Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Snafi poszedł do adopcji jako 7 tygodniowy szczeniaczek. Teraz ma pół roku,jest wielkości do kolan albo większy. Adoptował go młody chłopak wraz z dziewczyną. Podpisał papiery adopcyjne. Widać było,że nie są bogaci i trochę biłam się z myślami,czy dobrze robię,czy są odpowiedzialni,czy to na pewno dobry dom...Dużo rozmawiałam z tym chłopakiem,mówiłam jakie są moje warunki,tłumaczyłam i postanowiłam dać im szansę. Tydzień po adopcji koleżanka zrobiła mu wizytę i było wszystko ok,piesek był szczęśliwy. Na początki dostawałam codziennie telefony od chłopaka,cieszyłam się. Po jakimś czasie mniej już dzwonił,ale to normalne,że nie będzie przez całe życie codziennie do mnie dzwonił.
W styczniu zadzwoniłam i prosiłam żeby mi wysłał zdjęcia psa,ale zdjęć nie dostałam.Upominałam się jeszcze ale to nic nie dało. Zaczęło mnie to martwić i zamierzałam się tam wybrać,ale uprzedził mnie jego telefon kilka dni temu. Zadzwonił i powiedział,że on musi wyjechać za granicę do pracy,bo jego dziewczyna jest w ciąży. I że nie chciałby mi robić problemu żebym znowu szukała psu domu,że pies będzie u teściowej. Mieszkanie,w którym on mieszkał oddali i że on idzie do swoich rodziców mieszkać dopóki nie wyjedzie. a ja się pytam co na to teściowa,wiem że ona ma psa. Mówi,że zgodziła się,ale jej syn jest alkoholikiem, raz już kopał Snafiego!! jak to usłyszałam to słabo mi się zrobiło...i mówię,że pies tam nie może pozostać! i powiedziałam żeby mi podał adres teściowej i ja tam jadę.Adres mi podał. Ale jak chciałam tel do niej to już się kłamstwa zaczęły. Chciałam się umówić na sobotę,to zaczął wymyślać...i dziś telefonu już nie odbiera.
Muszę psa natychmiast zabrać!!ale dokąd?? nie mam go gdzie wziąć,dlatego błagam Was pomóżcie!!

Oto zdjęcia Snafcia jak był mały:

Edited by kasiapsiaki
  • Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To on jest w domu z tym synem teściowej,alkoholikiem,który go kopie,ależ biedactwo.
Trzeba go zabrać jak najszybciej,może ktoś go przyjmie awaryjnie,na kredyt,potem
będziemy zbierać pieniądze,jemu, dzieje się krzywda,a może i głodny jest.

Posted

Jestem Kasiapsiaki,ludziom nie można ufać,niestety.Ale każdego też nie prześwietlisz.Teraz trzeba tylko "prostować" sytuację.Jeśli mogę Ci jakoś pomóc,to w miarę możliwości ..Jestem z okolic Śląska ....

Posted (edited)

Dziękuję za przybycie. Właśnie największy problem jest z DT dla niego,nie wiem już co robić...;( bo zabrać go jakoś zabierzemy jak nie po dobroci to idziemy na policję nie wiem,ale gdzie go umieścić??to jest jakiś koszmar dla mnie,nie mogę w to uwierzyć co się dzieje:( tam gdzie teraz pies przebywa podobno to Katowice Aleja Niepodległości,może ktoś się orientuje gdzie to jest,czy mieszka blisko żeby zobaczyć??

Edited by kasiapsiaki
Posted

patrzałam też już na mapie,szkoda że nie mam nikogo z tamtych okolic:( ciekawe czy to jakaś dziura.Szukałam po necie hotelu jakiegoś ale ceny są kosmiczne, w dodatku psów do roku nie chcą przyjmować;(

Posted

giselle4 napisał(a):
zabrac i to juz
bo bedzie nieszczescie
taki sliczny maluszek
Boze ,ludzie nie maja serca

Ale żeby go zabrać, trzeba mieć dokąd... Poza tym, ten maluszek ma teraz pół roku i jest już całkiem spory.

Posted

kasiapsiaki napisał(a):
patrzałam też już na mapie,szkoda że nie mam nikogo z tamtych okolic:( ciekawe czy to jakaś dziura.Szukałam po necie hotelu jakiegoś ale ceny są kosmiczne, w dodatku psów do roku nie chcą przyjmować;(

Kasiu jest na dogo trochę ciotek z Katowic napisz do nich koniecznie .....na szybko przychodzi mi na myśl Bjuta ....Monika z Katowic ...Soboz .....Maciaszek ....kurcze oszaleć można !!! Co się z tymi ludźmi dzieje!!!