Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jednak zdecydowałam, że nie będę Arisa obcinała. W tamtym roku jakoś lato przetrwał, mimo iż był ciemniejszy i miał dłuższe włoski :razz:

[quote name='Pinczerek-Jacky']Hej :)
:loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
To teraz ty musisz podjac decyzje :cool3:
Witaj Kinguś!
Już podjęłam.

[quote name='Pegaza']Witam cieplusio:p
Witaj Dario!

[quote name='Aga76'][FONT=Georgia]Aris fajnie wygląda na tym zdjęciu - włoski suuper :happy1:[/FONT]
Z dłuższymi mu ładniej :loveu:

[quote name='PositiveThought']hej Saruś!

Arisek kudłaczek, fajnie wygląda (;

decyzja bEdzie(jak to mówi moja matematyczka) trudna...

pozdrawiamy!
Witaj Beatko!

Dzięki :loveu:

Była trudna i nadal nie wiem, czy dobrze robię :razz:

[quote name='Dagusia1992']sliczna focia:D a tak po za tym to ile juz sobie liczy Arisek?:D
Ma już 2 lata, 1 miesiąc i 23 dni :lol:

Posted

Yorkie napisał(a):
Jednak zdecydowałam, że nie będę Arisa obcinała. W tamtym roku jakoś lato przetrwał, mimo iż był ciemniejszy i miał dłuższe włoski :razz:

Witaj Kinguś!
Już podjęłam.

Witaj Dario!

Z dłuższymi mu ładniej :loveu:

Witaj Beatko!

Dzięki :loveu:

Była trudna i nadal nie wiem, czy dobrze robię :razz:

Ma już 2 lata, 1 miesiąc i 23 dni :lol:

I na co sie zdecydowalas :)?

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Cześć Saruś :multi: [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]No tak pies nie tylko ma się dobrze czuć, ale i podować swojemu właścicielowi :loveu: :cool3: [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Ja nie zapomne jak się zarzekałam, że nigdy nie zetnę Oskarcia na krótko, bo próbowaliśmy zapuścić włoski, a jak raz spróbowałam to zadziałało to na mnie jak narkotyk, tak zadziałało, że teraz się zarzekam, iż nie będziemy już nigdy włosków zapuszczać :evil_lol: [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Pies wszytsko przetrwa - my tylko to przetrwanie możemy mu ułatwić ...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Arisek jakiby nie był, będzie słodki i kochany :loveu:[/FONT]

Posted

[quote name='PositiveThought']nie obliczyłaś, ile ma godzin... :shake:
:hmmmm: A może jeszcze sekundy? :lol:

[quote name='Pinczerek-Jacky']I na co sie zdecydowalas :)?
Że nie będę go obcinała.

[quote name='Daga_i_Oskar']

[FONT=Comic Sans MS]No tak pies nie tylko ma się dobrze czuć, ale i podować swojemu właścicielowi :loveu: :cool3: [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Ja nie zapomne jak się zarzekałam, że nigdy nie zetnę Oskarcia na krótko, bo próbowaliśmy zapuścić włoski, a jak raz spróbowałam to zadziałało to na mnie jak narkotyk, tak zadziałało, że teraz się zarzekam, iż nie będziemy już nigdy włosków zapuszczać :evil_lol: [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Pies wszytsko przetrwa - my tylko to przetrwanie możemy mu ułatwić ...[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Arisek jakiby nie był, będzie słodki i kochany :loveu:[/FONT]

Witaj Daguś!

Co prawda to prawda :lol:
Ja spróbowałam, ale efekt był opłakany :-( No niestety, Arisowi nie pasuje krótka fryzurka :-( Myśleliśmy, że może to tylko wina fryzjerki. Chcieliśmy już jechać do Warszawy, do 'York Champion', ale nie zamierzam płacić 100 zł, skoro nie mam pewności, że Aris nie będzie wyglądał jak szkarada. Później spotkaliśmy pewnego yorka, tak samo obcięty jak Aris, tylko większy, grubszy, i ładniej wyglądał. Arisowi widocznie nie jest przypisana krótka fryzurka. Za to w długim włosku wygląda śliczne :loveu:

No pewnie :loveu: Przecież nie przestanę go kochać za to, jak wygląda, ale nie chcę go oszpecać, skoro mnie to razi :roll: Nie cierpię takich sytuacji :angryy:

[quote name='PositiveThought']:cool1:

prawie jak Teksas Rendżer - zawsze czujna
Super czujna. Wszystko i wszędzie wypatrzy.

Posted

[quote name='Yorkie']
Witaj Daguś!

Co prawda to prawda :lol:
Ja spróbowałam, ale efekt był opłakany :-( No niestety, Arisowi nie pasuje krótka fryzurka :-( Myśleliśmy, że może to tylko wina fryzjerki. Chcieliśmy już jechać do Warszawy, do 'York Champion', ale nie zamierzam płacić 100 zł, skoro nie mam pewności, że Aris nie będzie wyglądał jak szkarada. Później spotkaliśmy pewnego yorka, tak samo obcięty jak Aris, tylko większy, grubszy, i ładniej wyglądał. Arisowi widocznie nie jest przypisana krótka fryzurka. Za to w długim włosku wygląda śliczne :loveu:

No pewnie :loveu: Przecież nie przestanę go kochać za to, jak wygląda, ale nie chcę go oszpecać, skoro mnie to razi :roll: Nie cierpię takich sytuacji :angryy:
.

[FONT=Comic Sans MS]Saruś,[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]ja Cię doskonale rozumiem, przed pierwszą wizytą Oskarcia u fryzjera tak panikowałam, że będzie brzydko wyglądać, a co będzie jak mi się nie spodoba, itp itd Jednakże, jak wróciłam z nim do domu to zakochałam się w Nim na nowo :loveu: :loveu: :loveu: Obcięłam go raz na wakacje, później czekaliśmy do następnych, włos odrósł i znowu dylemat, czy go ściąć, jak zdecydowałam za drugim razem, tak zostało do tej pory i nie żałuję tej decyzji, bo uważam, że wygląda w krótkiej fryzurce przesłodko i tak jakby mniej dkg miał :evil_lol: [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Jeżeli Ty nie jesteś przekonana, aby go ściąć, nie byłaś zadowolona ze wcześniejszych rezultatów, to nic na siłę ;) Dłuższe włoski u psa, to przecież żadna tragedia, kiedyś nie było mody na obcinanie psów i każdy dawał sobie radę, nie ważne czy było to lato, czy była to zima ;) [/FONT]

Posted

[quote name='Pinczerek-Jacky']To fajnie :):)
Arisek bedzie slicznie wygladal :)
:loveu:

[quote name='Daga_i_Oskar'][FONT=Comic Sans MS]Saruś,[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]ja Cię doskonale rozumiem, przed pierwszą wizytą Oskarcia u fryzjera tak panikowałam, że będzie brzydko wyglądać, a co będzie jak mi się nie spodoba, itp itd Jednakże, jak wróciłam z nim do domu to zakochałam się w Nim na nowo :loveu: :loveu: :loveu: Obcięłam go raz na wakacje, później czekaliśmy do następnych, włos odrósł i znowu dylemat, czy go ściąć, jak zdecydowałam za drugim razem, tak zostało do tej pory i nie żałuję tej decyzji, bo uważam, że wygląda w krótkiej fryzurce przesłodko i tak jakby mniej dkg miał :evil_lol: [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Jeżeli Ty nie jesteś przekonana, aby go ściąć, nie byłaś zadowolona ze wcześniejszych rezultatów, to nic na siłę ;) Dłuższe włoski u psa, to przecież żadna tragedia, kiedyś nie było mody na obcinanie psów i każdy dawał sobie radę, nie ważne czy było to lato, czy była to zima ;) [/FONT]
Muszę przyznać, że Oskarkowi jest ładnie w krótkiej fryzurce :loveu: Nie widziałam jego zdjęć w dłuższej, bo jak trafiłam na dogo, to już miał króciutkie, a żeby przejrzeć całą Twoją galerię... uch... nie starczyłoby mi nocy :lol: Ale pewnie też ślicznie wyglądał :loveu:
Oczywiście. Nawet yorki, które są wystawiane, muszą jakoś przeżyć te upały. A mają długą sierść. Tym bardziej dla mnie nie jest żadnym problemem to, że będzie miał długie włoski, bo uwielbiam go czesać :loveu: Aris bardziej woli jak się czesze mu kitki, wtedy kładzie główkę i sobie drzemie (a żeby kitka ładnie wyglądała, trochę czasu mija :lol: ). Dla mnie to bez różnicy, ale lubię patrzeć na efekty :multi:
Na wypady na działkę postanowiłam brać ze sobą spray z wodą, chyba nie zaszkodzi od czasu do czasu spryskanie go nią? :hmmmm:

Posted

[quote name='Yorkie']:loveu:

Muszę przyznać, że Oskarkowi jest ładnie w krótkiej fryzurce :loveu: Nie widziałam jego zdjęć w dłuższej, bo jak trafiłam na dogo, to już miał króciutkie, a żeby przejrzeć całą Twoją galerię... uch... nie starczyłoby mi nocy :lol: Ale pewnie też ślicznie wyglądał :loveu:
Oczywiście. Nawet yorki, które są wystawiane, muszą jakoś przeżyć te upały. A mają długą sierść. Tym bardziej dla mnie nie jest żadnym problemem to, że będzie miał długie włoski, bo uwielbiam go czesać :loveu: Aris bardziej woli jak się czesze mu kitki, wtedy kładzie główkę i sobie drzemie (a żeby kitka ładnie wyglądała, trochę czasu mija :lol: ). Dla mnie to bez różnicy, ale lubię patrzeć na efekty :multi:
Na wypady na działkę postanowiłam brać ze sobą spray z wodą, chyba nie zaszkodzi od czasu do czasu spryskanie go nią? :hmmmm:

[FONT=Comic Sans MS]Fotki Oskarcia w długich włoskach są na pierwszych stronach forum, postanowiłam zajrzec i poszukać kilka zdjęć dla Ciebie i pokazać jak wyglądał zarośnięty Oskarek :loveu: :loveu: [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Ok starczy :eviltong: [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]I jak - jest podobny do tego łysego Oskarcia :razz: ?[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]P.S ja tez uwielbiam czesać Oskarcia, a i on nie protestuje, kiedy widzi, że trzymam grzebień wręce i zachęcam go do siebie, przychodzi i od razu mi się wykłada - bo nauczony jest, że czesanko robimy na leżąco hihi :loveu: :loveu:[/FONT]

Posted

[quote name='Daga_i_Oskar']

[FONT=Comic Sans MS]Fotki Oskarcia w długich włoskach są na pierwszych stronach forum, postanowiłam zajrzec i poszukać kilka zdjęć dla Ciebie i pokazać jak wyglądał zarośnięty Oskarek :loveu: :loveu: [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Ok starczy :eviltong: [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]I jak - jest podobny do tego łysego Oskarcia :razz: ?[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]P.S ja tez uwielbiam czesać Oskarcia, a i on nie protestuje, kiedy widzi, że trzymam grzebień wręce i zachęcam go do siebie, przychodzi i od razu mi się wykłada - bo nauczony jest, że czesanko robimy na leżąco hihi :loveu: :loveu:[/FONT]

Oskarek w długich włoskach podobny trochę do Ariska :loveu: Tylko że już przebarwiony :loveu:

Oskarek i zarośnięty, i łysy jest śliczny :loveu:

Dla Arisa prawdziwa męka to czesanie brzuszka. Całe szczęście, że jest mały, bo biorę go jedną ręką przytrzymuję, a drugą czeszę :lol: I kuli ogonek, kiedy widzi, że niosę spray do kołtunków :evil_lol: Rzadko go używam, bo jest czesany codziennie i kołtuny (jak na razie) się nie robią.

Posted

Hej Saruś!:multi:
Jestem nareszcie i tak sobie czytam, że masz mały dylemacik z fryzurką Ariska:cool3: Ja nie będę Cię namawiać. Sama pamiętam jak broniłam się przed zaprowadzeniem Mikiego do fryzjera:evil_lol: Każdy napotkany, krótko ostrzyżony york mi się nie podobał, bo uważałam, że wygląda jak szczur.... Jednak po weekendzie na działce, ponad 30 stopni doszłam do wniosku, że nie będę męczyła tego biednego stworzenia, bo jeszcze go przegrzeję:roll: Sama gdybym mieszkała tylko w bloku i wychodziła na dalsze wypady tylko co jakiś czas to zostawiłabym długie włoski...ale co tydzień wyjeżdżamy:cool1:

Pozdrawiamy!

Posted

Witaj Madziu!
Mi się podobają yorki ostrzyżone, nie wszystkie, ale większość tak. Najbardziej to te większe są ładniejsze z krótką fryzurką, małe już nie za bardzo :shake:

Aris z dwiema kitkami :loveu:

Posted

[quote name='Yorkie']Witaj Madziu!
Mi się podobają yorki ostrzyżone, nie wszystkie, ale większość tak. Najbardziej to te większe są ładniejsze z krótką fryzurką, małe już nie za bardzo :shake:

Aris z dwiema kitkami :loveu:

Haha :D:D
Dwu kitkowy potworek :loveu: :loveu:

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Witam w piękne, sobotnie południe/przedpołudnie :loveu: [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Arisek ślicznie wyglada z dwoma kucyczkami, my też kiedyś tak się czesaliśmy hihi :loveu: [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]P.S ja widziałam kiedyś Yoreczka, który ważył niespełna 1.5 kg i był obcięty tak jak Oskaruś, wyglądał jak miniaturowa maskoteczka, ledwo od ziemi odrastał, ja byłam pewna, ze to szczeniaczek, a ten Yorkuś był starszy od Oskarka, a jak śmiesznie ze sobą wyglądały, jak siakiś młodszy brat Oskarutka hihih :loveu:[/FONT]

Posted

Już po bierzmowaniu!
3 godziny w Kościele :mdleje: Na szczęście stałam przy krużgankach (bo należę do Klasztoru) i wiał wiaterek, ludzi dużo nie było i można było usiąść. Nasz kościół jako jedyny, ze względu na ilość bierzmowanych, odwiedziło 3 biskupów :multi: Nie wiem, który mnie namaszczał, chyba Tadeusz Zawistowski (diecezja łomżyńska).

[quote name='Magda_Miki']Boże, dwoi mi się w oczach:lying::lying:
:evil_lol:

[quote name='Pinczerek-Jacky']Haha :D:D
Dwu kitkowy potworek :loveu: :loveu:
Wspaniałe określenie: potworek :evil_lol:

[quote name='Daga_i_Oskar'][FONT=Comic Sans MS]Cześć Saruś :multi: [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Witam w piękne, sobotnie południe/przedpołudnie :loveu: [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Arisek ślicznie wyglada z dwoma kucyczkami, my też kiedyś tak się czesaliśmy hihi :loveu: [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]P.S ja widziałam kiedyś Yoreczka, który ważył niespełna 1.5 kg i był obcięty tak jak Oskaruś, wyglądał jak miniaturowa maskoteczka, ledwo od ziemi odrastał, ja byłam pewna, ze to szczeniaczek, a ten Yorkuś był starszy od Oskarka, a jak śmiesznie ze sobą wyglądały, jak siakiś młodszy brat Oskarutka hihih :loveu:[/FONT]
Witaj Daguś!
Z dwoma kucykami york ślicznie wygląda :lol: Jak Pipi Pończoszanka :evil_lol: (a nie, ona miała 2 warkocze...)

Posted

[quote name='Magda_Miki']Hej!
I jak, przyleciał Duch Święty?:razz::eviltong:
Witaj Madziu!
Przyleciał, przyleciał... samolotem :evil_lol:

[quote name='MAREA SHAPIRO']ah amant lamacz suczych serc!:loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
POZDRAWIAMY

Ach... :mdleje:
Tak na serio to on na tym zdjęciu niczym panienka :razz:

Posted

[quote name='Daga_i_Oskar'][FONT=Comic Sans MS]I jakie imię wybrałaś sobie Saruś na 3? W której Ty jesteś teraz klasie, ze na wiosne macie bierzmowanie? Ja swoje miałam w październiku ...[/FONT]

Ja też pozwolę sobie odpisać:cool3:
Nie mam drugiego imienia, ale na bierzmowaniu wzięłam sobie Julka. Uroczystość miałam w 3 gim w maju.

Posted

[quote name='Daga_i_Oskar'][FONT=Comic Sans MS]I jakie imię wybrałaś sobie Saruś na 3? W której Ty jesteś teraz klasie, ze na wiosne macie bierzmowanie? Ja swoje miałam w październiku ...[/FONT]
Wybrałam sobie imię na bierzmowanie Joanna. Śmieszna sytuacja była, bo jedna dziewczyna sobie wybrała imię Joanna, druga Maria Magdalena, ja Joanna, koleżanka Maria Magdalena :lol: Tak na przemian :lol:
Jestem w 2 gim, w większości bierzmowanie mają osoby w 3 klasie, tylko my jakiś wyjątek :mad: Ale cieszę się, że już mam to za sobą :multi:

[quote name='Magda_Miki']Ja też pozwolę sobie odpisać:cool3:
Nie mam drugiego imienia, ale na bierzmowaniu wzięłam sobie Julka. Uroczystość miałam w 3 gim w maju.
A ja mam drugie imię :eviltong:
A my w 2 :roll:

Posted

[quote name='Yorkie']Wybrałam sobie imię na bierzmowanie Joanna. Śmieszna sytuacja była, bo jedna dziewczyna sobie wybrała imię Joanna, druga Maria Magdalena, ja Joanna, koleżanka Maria Magdalena :lol: Tak na przemian :lol:
Jestem w 2 gim, w większości bierzmowanie mają osoby w 3 klasie, tylko my jakiś wyjątek :mad: Ale cieszę się, że już mam to za sobą :multi:

[FONT=Comic Sans MS]Ja jestem Dagmara Karolina Wiktoria :cool3: [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]w takim razie bierzmowanie miałam w 3 gimn w październiku/lisopadzie nie pamietam dokładnie ... też już mam za sobą :lol:[/FONT]