Crys Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 (edited) NILL Nill jest bardzo wystraszony. Tak długi pobyt na kwarantannie bez kontaktu z ludźmi strasznie go zniszczył psychicznie. Boi się smyczy, widoku pętli, obroży, hałasów, gwałtownych ruchów i bardzo często ludzi. Podczas zmiany obroży musiałam być bardzo ostrożna i ciągle kontrolować jego wyraz pyska teraz bez problemu mogę mu zmienić obrożę, zapiąć go na smycz niestety nie wiem jak to by wyglądało w przypadku obcej dla niego osoby. Nill czasami daje się pogłaskać, ale widać jego przerażenie i panikę w oczach. Wyraz jego pyska jest bardzo smutny. Cały czas pracuje nad jego strachem i kontaktem z człowiekiem. Kontakt: Kinga 516-912-976, KingaSchroniskoSC@interia.pl [FONT=Arial CE][SIZE=4]Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej oraz możliwość przeprowadzenia wizyty adopcyjnej.[/FONT] Edited May 18, 2012 by Crys Quote
catherine31 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 bardzo ładny psiak i myślę, że po jakimś czasie się otworzy na człowieka Quote
saphira18 Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 zapisuję, mam sentyment do takich nieśmiałych piesków, jak już się otworzą są wspaniałe! Quote
Crys Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 (edited) Nillek na wczorajszym spacerze :) Po spacerze go puściłam na wybiegł, strasznie się mnie pilnował jak gdzieś odeszłam a on biegał sobie i go zawołałam od razu przybiegał. Na chwilę się nawet piłeczką zainteresował jak mu rzuciłam. Edited May 18, 2012 by Crys Quote
Crys Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 Jestem pod wrażeniem zachowania Nilla. Wczoraj weszłam do jego boksu, podchodził do drzwi i chciał wyjść. Jak uciekł dał się bez problemu zapiąć na smycz i wprowadzić znowu do boksu. W boksie do mnie pochodził, pozwalał się głaskać, nawet się przytulił do nogi :D Quote
Lady_Amaltea Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Ja miałam przyjemność wyjścia z nim 5 kwietnia :) Bardzo fajny psiak ;) nie okazywał strachu. Nilluś do góry :* Quote
Lady_Amaltea Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 człowieki szukamy Nila podobno wczoraj wieczorem wymkną się pracownikom. Jest nieufny w stosunku do ludzi i wystraszony. Quote
Crys Posted April 28, 2012 Author Posted April 28, 2012 (edited) Prosimy o kontakt jeśli ktoś go zobaczy!! 516-912-976 Bardzo Się Martwimy Żeby Pod Auto Nie Wpadł!!!!!!! Nill jest wystraszony,powoli się oswajał z ludźmi jeśli spokojnie się do niego podejdzie może pozwoli się złapać. Edited May 18, 2012 by Crys Quote
Crys Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 Niestety po Nillu ślad zaginął :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( Quote
Recommended Posts