbany staruszek. Dziękujemy nowym właścicielom za domek i serce :) Quote
pikola Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Tak,pieknie dziekujemy:loveu:.Macie piekne serca.. Quote
Gabi79 Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Miluś cudny, ale mu się trafiło!!!!!!!!!! Nie rozumiem czemu niektórzy uważają, że starego psa trzeba uśpić tylko ze względu na jego wiek, przecież to okrutne. Dla mnie psie staruszki mają w sobie jakąś magię. Quote
Gosiapk Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 [quote name='Gabi79']Miluś cudny, ale mu się trafiło!!!!!!!!!! Nie rozumiem czemu niektórzy uważają, że starego psa trzeba uśpić tylko ze względu na jego wiek, przecież to okrutne. Dla mnie psie staruszki mają w sobie jakąś magię.[/QUOTE] Zgadzam się z Toba w 100%. Quote
sleepingbyday Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 rewelka! a jakies relcje i fotki z kanapy będą ;-)? Quote
Gosiapk Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 [quote name='sleepingbyday']rewelka! a jakies relcje i fotki z kanapy będą ;-)? A relacja z czerwonego dywanu ;) nie podoba się cioci SBD? :) Quote
Recommended Posts