sortis Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Autor opisuje teriery między innymi tak: ... żaden inny pies nie odznacza się większą odwagą, nieustępliwością, próżnością ... Na ilustracjach w książce: Bradus Quicksilver - Airdale Kadabra Go To Work Onan Ogg - Walijczyk Dalip Limited Edition - Bedlington Moonline Dedication - Border Kerbys Tipple - Bullterrier Deneland Super Trooper - Cairn Elve Cruella de Ville - Australijczyk Josal Jester of Margham - Dandie Flyntwyre Flyntlock - Foks szorstki Ryemill Fudge - Jack Deedilly Didilly Dee of Dewnsview - Kerry Plutarch the Wise of Tyburn - Manchester Stephelcher Snow Wizard - Sealyham Berkley Brockbuster - Wheaten Cadarfell Movie Star - West Anniversary of Kennelgarth - Szkot i wreszcie Elve the Sorcerer - Norwich, :multi: pradziadek :multi: mojego Maksa :multi: !!! Quote
zachraniarka Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 [quote name='sortis']Autor opisuje teriery między innymi tak: ... żaden inny pies nie odznacza się większą odwagą, nieustępliwością, próżnością ... W jednym zdaniu cała istota terriera. I powód dlaczego nie wyobrażam sobie mieć już innego psa :loveu: Quote
Jura Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 [quote name='sortis']Autor opisuje teriery między innymi tak: ... żaden inny pies nie odznacza się większą odwagą, nieustępliwością, próżnością ... Próżnością? Nie bardzo rozumiem, w jakim sensie. Quote
zachraniarka Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Jura ja w słowniku mam tak o próżności: "mający o sobie bardzo dobre zdanie i lubiący, żeby go podziwiać i pochlebiać mu" Dla mnie pasuje jak ulał do teriera. Ludwik szczególnie kładzie nacisk na pierwszy człon- on ma o sobie aż za dobre zdanie. Ale i na wszelkie podziwy i pochlebstwa łasy jest :D Quote
Nitencja Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Zach kazdy terrier tak ma :) Powiedz ALexowi ze on jest kochany i sliczny zaraz inaczej staje i taki jst dumny z siebie :evil_lol: Quote
zachraniarka Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 No dlatego napisałam uważam to zdanie za super trafne: odwaga, nieustępliwość i właśnie próżność- cały terier! Bez względu na kolor, długość łapek czy na bezsensowne podziały admina.. Quote
INA Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 [quote name='sortis']Autor opisuje teriery między innymi tak: ... żaden inny pies nie odznacza się większą odwagą, nieustępliwością, próżnością ... Hi Hi Hi dobry cytat a i z tą próżnością po przeanalizowaniu hasła- szczególnie długi człon bardzo dobrze oddaje stan rzeczy...:cool3: Tylko ta nieustępliwość jak dla mnie jest czasem kłopotliwa:mad: Quote
Recommended Posts