Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cze Sara:p
hotel ten znam z tv na 2 często go reklamują gdzie mozna wygrać zaproszenie:p
fajnie se odpoczywałaś my tu bidne przed kompem a Sara w wodzie:eviltong:

Posted

[quote name='Pegaza']Cze Sara:p
hotel ten znam z tv na 2 często go reklamują gdzie mozna wygrać zaproszenie:p
fajnie se odpoczywałaś my tu bidne przed kompem a Sara w wodzie:eviltong:
Cześc Dario!
Ja dopiero się o nim dowiedziałam, jak pojechałam z rodzicami na baseny. Zresztą telewizję rzadko oglądam, więc nie było okazji wcześniej się o nim dowiedzieć.
Teraz próbuję namówić rodziców na wyjazd na kolonie do Rynu z Ariskiem.

Basen na zewnątrz, którego nazywam Myszka Miki (jest okrągły z dwoma brodzikami wyglądającymi jak uszy):

Basen z hydro-masażem:

Posted

[quote name='fidelek2']ŁAAŁ, ekstra ten obiekt basenowy!!! Dla każdego sie coś znajdzie ;)

U nas dzis piękne słoneczko i bardzo ciepło było :loveu:
Musze przynać, że jak dla mnie basenów było dużo, nie ze wszystkich korzystałam, bo pływać nie umiem :oops: Ale to prawda, każdy coś dla siebie znajdzie.

U mnie też dziś słonko świeciło, aż żal siedzieć w domu i wyciągnęłam Ariska na spacer.

• 2 weeks later...
Posted

Witajcie!
Przepraszam, że tyle czasu nie pisałam, ale mam dużo spraw na głowie.
Może zacznę od tego, że wyjechałam i dostępu do Internetu nie miałam. Taka miła odmiana, odpoczęłam trochę i nawet nie czuję potrzeby, żeby siedzieć na nim godzinami.
Druga sprawa to taka, że Internet będę miała tylko do 20 sierpnia. Kończy mi się umowa, abonament jest za duży jak na czas, który spędzam przed netem, więc zrezygnowaliśmy. Rodzice zamierzają kupić nowy laptop i automatycznie Internet kupimy do niego. Może gdzieś tak w połowie września...
Ostatnio zaczęły mi się podobać cziłki i siedzę na różnych hodowlach. Na razie jedynym problemem, dlaczego nie możemy mieć jeszcze jednego pieska jest za małe i wybetonowane podwórko, buuu :placz:
Czy wszystkie osoby, które mają 2 małe psy mają również wielkie podwórko? It's not fair... A przeprwadzam się dopiero za rok bądź 2 lata :-(

PositiveThought napisał(a):
hej Saruś!

ładnie tam, pomysłowo :razz: tylko kilka zdjątek widziałam, później nadrobię resztę, a na razie całuski i tulaski od Aidusia przesyłam!

EDIT: teraz obejrzałam całość i muszę powiedzieć, że u nas(znaczy się w Gryfinie niedaleko) jest fajniej :p są zjeżdżalnie, fale, basen sportowy, rzeka[jeszcze lepsza od fal!], hydromasaż, sauna, solanka i kilka brodzików... ZAPRASZAMY!

Tutaj też jest tyle atrakcji, tylko że nie wszystkiemu zrobiłam zdjęcia.
Baseny wewętrzne:
basen sportowy o wymiarach 25 m x 12 m, basen rekreacyjny z falą, basen z hydromasażem wodno-powietrznym, basen szkolny, brodzik dla dzieci, trzy tory zjeżdżalni (łącznie 700 m), młynek wodny, basen rzeka z prądami, jacuzzi - borowe, magnezowo-wapniowe, ługowe, sauny parowe i suche o nutach zapachowych, sauna śnieżno-lodowa, jaskinia solna, basen letnio-zimowy
Baseny zewnętrzne:
basen sportowy o wymiarach 25 m x 15 m, brodzik dla dzieci, basen z hydromasażem i biczami szkockimi

Posted

Oj witaj Saruś, jak to Cię nie będzie tak nie może być:-(
A co do podwórka to ja go nie posiadam bo mieszkam w bloku i mieszkać raczej będę, a dwa psiaki przynajmniej muszą być:eviltong:

Posted

PositiveThought napisał(a):
to ja odpadam :mdleje:

cześć Saruś, szkoda, że Cię tak długo nie będzie :( a co do podwórka to nie zgadzam się na takie myślenie i już! wystarczą dłuuuugie spacery...

Uch, długie spacery bardziej mnie męczą niż samego Arisa, on to by cały dzień spędził na dworzu. I właśnie buduje się nowy domek z ogrodem, więc już drugi pies nie będzie problemem. Tylko, że ja go chcę teraz, a nie za 2 lata :mdleje:

koregra napisał(a):
Oj witaj Saruś, jak to Cię nie będzie tak nie może być:-(
A co do podwórka to ja go nie posiadam bo mieszkam w bloku i mieszkać raczej będę, a dwa psiaki przynajmniej muszą być:eviltong:

No niestety, może czasem wpadnę do kawiarenki, żeby napisać parę słówek, ale będzie mi Was bardzo brakowało :-( Mam nadzieję, że Internet da się załatwić szybciej... Na razie korzystam z okazji i siedzę na DGM nadrabiać zaległości :p Szkoda, że został mi tylko tydzień...
Ja to bym najchętniej całą hodowlę yorków założyła, bo w tej rasie jestem zakochana :loveu: Chihuahua też mi się podobają i chciałabym mieć chociaż jednego pieska tej rasy.

Posted

[CENTER]Witaaaaj Saruś i Arisek :loveu:

Też mieliśmy takie szeleczki jak nasz Toffiniuś był maleńki :D teraz mam zamykane na "Pstryk" :D ale One slicznie wyglądają na Arisku :loveu:
Mój Ulubbbieeeniec :D

A Ny dzis idziemy do fryzjera :crazyeye:
Miłego Dnia robaczki :*

[/CENTER]

Posted

Hello!
Jednak umowa na Internet przedłużona :multi: Nie było żadnej korzystniejszej oferty, więc się z Wami raczej nie żegnam. Oczywiście, jak zacznie się rok szkolny, też nie będę często, ale jak na razie przez te 2 tygodnie zamierzam przebywać na DGM.

[quote name='PositiveThought']nowe szeleczki? :cool3:

do pysia mu pasują i do kolorku na grzbiecie :loveu:
Tak, nowe. W starych włosy mu się kołtuniły, ale Madzia-Mod pokazała mi jakie ma Mikuś i muszę przyznać, że są o wiele lepsze :loveu:

[quote name='madziasto4']O rety kotlety, tak długo Was nie będzie? :mdleje:
York i cziłka- może być fajny duet :lol:
Mi się też taki duet podoba :loveu: Ewentualnie nie pogardzę yorkiem zamiasts chihuahua. Ale to jeszcze długa droga...

[quote name='maartucha']

Witaaaaj Saruś i Arisek :loveu:

Też mieliśmy takie szeleczki jak nasz Toffiniuś był maleńki :D teraz mam zamykane na "Pstryk" :D ale One slicznie wyglądają na Arisku :loveu:
Mój Ulubbbieeeniec :D

A Ny dzis idziemy do fryzjera :crazyeye:
Miłego Dnia robaczki :*

Cześć Martuś!

Aris miał wcześniej takie na 'pstryk', ale mu się włosy w nich kołtuniły i przeszłam na te.

Wspaniał wiadomość :multi: W takim razie z niecierpliwością czekam na zdjęcia :loveu:

Posted

Cześć Saruś :multi:

Alez Nam tutaj kompleksy basenowe zapodalaś, az mi się zachciało do jakiegoś parku wdonego z atrakcjami :lol: Byłam w takowym we włoszech i bylo super, wspomnienia są :loveu:

Ach ten Arisek, boski po prostu i w kokardkach mu tak twarzowo :loveu:
Co do posiadania 2 psów, to niestety tak to juz jest z rodzicami, ze ciężko ich do tego namówić. Ja bym chciala, ale nie mogę sobie pozwolić, bo : na zbyt długie okresy czasu wyjeżdżam, a nie chcę obarczać rodziców ciąglym zajmowaniem się moimi psami, zreszta Oskarka już zaadoptowali, już mówią, że zostaje z nimi, a ja jak się wyprowadzę w przyszlości to mam sobie nowego kupic hihi

Posted

[quote name='Daga_i_Oskar']Cześć Saruś :multi:

Alez Nam tutaj kompleksy basenowe zapodalaś, az mi się zachciało do jakiegoś parku wdonego z atrakcjami :lol: Byłam w takowym we włoszech i bylo super, wspomnienia są :loveu:

Ach ten Arisek, boski po prostu i w kokardkach mu tak twarzowo :loveu:
Co do posiadania 2 psów, to niestety tak to juz jest z rodzicami, ze ciężko ich do tego namówić. Ja bym chciala, ale nie mogę sobie pozwolić, bo : na zbyt długie okresy czasu wyjeżdżam, a nie chcę obarczać rodziców ciąglym zajmowaniem się moimi psami, zreszta Oskarka już zaadoptowali, już mówią, że zostaje z nimi, a ja jak się wyprowadzę w przyszlości to mam sobie nowego kupic hihi
Cześć Daguś!

Ja pierwszy raz na takich basenach byłam w Słowacji parę lat temu, potem zaczęli takie budować w Zakopanem, a później już w innych miastach. Muszę przyznać, że do basenów mam nawet blisko, bo albo do Mikołajek, albo do Białegostoku.

U mnie problemem jest tylko brak ogrodu...
Moi rodzice też mówią, że jak wyjadę na studia i się przeprowadzę to Aris zostaje z nimi, a ja niech sobie uzbieram na drugiego :p

Posted

[quote name='PositiveThought']buu, i Ty też przeciwko mnie? :(

ja nie mogę, jak Ty uzbierałaś połowę na lustrzankę? ja to zawsze coś zroję i kieszonkowego nie mam, albo dla Aidka kupuję i moje oszczędności to 12.34 :lol:
Że niby ja?!

Swoje źródła mam :eviltong:
No ale lustrzankę nie dorgą sobie upatrzyłam, nie jest może tak dobra, ale jak dla mnie w sam raz. Nie chcę się zajmować fotografią profesjonalnie, więc nie jest mi potrzebna ta najlepsza.

Posted

[quote name='PositiveThought']no niby mam konto, ale tam zbieram na samochód, więc nie ruszam :evil_lol:
i tak podziwiam...

a zdradzisz jaką? :cool3:
Ja na samochód nie zbieram, powiedziałam, że będę go podkradała rodzicom, a niech oni się martwią, jeśli nad ranem nie wrócę :evil_lol:

Hmm...
- za każdą piątkę w szkole 5 zł
- za każdą piątkę na świadectwie 10 zł
- pieniądze na urodziny (bo nie wiedzą, co mają mi kupić - ale tylko rodzina)

No i dzielę sobie pieniądze te dla mnie i te dla Arisa oraz chomika, a resztę odkładam.
Zaoszczędziłam też sporo nie kupując sobie słodyczy itp., ale to już inna bajka. Dolega mi ta sama przypadłość co Arisowi :roll:

Posted

Witaj Saro Kochana:)
Ależ mnie tu dawno nie byłam a tu tyle fajniusich i słodziachnych foteczek cudnego Ariska...napatrzeć sie na niego nie moge taki to słodziak:loveu: :loveu: ...utulic go odemnie bardzo prosze...:):loveu:
Pozdrawiamy ciepło i kolorowych snów życzymy Dobranoc

Posted

[quote name='PositiveThought']mi nikt nic nie płaci, i żyję z reszt po zakupach :evil_lol:

dobranoc!
Mi rodzice każą oddawać reszty :roll:

[quote name='Kasia_zg']Witaj Saro Kochana:)
Ależ mnie tu dawno nie byłam a tu tyle fajniusich i słodziachnych foteczek cudnego Ariska...napatrzeć sie na niego nie moge taki to słodziak:loveu: :loveu: ...utulic go odemnie bardzo prosze...:):loveu:
Pozdrawiamy ciepło i kolorowych snów życzymy Dobranoc
Cześć Kasiu!
Arisek już wytulony :calus:

[quote name='koregra']Chwilkę mnie nie było a tu tyle fajowych fotek Ariska się pojawiło.
Oj szkoda że ja już ocen nie dostaję:placz:
Zrehabilitowałam się z ich wstawianiem :lol: