Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Yorkie']Witaj Kinguś!
Już ciutkę humorek mi się poprawił, ale to jeszcze nie to... Dam zdjęcia, bo nie chcę żebyście się smucili ;)

U mnie nie to, że nie chcą, tylko że odwołałam inne plany, związane z moją najlepszą przyjaciółką dla planów z koleżanką, bo pomyślałam, że ciągle tylko ja mam jakąś rozrywkę, a nadarzyła się okazja, żeby Aris pobawił się z innym yorkiem... I właśnie to mnie najbardziej rozłościło :angryy:

Aaaa..rozumiem.

Śliczne są te fotki Ariska ,gdy był mały :lol:

Posted

Dagusia1992 napisał(a):
śliczne focie xD szkoda ze nie doszlo do tego spacerku no ale mówi się trudno ;]

No niestety...

*Iza* napisał(a):
Aaaa..rozumiem.

Śliczne są te fotki Ariska ,gdy był mały :lol:

Chciałabym znów mieć w domu takiego maluszka :loveu: Przypominam sobie pierwsze dni Ariska w domu, chyba nigdy tego nie zapomnę :loveu:

PositiveThought napisał(a):
hej Saruś :cool3:

ja na szczęście nie mam takiego problemu - moja przyjaciółka ma psa, który bawi się z Aidim, a żadna z moich koleżanek tudzież znajomych yorka nie posiada. a nie! teraz mi się przypomniało... takie chłopak ma, ale on to straszne dziwadło... ma dwa psy i z każdym wychodzi osobno, bo twierdzi, że jak idzie z dwoma na raz, to się ludzie dziwnie patrzą :lol:
już nie przynudzam :oops:

biedny Arisek :calus: niech ucha się kurują!

ale malusi scurek :loveu:
:loveu:

Witaj Beatko!

Aris rzadko ma okazję pobawić się z psem, chyba że ze sznaucerką mojej koleżanki...
Z każdym osobno? A niech się dziwnie patrzą, na Arisa w ubranku też się patrzą niczym na kosmitę, ale nie zamierzam z nim wychodzić, kiedy nie patrzą :evil_lol:
No coś ty! Ty nigdy nie przynudzasz :calus:

Posted

Witajcie!
Chodzi mi po głowie pomysł ostrzyżenia Ariska... Dzisiaj chciałam z nim iść na spacer, ale po paru metrach padł jak placek na trawę. Język o mało co mu nie wyszedł z pyszczka, rozłożył się jak zdechły (tylko, że na brzuszku) i patrzył się na mnie błagającym wzrokiem. Teraz sobie leży przy oknie, w cieniu. Jest nie do końca wybarwiony, ma ciemny włos, nawet długi... Nie chcę go ścinać, ale nie chcę też, żeby się męczył :placz: Sama już nie wiem co robić, za dużo tego wszystkiego :mdleje:

[quote name='Pegaza']Witamy Sare i Ariska słonecznie
Witaj Dario!

[quote name='Dagusia1992']Heyo;] co tam słychać u kawalera w słoneczny dzionek?:D
A nic... ze spacerku nici [wyżej opisałam co i jak]

[quote name='Pinczerek-Jacky']Siemano :)
Mizianko dla Ariska ^^
Witaj Kinguś!
Arisek wymiziany :loveu:

Aris w wieku 5 miesięcy. Jak się zmienił przez te 2 miesiące... Różnicę zauważyłam dopiero na zdjęciach, bo jak się przebywa z nim non stop, to aż tak tego nie widać:

Posted

[quote name='Yorkie']Nie chcę go ścinać, ale nie chcę też, żeby się męczył :placz: Sama już nie wiem co robić, za dużo tego wszystkiego :mdleje:

[FONT=Georgia]Witaj Saro :loveu:

Chyba czeka cię podjęcie trudnej decyzji, zawsze pisałaś, że chciałaś, aby Arisek miał długi włos i wyglądał poważniej, ale jeśli się męczy podczas upałów to rozumiem twoje wątpliwości.

Szczeniaczek słodziaczek :loveu:
[/FONT]

Posted

[quote name='Aga76'][FONT=Georgia]Witaj Saro :loveu:[/FONT]

[FONT=Georgia]Chyba czeka cię podjęcie trudnej decyzji, zawsze pisałaś, że chciałaś, aby Arisek miał długi włos i wyglądał poważniej, ale jeśli się męczy podczas upałów to rozumiem twoje wątpliwości.[/FONT]

[FONT=Georgia]Szczeniaczek słodziaczek :loveu:[/FONT]

Witaj Aguś!

Ogromne wątpliwości. Aris przez ponad rok nie osiągnął takiej długości, jaką chciałam. Teraz by mi wystarczyło tylko, żeby miał chociaż te 3/4 całości. No i przecież te yorki 'wystawowe' jakoś dają radę przetrwać lato. Będę musiała się spytać nane, jak sobie radzi. Albo zacznę Arisa przyzwyczajać do papilotów :evil_lol:

Dziękuję :loveu:

[quote name='madziasto4']Dzień dobry!!
Ja głosuję za krótką fryzurą :multi:
Witaj Madziu! W końcu się pojawiłaś :multi:
Tylko że w krótkiej nie wygląda za ładnie. Jest za mały i chudy...

[quote name='PositiveThought']witaj :loveu:

Arisek śliczniasty i słodziaczny :loveu:

dzięki, ale chyba tylko Ty uważasz, że nie przynudzam :evil_lol:

a tak nawiązując do fryzurki - Aidiemu nawet w krótkiej jest gorąco, do tego w cieniu...

pozdrawiamy i życzymy miłego weekendu! :calus:
Witaj Beatko!

Dziękuję :loveu:

Nie tylko ja, na pewno ktoś się jeszcze znajdzie :razz:

Taki już los yorków :evil_lol:

Nawzajem!

[quote name='Pegaza']czyżby to była mama twoja?
jesteś do niej podobna:p
Tak, to moja mama. Dziwnie trochę na tej fotce wyszła :oops: Nawet nie mam odwagi jej powiedzieć, że właśnie to zdjęcie dałam do neta :oops:
Odkąd zaczęłam nosić okulary (II semetr 6 klasy), koleżanki zaczęły mówić, że jestem jej miniaurką :lol: Ale jak się bardziej przyjrzeć mam inny kształt twarzy i kolor włosów (ma farbowane, ale naturalne są ciemniejsze od moich).

[quote name='Dagusia1992']śliczne focie :D no myślę ze w krótkiej fryzurce będzie mu chociaż troszkę lepiej w taki upał
Może...

[quote name='Pinczerek-Jacky']Fotki miodzio :loveu: :loveu: :loveu:
Mi sie podobaja u yorkow takie krociutkie fryzurki jak jest obciety Oskarek Dagi :):):loveu: :loveu:
Tylko, że Oskarek jest większy i grubszy (nie w sensie, że gruby, tylko nie waży mało), a Aris jest mały i chudziutki... Będzie wyglądał jak szczur.

[quote name='fidelek2']Cześć Saro :loveu:

Na nic nie czekaj tylko zafunduj Ariskowi sportową fryzurkę a nawet sie nie obejrzysz jak mu szybko odrosną :lol:
Witaj Kasiu!

Nie odrosną szybko... na pewno nie Arisowi. Czekałam i czekam, aż mu odrosną, ale to zaledwie minimum. Muszę to dokładniej przemyśleć, żeby znowu nie żałować... ściętych włosków i wyglądu Arisa.

Posted

Hmmm... a jak się zakłada papiloty :hmmmm:
Ciekawe jak Aris zareaguje na cosie na swoim ciałku :evil_lol:

Teraz bawi się pluszowym misiakiem... wydaje dźwięki niczym doberman. Zaczynam się go bać :shocked!:

Posted

[quote name='Yorkie']Hmmm... a jak się zakłada papiloty :hmmmm:
Ciekawe jak Aris zareaguje na cosie na swoim ciałku :evil_lol:

Teraz bawi się pluszowym misiakiem... wydaje dźwięki niczym doberman. Zaczynam się go bać :shocked!:

:megagrin: [FONT=Georgia]Arisek doberman, toż on słodki jest jak miód, delikatny i milutki.
[/FONT]

Posted

Sprawia takie wrażenie :megagrin:
Dzisiaj rano mnie obudził, drapiąc po głowie... nie wspominając już o wyrwanych włosach. Diabeł w niego wstąpił :diabloti:
I nigdy nie zapomnę, jak się na mnie obraził :megagrin: Stare dobre czasy...

Zrobiłam Arisowi papilota z chustki i gumki... próbuje go zdjąć. Pyszczkiem. Nie wpadło mu do łebka, że może się przecież wytarzać :evil_lol: Ale ciii...

Posted

[quote name='Yorkie']Sprawia takie wrażenie :megagrin:
Dzisiaj rano mnie obudził, drapiąc po głowie... nie wspominając już o wyrwanych włosach. Diabeł w niego wstąpił :diabloti:
I nigdy nie zapomnę, jak się na mnie obraził :megagrin: Stare dobre czasy...

Zrobiłam Arisowi papilota z chustki i gumki... próbuje go zdjąć. Pyszczkiem. Nie wpadło mu do łebka, że może się przecież wytarzać :evil_lol: Ale ciii...

[FONT=Georgia]Sara przeprowadza test na zwierzaku :wink:

Kibicuję Arisowi :klacz:
[/FONT]:klacz::klacz:

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Cześć Saruś :multi: [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Doczytałam, ze masz dylemat czy obciąć Ariska, czy też zapuszczać mu włoski. Zapewne możesz się spodziewać co powiem :eviltong: ale mimo wszytsko obstawiam za obcięciem :loveu: [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Arisek ma bardzo podobny kolorek włosów do Oskarka i podejrzewam, że podobną strukturę włosa, która rośnie do pewnego momentu, a później jest stop i nie drgnie ani trochę. Uważam, ze nawet papiloty tu nie pomogą, po prostu ma tak już genetycznie.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Oskarek rzeczywiscie jest zdecydowanie większy od Ariska i z tegoteż względu inaczej na nim się prezentuje taka krótka fryzurka, ale Arisowi jest twarzowo w szczeniaczkowatej fryzurce, a i latem będzie się mniej męczyl, bo jednak ciemny włos ściąga w blyskawicznym tempie słońce, nagrzewa się i sprawia, że nasze pieski są kaput hihih ...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]No nic będę cierpliwie czekała i zaglądała na forum, zeby dowiedzieć się jaką podjęłaś decyzje :lol: [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Pozdrawiam bardzo serdecznie,[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Daga :p[/FONT]

Posted

Witaj Daguś!

Nie wiem co powiedzieć, bo nie zapuszczaliśmy Arisowi włosów do 'końca', więc nie wiem, czy ma podobną strukturę. Ale nawet jeśli by się zatrzymał gdzieś w takiej długości jak miał kiedyś, to i tak bym się cieszyła :multi:
Tylko, że Aris na zdjęciach wygląda inaczej w krótkiej fryzurce. Na żywo wygląda jak szczurek, a i mi się zbytnio nie podoba.
Nie chcę jeszcze nic sugerować, bo po prostu to jest jak wybór Hobsona - żadny wybór.

Aris w wieku 8 miesięcy:

Posted

[quote name='Yorkie']Witaj Daguś!

Nie wiem co powiedzieć, bo nie zapuszczaliśmy Arisowi włosów do 'końca', więc nie wiem, czy ma podobną strukturę. Ale nawet jeśli by się zatrzymał gdzieś w takiej długości jak miał kiedyś, to i tak bym się cieszyła :multi:
Tylko, że Aris na zdjęciach wygląda inaczej w krótkiej fryzurce. Na żywo wygląda jak szczurek, a i mi się zbytnio nie podoba.
Nie chcę jeszcze nic sugerować, bo po prostu to jest jak wybór Hobsona - żadny wybór.

Aris w wieku 8 miesięcy:

Hej :)
:loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
To teraz ty musisz podjac decyzje :cool3: