Lupi Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 (edited) Witam! W Stepnicy znaleziono psa. PILNIE !!!! potrzebujemy DT lub DS !!!! Rozmawiałam przed chwilą ze strażą gminną. Pies ma czas do jutra/pojutrza. Jest to młody psiak (cyt. "cielak" bardzo przyjacielsko do wszystkich nastawiony). SG jutro chce zgłaszać psa do odbioru... Obecnie schronisko obsługujące gminę to BIAŁOGARD :angryy::angryy::angryy:. Czy ktoś może pomóc młodemu (nawet nie rocznemu) psu?? Wpływy i wydatki czyli rozliczenie naszego kawalera: Wpływy: karolkamadry - 30 zł agnieszka32 - 30 zł Cudak - 10 zł Wydatki: transport do DT u ksenki - 70 zł Stan na 27.03.2012 - 0 zł Wpływy: kundelkowa skarbonka - 175 zł skarpeta Komu Bije Dzwon - 30 zł Wydatki: transport do DT u lupi - 70 zł karma Bosch Junior Medium - 120 zł Stan na 20.04.2012 15 zł Wpływy: tobciu - 30 zł Wydatki: Szczepienie - 35 zł Stan na 01.05.2012 - 10 zł Wpływy: Agor - 20 zł tobciu- 15 zł mgro - 10 zł ksenka1 - 10 zł Stan na 03.05.2012 - 65 zł Wydatki 2 op. Denta Stix 2 x 2,99 = 5,98 Transport do domu stałego - 60 zł Edited May 8, 2012 by Lupi Quote
margaret Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 sprawdziłam , 120 km będą wieść psa do umieralni, nic nie mogę pomóc podniosę, do harłacza nie powinien trafić żaden pies :(, a samo "schronisko" ma zakaz przyjmowania psów, czy gmina stępnica o tym wie? Quote
Joanna K. Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 W Stepnicy...to blisko Mnie. Psiak jest u kogoś w domku ? Nie mogę powiększyć fotek :-( Quote
Cudak Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Prawdopodobnie jest pod urzędem gminy uwiązany na "profesjonalnej lince", jak wszystkie wyłapywane psy. Quote
Lupi Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 (edited) Tak - pies jest pod urzędem gminy... Pewnie na tej nieszczęsnej "profesjonalnej lince" - jutro raniutko sprawdzę... I właśnie w związku z tym, że pracy dużo... strażnik gminny nie ma czasu zajmować się psem (chociaż pies bardzo przyjacielski)... margaret napisał(a):do harłacza nie powinien trafić żaden pies :-(, a samo "schronisko" ma zakaz przyjmowania psów, czy gmina stępnica o tym wie? Gmina doskonale wie co to za schronisko i kim jest p. Harłacz :angryy::angryy::angryy:. Szkoda tylko tego psa... Oby tam nie trafił i aby nie wyszedł stamtąd "kominem" :shake: Wiem, ze od kilku dni pies błąkał się po Stepnicy. Rano na śniadaniu pojawiał się u właścicielki jednego sklepu a po południu u właścicielki drugiego. Znaczy pies myślący ;) Edited March 22, 2012 by Lupi Quote
Joanna K. Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 To już lepiej jakby trafił do Nas do przytuliska w Miękowie....ale to musiałaby go nasza SM złapać ;) Quote
Lupi Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 Od Was tez do Białogardu oddają... Tyle tylko, że trochę dłużej w przytulisku zwierzaki są - można szukać domku (i w większości domki się znajdują). A tu u nas jakieś wariactwo - aby szybko problemu się pozbyć. Quote
karolkamadry Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Mamo jak on mi Magnusa przypomina...czyżby na terenie tej gminy działał ten sam hycel co w Policach? Quote
Cudak Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 karolkamadry napisał(a):Mamo jak on mi Magnusa przypomina...czyżby na terenie tej gminy działał ten sam hycel co w Policach? Z Polic chyba do Szczecina psy idą do schroniska? Magnus ma wątek na dogo? Quote
Joanna K. Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Cudak napisał(a): Magnus ma wątek na dogo? Magnus już w swoim domku jest ;) Quote
karolkamadry Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 No nie z Polic to niektóre trafiają do umieralni w Sierakowie a potem niektóre mają szanse trafić do Szczecina, niektóre nie wiadomo gdzie trafiają...Magnus ma swój dom...ale wiekowo i z wyglądu strasznie mi przypomina tego psiaka..może są spokrewnieni... a tu jego wątek: http://www.dogomania.pl/threads/222595-Pojecha%C5%82-do-swojego-domu-)-Magnus-%C5%9Bredni-szczeniak-porzucony-i-zdany-na-%C5%82ask%C4%99-losu Quote
mariamc Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Leżę w łóżku , grypa... Arek , mój zastępca rozmawia z wójtem Stępnicy,walczymy o psa, aby nie jechał do hycla. Wójt ma dzwonić po 11h. Quote
Cudak Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 mariamc napisał(a):Leżę w łóżku , grypa... Arek , mój zastępca rozmawia z wójtem Stępnicy,walczymy o psa, aby nie jechał do hycla. Wójt ma dzwonić po 11h. Dziękuję. Jakby się udało, żeby do Szczecinka zamiast do Białogardu pojechał, to by było super....... Piesio jest teraz u mnie (rano dzwonił do Lupi, potem do mnie Pan ze Straży Gminnej i powiedział, że pies ma czas do godz. 12.00 i dzwonią po hycla). Umówiliśmy się, że przetrzymam go do poniedziałku... mam nadzieję, że do tego czasu znajdziemy DT. Psiak (trzeba pomyśleć nad imieniem ;) ) jest bardzo sympatyczny, młodziutki i wygląda mi na mix husky z pitbullem lub amstaffem. Niestety nie mam kojca, by mógł zostać u mnie na DT, a podwórka też nie mam dobrze ogrodzonego :( Teraz jest u mnie w domu. Na razie zachowuje się spokojnie - śpi pod moimi nogami. Nie wiem tylko, jak u niego z sikaniem i zostawaniem (jak wychodzę do innego pomieszczenia, to zaraz się budzi i leci za mną, a jak zostawiłam go na dworze na smyczy uwiązanego to okropnie wył...). Quote
Cudak Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 karolkamadry napisał(a):Kto jest hyclem u Was? Psy wyłapuje Straż Gminna i przyjeżdża po nie hycel od Harłacza Quote
Joanna K. Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Chciałam zaproponować DT na weekend, ale widzę że maluch już na ten krótki okres ma schronienie. Kurcze, nie mam jak pomóc :( Piesek na FB jest ogłaszany ? Quote
Cudak Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 [quote name='Joanna K.']Chciałam zaproponować DT na weekend, ale widzę że maluch już na ten krótki okres ma schronienie. Kurcze, nie mam jak pomóc :( Piesek na FB jest ogłaszany ? Na dłużej niż weekend nie dałabyś rady...? Psiak młodziutki, Lupi zajrzała mu w paszcze i wygląda, jakby miał ok 6 mies lub nawet mniej. Na FB póki co zdjęcia wrzuciłam z opisem, że pilnie szuka domu, ale nie ma zainteresowania :( Quote
Lupi Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 Morda przesłodka. Raniutko widziałam go przy gminie (i jak odchodziłam okropnie płakał). Później już u Cudak pokulaliśmy się po podłodze i pies był prze szczęśliwy mając człowieka u boku. Pies bardzo pro ludzki. Po zajrzeniu w paszczę dostrzegłam niepełne uzębienie - pies ma może ok 6-8 miesięcy. Na kury i koty reagował spokojnie - wydaje się, że nie widział ich wcześniej. Jak zobaczył konie to wystawił w górę doopsko i szczekiem zachęcał do zabawy. Generalnie mam nadzieję, że trafi do fajnego domku. Teraz potrzebujemy pilnie ogłoszeń! Quote
Joanna K. Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Ogłaszam również małego na FB https://www.facebook.com/media/set/?set=a.353474211361705.73905.100000973877492&type=1 Cudak...pomyślimy ;) Jaki on jest duzy ? Przydałaby się fotka taka gdzie stoi przy nodze, a i jeszcze interesuje Mnie czy zachowuje czystość w domku. Quote
Lupi Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 W tej chwili "z zakręconym ogonem" to do kolana ;) Quote
Lupi Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 Nie chcę aby pomyślano, że kryptoreklamę robię ale jest na prawdę przecudny i mega słodki :loveu::loveu::loveu: P.S. Pan ze SG bardzo się na mnie zdenerwował za użycie w rozmowie słowa "hycel"... Quote
Cudak Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 [quote name='Joanna K.']Ogłaszam również małego na FB https://www.facebook.com/media/set/?set=a.353474211361705.73905.100000973877492&type=1 Cudak...pomyślimy ;) Jaki on jest duzy ? Przydałaby się fotka taka gdzie stoi przy nodze, a i jeszcze interesuje Mnie czy zachowuje czystość w domku. Dziękuję za FB :loveu::loveu::loveu: Fotki niestety nie zrobię, bo aparat pożyczyłam Lupi, ale tak jak Lupi pisała, nie jest wielki. Wydaje mi się, że mieszkał w domu, bo zachowuje się (odpukać!) spokojnie, a jak moje dziecko wpuściło go do sypialni, to zaraz się na łóżku uwalił :diabloti: Z czystością jeszcze nie wiem, jak u niego jest, ale jak chce sikać to zaczyna krążyć koło drzwi. Na smyczy ładnie chodzi, nie ciągnie, tylko zdarza się, że siądzie lub się położy i nie chce dalej iść - przerwy na odpoczynek sobie robi. Ogólnie to takie cielątko z niego (nawet i umaszczenie podobne ;)) :loveu: Zastanawiam się tylko, dlaczego jego właściciel nie zadał sobie trudu, by poszukać mu domku... Przestał być słodką kuleczką, to na ulicę :angryy: Mam nadzieję, że noc nam spokojnie minie i nic nie narozrabia... Quote
Cudak Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Zrobiłam mu wydarzenie na FB: http://www.facebook.com/events/254155594678131/?notif_t=plan_user_joined będę wdzięczna za zaproszenie znajomych... Quote
Recommended Posts