Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj jak tu cicho...

Dzisiaj razem z Justyną starałyśmy się przekonać Panią i jej córkę do Baffika - wstepnie jesteśmy umowione na przyszłą sobote po wizycie fryzjera...

mam mieszane uczucia bo corka płakała patrzac na szczeniaczki a na baffika spojrzała i powiedziala, ze biedny i tyle ;/

spacer był jak zwykle udany a i ciasteczka smakowały
udało mi sie zrobic zdjecia
mam tez filmik ze spaceru - ogonek mało co nie odpadł :)

Shot with E4200 at 2007-07-28

tutaj 4 kółka w górze :)

Shot with E4200 at 2007-07-28

Posted

On już tak 7m-cy siedzi od grudnia w ciasnej małej klatce,tragedia,nie może bidule zrozumieć za jaką karę tak cierpi na stare lata:shake::-(I to wcale nie takie stare,tylko średnie lata,przecież jest w kwiecie wieku.
Wiesz jak dziś byłam z Panią z dogomani po kicie,to też spotkałam dwie adoptujące rodziny adoptujące szczeniaki i mówiące jak to trzeba brać małe psy(nie powiem też fajny gest)bo z dorosłym to nie wiadomo co będzie:angryy::mad:.Nie wytrzymałam i powiedziałam grzecznie swoje zdanie,że Ten dorosły to już ułożony,wszystko rozumie,wie gdzie trzeba się załatwiać ,no bo w końcu kiedyś miał dom,nie żył w buszu,a i w przeciwieństwie do szczeniaka doceni na pewno bardziej darowaną szansę,bo szczeniak,jak 5m-czne dziecko z domu dziecka,nawet nie będzie pamiętać,że było adoptowane.....
Psy które były na fotelach i zostały z nich brutalnie zrzucone,potrafią jak mało kto,docenić darowaną szansę....

Posted

dokladnie amelka, ja tez tak uwazam, dlatego tak strasznie zal mi bafika... on jeden zostaje ZAWSZE w tej szczenietarni, w ktorej kazdy zabrany szczeniak juz dawno nie pamieta ze byl

Posted

doris, wspaniala wiadomosc!!!:cool3: gdybym tylko nie pracowala to chetnie bym wam potowarzyszyla, chyba specjalnie sie zamienie jak sie da!! ahhh zeby sie udalo, widocznie jej maz sie zgodzil a i coreczka zmiekla...cudownie!! jest szansa!!! trzymam kciuki!

Posted

weszlam dzisiaj do szczenietarni i ujrzalam przepieknego psiaka- sznaucerka!!! to nasz baffi, slicznie obciety przez wolontariuszke beatke, wyglada cudnie, moze teraz ktos sie w nim zakocha, rozmawialam z panem (jeden taki sympatyczny :) ) ktory tam pracuje i obiecal ze bedzie namawiac na niego, moze teraz ta pani z jamnikiem sie zakocha :loveu:
zdjecia wieczorem bo teraz tak na szybko tylko relacja ;)

Posted

niestety na sobotnim spacerku mnie zabraknie :(
ale za to mam zdjecia Baffika ;)
co prawda ze szczescie ani on ani ja nie moglismy ustac w miejscu, ale pan sie pokaze taki jaki jest...:)

Posted

Dzisiaj byłam umówiona z Panią, która chciała sprawdzić jak jej jamnik bedzie sie zachowywał w obecności Baffika...niestety Pani nie przyszła a wiadomość otrzymałam od jej córki, która napisała,że "mama nie przyjdzie, jest w szpitalu, skontaktuje sie" . Wczoraj o 22 dostałam smsa potwierdzajacego dzisiejsze spotkanie a tutaj takie cos !! Nie spodziewałam się tego...

Baffik jakby coś wyczuwał bo przez cały czas popiskiwał i machał ogonkiem... a tutaj taki zwrot akcji...

Spędziłam z nim dzisiaj 2 godzinki, w tym ponad godzinny spacer - pieszczoch z niego niesamiwity. Jest przeuroczym psem bez cienia agresji czy złośliwości...

Myślałam, ze dzisiejszy dzien bedzie wspaniały :(

Posted

Doris i Justine,baaaardzo mi przykro,specjalnie tu zajrzałam z walącym sercem.Nie mam teraz internetu więc jakiś czas niestety będę tylko wpadała jak będę w kafejce,sama nad tym ubolewam.Brak mi słów na tą panią a raczej na córcie,co chyba nie może pogodzić się z wiekiem pieska:shake: :-(