Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może w tytule ogłoszeń napisać "Pies dla Twojego dziecka" , "Pies stworzony dla dziecka" , "Pies kochający dzieci" itp.
Rodzina z dziećmi to najlepsze co mogłoby tego psa spotkać. Moja mała bawiła sie w piaskownicy. Reksio najpierw z nią wytrwale kopał, by po jakimś jakimś czasie położyć łeb na jej kolanach i tak wtulony drzemał...

• Replies 232
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wierzę dziewczyny, że się dobry dom dla niego znajdzie. Dajcie szanse zadziałać ogłoszeniom. :)
A potem się wnikliwie prześwietli zainteresowanych. :)

Posted

ksenka1 napisał(a):
Może w tytule ogłoszeń napisać "Pies dla Twojego dziecka" , "Pies stworzony dla dziecka" , "Pies kochający dzieci" itp.
Rodzina z dziećmi to najlepsze co mogłoby tego psa spotkać. Moja mała bawiła sie w piaskownicy. Reksio najpierw z nią wytrwale kopał, by po jakimś jakimś czasie położyć łeb na jej kolanach i tak wtulony drzemał...

Szkoda, że zdjęcia nie pstryknęłaś ;)

Posted

Reksiu dziękuje zaangażowanym cioteczkom :loveu:.

I jeszcze taka wiadomość. Dziś i jutro są testy gimnazjalne i po tych testach zgłasza się do mnie dziewczyna chętna do pracy jako wolnotariusz przy zwierzakach. Zaproponuję jej aby wzięła Reksia na DT (łańcuszkowo do mnie dotarło, że była już zainteresowana takim domem) - jeżeli ona sprawdzi się w tej roli to może ominie nas hotelik (co nie zmienia faktu że Reksiu szuka domu - bo ona później wyjeżdża z domu).

Dzięki uprzejmości tobciu :loveu: Reksio jedzie dziś na szczepienia.

Posted

Lupi napisał(a):
Rexiowy poszedł z dziewczyną (wolnotariuszką) na spacer - zobaczymy co z tego wyniknie... :)

powinna się dziewczyna zakochać w Młodym jak nic. Rodzice wolontariuszki byle tylko nie mieli nic przeciwko. :)

Posted

Oj długi miał spacerek :) (już zaczęłam się denerwować że może coś się stało... ;) ).

Dziewczyna (Magda) przyprowadziła go po wszystkim razem z bratem. Wydaje mi się że wszyscy zadowoleni byli. MAm nadzieję, że tata Magdy wyrazi zgodę na wzięcie psa na DT (no i że sama Magda ma chęć zająć się naszym młodziakiem).

Obserwowałam chwilę Reksia i wydaje mi się że fajnie by trafił jeśli ktoś chciałby go szkolić do agility lub obedience - rewelacyjnie nawiązuje wzrokowy kontakt z człowiekiem a do tego jest szybki i bardzo zwinny.

Posted

I na razie cisza... :(

Reksiu się trochę denerwuje bo z powodu moich przygotowań do wystawy musi być zamykany (inaczej nie popracuję z psami bo cały czas by się bawił).

Szukamy domku!

Posted

[quote name='Lupi']I na razie cisza... :(

Reksiu się trochę denerwuje bo z powodu moich przygotowań do wystawy musi być zamykany (inaczej nie popracuję z psami bo cały czas by się bawił).

Szukamy domku!

Cisza, bo jeszcze chyba dziś testy są? :)

Czy ktoś może coś wstępnie zadeklarować na hotelik? Lupi niedługo wyjeżdża na wystawę, już teraz nie ma czasu dla Reksia....

Posted

[quote name='Cudak']
Czy ktoś może coś wstępnie zadeklarować na hotelik? Lupi niedługo wyjeżdża na wystawę, już teraz nie ma czasu dla Reksia....

Dziewczyny, a rozsylalyscie watek z prosba po dogomanii ? Bo tak bez tego, to jeszcze ciezej o deklaracje..
Ja rozsylam bazarek, moze ktos z niego do Reksia przyjdzie.. Ale jak narazie nikt nie zajrzal.
Trzeba by pisac po prostu wyraznie z prosba o deklaracje. W dlugi weekend moge cos porozsylac. Ale to zmudna praca jest, ktos moglby pomoc.

Posted

Lupi napisał(a):
U tej Magdy na 99% nie wypali...

To wracamy do punktu wyjścia.
Ale Lupi nie martw się, lepiej jak teraz nie wyszło, niżby miało wyjść, a potem zepsuć się we wrześniu.

Posted

tobciu napisał(a):
Ale Lupi nie martw się, lepiej jak teraz nie wyszło, niżby miało wyjść, a potem zepsuć się we wrześniu.

Do września to on już powinien w swoim domku mieszkać :placz::placz::placz:

Posted

Cudak napisał(a):
Do września to on już powinien w swoim domku mieszkać :placz::placz::placz:

Mi chodzilo w kontekscie szkoly tej Magdy :)

Wierze, ze bedzie mial do wrzesnia dom.

Posted

tobciu napisał(a):

Martwić to się martwię tym, że jednak w tej chwili lepiej Rex miałby w hoteliku (a ja spękałam i go przetrzymałam a teraz czasu na odwózkę nie mam).
Z moją sucz trenujemy na maxa przed wystawą i Rex musi zadowolić się spacerami na smyczy i wieczorem bieganiem zadowolić... Najgorsze chyba dla niego jest właśnie chwilowe odłączenie od kumpelki od szaleństw.

Fajnie by było jakby domek znalazł... :)

Posted

DYRO napisał(a):
Jest piękny....:) a jak duży jeszcze urośnie?pozdrawiam

Oj juz chyba duży nie urośnie... w tej chwili do "dużych" kolan sięga... a psisko ma ok 7-8 miesięcy