Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pierwsze słyszę, skąd masz takie informacje:-o Oczywiście, pewnie są jakieś przypadki głuchoty u akit ale na pewno nie są one częstsze niż u innych ras. Z tego co wiem skojarzenie dwóch białych akit (czego robić niewolno i prawdziwi hodowcy o tym wiedzą i nie robią) może doprowadzić do tego, że ich potomstwo będzie głuche lub ślepe. Po prostu weź psa z dobrej hodowli a na pewno będziesz miał dużo większe prawdopodobieństwo, że pies będzie zdrowy.

Posted

Hachiko napisał(a):
Biorę sobie za około roku akite. Podobno 100% tych psów cierpi na głuchote ktora sie nasila z wiekiem. To prawda? Są wyjątki> Jak tego uniknąć?

Hm....trzeba natychmiast po zakupie udac sie do laryngologa!!!!:p a jak nie pomoże,to pozostanie tylko...psychiatra...........:diabloti:

Posted

Po moim psie mogę stwierdzić, że te psy mają aż za dobry słuch, my nie możemy nawet jabłka zjeść w spokoju bo jak tylko usłyszy ugryzienie to przybiega galopem nie wiadomo skąd i się sępi:evil_lol:

Hachiko może chodzi Ci o to, że jak np. wołasz psa to on zachowuje się tak jakby Cię nie słyszał? Ale to nie jest sprawa głuchoty:lol:

Posted

[quote name='Sukóru']Po moim psie mogę stwierdzić, że te psy mają aż za dobry słuch, my nie możemy nawet jabłka zjeść w spokoju bo jak tylko usłyszy ugryzienie to przybiega galopem nie wiadomo skąd i się sępi:evil_lol:

Hachiko może chodzi Ci o to, że jak np. wołasz psa to on zachowuje się tak jakby Cię nie słyszał? Ale to nie jest sprawa głuchoty:lol:

Mój ma dokładnie tak samo z jedzeniem. Pomimo, że staram się jak mogę żeby nie chrupnąć:) Mój zachowuje sie jakby nie słyszał wtedy, gdy po prostu nie chce mu się wstać(ewentualnie kiedy uważa, że przyniesienie po raz n-ty patyka nie jest już fajne) ...wtedy faktycznie natychmiast głuchnie xD

Posted

no ja myśle, ze to 100% to racja ale tylko jesli chodzi o sytuacje, które akita sobie uzna za nie do końca komfortowe dla siebie...np konieczność przyjścia do właciciela na zawołąnie :P ale to głuchota tymczasowa ...po chwili słuch wraca :) ale sie powtarza ;)