Jump to content
Dogomania

Sunia SETERKA FOXI - już w nowym domku !!!! :):)

Recommended Posts

Posted

~-~-~-~[SIZE=6]FOXI ~-~-~-~

Rasowa SETERKA szuka nowego domu !!!

Sunia ma około 3-4 lat, Biegała na polach w okolicach Iławy, obecnie przebywa w schronisku w Ostródzie.

Bardzo dobrze nadaje się do domu(NIE do mieszkania), gdzie będzie mogła wybiegać się w ogródku, potrzebuje kogoś kto poświęci jej czas, tak pięknemu psiakowi jak ona. Nie toleruje kotów i ptaków. Ma swój charakterek :):):)

Ona prosi o [SIZE=4]DOM
!!! Nie pozwól, by dłużej była w schronisku!

JEST TO IDEALNY PIES MYŚLIWSKI DO APORTOWANIA !!!! Spójrz w jej oczy i daj jej szczęśliwe życie !

[SIZE=4]

• Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hmm, wiecie, z ogłoszenia Niteczki w lubelskich anonsach dzwoniła do mnie pewna pani. Wypytywała mnie o wygląd psa, (w ogłoszeniu nie było zdjęcia), o to do jakiej rasy podobny, czy myśliwski, czy bardzo klapnięte ma te uszy (nie mogła uwierzyć, ze stojące) - wyglądało mi to tak jakby pragnęła własnie setera, psa tego typu.

Sama nie wiem, ale może... może podać Wam numer tel. do tej pani (stacjonarny lubelski), ktoś by chciał z nią pogadać?
Oczywiście jeśli już to na priw, więc prosze powiedzieć do kogo słać.

Pani jest spod Lublina, pies do domu, a nie do budy. Własciwie nic więcej jeszcze nie wiem. Tylko to wrażenie, że jej na myśliwskim zależało... że seter byłby idealny.

Posted

[quote name='matusz5']~-~-~-~[SIZE=6]FOXI ~-~-~-~

Rasowa SETERKA szuka nowego domu !!!

Sunia ma około 3-4 lat, Biegała na polach w okolicach Iławy, obecnie przebywa w schronisku w Ostródzie.

na moje oko ona jest raczej młodsza...

Posted

Witam!
Czy ktos, może ktos z wolontariuszy, może mi podać numer tatuażu suni? Znajde wtedy hodowcę psa. I powinno być łatwiej. Umieścimy również jutro rano informacje o niej na seterkowie i na stronie adopcyjnej seterów www.setery-adopcje.net. Niestety strona jest jeszcze mało znana i samo umieszczenie wiadomości nic nie da. Dlatego potrzebny jest numer tatuażu. Sunia wygląda na duzo młodszą, nie ma więcej niż półtora roku.

Posted

Bardzo potrzebny jest mi numer tatuażu suni. Po tym już łatwo dotrzec do hodowcy. Czy ktoś, może wolontariusz, może to sprawdzic. Jutro wiadomość o suni zostanie umieszczona na stronie adopcyjnej seterow www.setery-adopcje.net. Niestety strona nie jest jeszcze szczególnie znana i na pewno sama informacja o pisie nic nie pomoże. Informacje również zostaną zamiszczone na seterkowie. Jeżeli będe miała numer tatuażu, podejmę się szukania dalej hodowcy a potem właściciela.

Posted

Przepiękna ona jest...
czy brak tatuażu na 100% oznacza, ze ona nie rasowa? Czy rasowe mozna oznaczac czipowaniem? KOmpletnie na tych przepisach kynologicznych sie nie znam....

Posted

loozerka napisał(a):
Przepiękna ona jest...
czy brak tatuażu na 100% oznacza, ze ona nie rasowa? Czy rasowe mozna oznaczac czipowaniem? KOmpletnie na tych przepisach kynologicznych sie nie znam....

Brak tatuażu oznaca , że suczka nie posiada rodowodu czyli nie może brać udziału w wystawach i rodzić potomstwa z metryczkami. Taki jest wymóg FCI ( Federacji Kynologicznej).Co do jej wyglądu widać iż jest to piesek po prawdopodobnie rodowodowych rodzicach. Jednak psy nie wystawiane czyli najprościej mówiąc nie posiadające licencji nie mogą rodzić szczeniąt z rodowodami. Nawet jeżeli ma się psa z rodowodem a go nie wystawia to szczeniaki nie dostaną rodowodów.
Czipem można zaznaczyć każdego psa, zwierzaka i świadczy to tylko o tym czim jest psem - dane właściciela.

Posted

Graża napisał(a):
Sprawdziłam, sunia nie ma niestety tatuażu. Będąc tak daleko od Ostródy nic nie moge zrobić. Proszę o kontakt wolontariuszy z tamtego rejonu.

Jak moglas sprawdzic ?? chyba jakies nieporpzumienie. !! Jutro bede w schronisku to sprawdze czy sunia ma tatuaz :) Oczywiscie wyprowadze ja na spacerek ;) Ona tak fajowo biega:loveu::loveu:

A sunia ma okolo 3-4 lat, tak jak napisalem...Tak powiedziala mi kierowniczka schroniska, oczywiscie moze sie okazac ze jest troche mlodsza dlatego pisze okolo....

Posted

Silky- mowiac rasowa, mialam na mysli rasowa- czyli z rodowodem :)
Po prostu nie zajmuje sie w ogole kwestia wystawiania, znaczeniem psow, nie interesowalo mnie, wiec nie wiedzialam, czy wszystkie psy z metryką są znaczone tatuazem :)
Dzieki

Guest Elżbieta481
Posted

Mój Boże-Seter Irlandzki w schronisku...
Dlaczego ja nie mieszkam w jakiejś rezydencji?:placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
waldi481

Posted

loozerka napisał(a):
Matusz, a moze Graza sprawdzila telefonicznie...kontaktując sie ze schroniskiem...?

nom moze.... ale watek jest od wczoraj... skad by miala numer do schroniska..??

Posted

Wiem... ta siersc cudowna !! :-) Jutro pewnie znowu spedze przy niej z pol godziny :loveu::loveu:

A dyscypliny mozna ja nauczyc :):):) Jak kazdego psiaka :)

Posted

loozerka napisał(a):
Silky- mowiac rasowa, mialam na mysli rasowa- czyli z rodowodem :)
Po prostu nie zajmuje sie w ogole kwestia wystawiania, znaczeniem psow, nie interesowalo mnie, wiec nie wiedzialam, czy wszystkie psy z metryką są znaczone tatuazem :)
Dzieki

Tak wszystkie z metryką są znaczone tetuażem w pachwinie lub w uchu. Setery raczej w uchu. No i oczywiście psy schroniskowe też mają tatuaże.

Posted

Starałam się to napisać dokładnie, tak aby inni czytający też zrozumieli.
Słowo rasowy u nas jest wieloznaczeniowe, tak mówią na te z rodowodem i bez.
Powodzenia w adopcji.

Posted

Silky napisał(a):
Starałam się to napisać dokładnie, tak aby inni czytający też zrozumieli.
Słowo rasowy u nas jest wieloznaczeniowe, tak mówią na te z rodowodem i bez.
Powodzenia w adopcji.

Dzieki, dzieki, przyda sie !! :)