Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

NILL

Nill jest bardzo wystraszony. Tak długi pobyt na kwarantannie bez kontaktu z ludźmi strasznie go zniszczył psychicznie. Boi się smyczy, widoku pętli, obroży, hałasów, gwałtownych ruchów i bardzo często ludzi.

Podczas zmiany obroży musiałam być bardzo ostrożna i ciągle kontrolować jego wyraz pyska teraz bez problemu mogę mu zmienić obrożę, zapiąć go na smycz niestety nie wiem jak to by wyglądało w przypadku obcej dla niego osoby. Nill czasami daje się pogłaskać, ale widać jego przerażenie i panikę w oczach. Wyraz jego pyska jest bardzo smutny. Cały czas pracuje nad jego strachem i kontaktem z człowiekiem.

Kontakt:
Kinga 516-912-976, KingaSchroniskoSC@interia.pl

[FONT=Arial CE][SIZE=4]Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej oraz możliwość przeprowadzenia wizyty adopcyjnej.[/FONT]

Edited by Crys
Posted (edited)

Nillek na wczorajszym spacerze :)
Po spacerze go puściłam na wybiegł, strasznie się mnie pilnował jak gdzieś odeszłam a on biegał sobie i go zawołałam od razu przybiegał. Na chwilę się nawet piłeczką zainteresował jak mu rzuciłam.

Edited by Crys
  • 3 weeks later...
Posted

Jestem pod wrażeniem zachowania Nilla.
Wczoraj weszłam do jego boksu, podchodził do drzwi i chciał wyjść.
Jak uciekł dał się bez problemu zapiąć na smycz i wprowadzić znowu do boksu.
W boksie do mnie pochodził, pozwalał się głaskać, nawet się przytulił do nogi :D

Posted (edited)

Prosimy o kontakt jeśli ktoś go zobaczy!!
516-912-976

Bardzo Się Martwimy Żeby Pod Auto Nie Wpadł!!!!!!!
Nill jest wystraszony,powoli się oswajał z ludźmi jeśli spokojnie się do niego podejdzie może pozwoli się złapać.

Edited by Crys
  • 3 weeks later...