Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękujemy za odwiedziny ;)

jonQuilla - No łeb to on ma, a jeszcze ostatnio urósł :loveu: Z 50 cm. na 54 :razz:

Trochę fotek z dzisiaj, jestem chora ale żal patrzeć jak pies się kisi w łóżku :P

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='agaga21']tu jak zwykle świetne zdjęcia :smile:
psisko jest mega fotogeniczne. jakim sprzętem focisz?

Dziękuję ;) Nikon D70, mam na razie dwa obiektywy - Nikkor 28-80 mm i Tamron 55-200. Na Święta chcę stałkę 50 mm. 1.8 ;)

[quote name='omry']Kocham tego psa :loveu: Cudo chodzące zwyczajnie.
Powiedz mi, jak to się dokładnie stało, że go masz? :smile:

^^

To dość długa historia, postaram się skrócić ;)
Przez dobry rok prosiłam rodziców o AST'a, kiedy w końcu w lato 2010 roku szczeniak był już zarezerwowany, przychodzi do Mnie koleżanka z małym rudzielcem. Psa 'znalazła' w sklepie 'żabka', powiedzieli że przybłąkał się za jakimiś obcymi ludźmi. Został w sklepie, dostał jeść, a że koleżanka tam poszła - wzięła go.
Nie miała za dobrych warunków na psa, nie byłoby jej stać nawet na szczepienia, a do tego pies by wylądował na łańcuchu, czy też w schronisku. Wiedząc jak to będzie poszłam do jej mamy, nagadałam jej głupot a że to wielkie urośnie, że będzie trudno wychować, że będzie trzeba dużo czesać - no i przekonując również koleżankę, wzięłam go do Siebie. Do Hodowcy się zadzwoniło, wszystko było dobrze, szczeniaki jeszcze nie były urodzone więc nie było żadnego problemu by zrezygnować. No i Astro został ze Mną ;)
I teraz strasznie się cieszę że wtedy go wzięłam, chciałam AST'a, ale przez to że jednak nie wzięłam AST, zaczęłam się interesować Pit Bull'ami i spodobały mi się o wiele, wiele bardziej, wspaniały charakter, do Astra pies tej rasy pasuje w 100% pod względem charakteru i energii. ;)

[quote name='Sawmj']Nie no, ja nie moge, ten pies jest niesamowity! :loveu:

Dziękuję ;)

Kilka zdjęć z Czwartku ;)

Posted

Culineo napisał(a):
niesamowity pies ! wspaniała mieszkanka :D dużo wyzwań z nim masz? :)

Dziękuję :)

Wyzwań ? Kiedyś było wręcz okropnie, za każdym razem gdy zobaczył psa walnął się na ziemię i ani rusz, nie ważne czy pies był od nas 20 metrów czy też 2 - walnął się i koniec. Zaczęłam z nim poważnie pracować, dzisiaj jedyne co to popiszczy jak przechodzimy koło psa.

Kiedyś również uciekał, gdy tylko drzwi były otwarte, czy ktoś otwierał - pies znikał. Na spacerach BAŁAM się puścić go na 15 metrowej lince, uciekał i miał gdzieś że go wołam, dziś może chodzić w samej obroży gdziekolwiek pójdziemy ;)

Jestem dumna z psa, jak i z Siebie że się udało ;)

Trochę, albo dużo zdjęć z wczoraj i dziś ;)

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...