Loona Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 misiaczek napisał(a):Dzieńdoberek :). Śliczny :loveu:.I choć trochę z włosa podobny do mojego ;). Niewiele w fotoblogach takich kudłatych maluchów :evil_lol:,więc w miarę możliwości bedziemy zaglądać do Was :). Dzieńdoberek :) Dzięki, przekażę mu ;) Zaraz przejdę się do Misi i Sota :) olcha napisał(a):No ale przecież węże to mają chyba paszczęki jak jaszczurki nie? To może przyszczypać, ale nie ugryźć? No w każdym razie już nie kce węźa :eviltong: Ale Mika mu urządza zawody :cool3: Figarowi cudnie w niebieskim :cool3: :loveu: :oops: Ola, zootechnik z Ciebie kiepski :eviltong: Wężom się szczęki rozszerzają jak chcą, dlatego połykają rzeczy większe niż one same ;) Quote
Madzik93 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Loona a czym karmi sie takiego węza i jak sie nim opiekowac? Bo jestem laikiem w sprawach wezowych a bardzo mnie ciekawi jak to jest miec takiego gada w domu:cool3: Quote
caroolcia Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [quote name='Loona']Na wypadek jakby ktoś nie wierzył w liczebność mojego stada: Ili Fila i Figaro: A tu już z Diablem: WOW:lying: to Figaro ma takie "plecy" !? to ja Już sięnie dziwie jego odwadze ;) To wszystko twoje piesiaczki? Quote
Loona Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 Madzik13 napisał(a):Loona a czym karmi sie takiego węza i jak sie nim opiekowac? Bo jestem laikiem w sprawach wezowych a bardzo mnie ciekawi jak to jest miec takiego gada w domu:cool3: Karmi się myszami, chomikami, szczurami jak większy to królikami albo mrożonym kurczakiem, ale to juz bardzo duży wąż musi być ;) A opieka polega na karmieniu, wymianie podłoża w terrarium od czasu do czasu, pilnowaniu temperatury. Czasem trzeba na ręce wziąć żeby nie zdziczał ;) caroolcia napisał(a):WOW :lying: to Figaro ma takie "plecy" !? to ja Już sięnie dziwie jego odwadze ;) To wszystko twoje piesiaczki? Tak, to wszystko świta Figara ;) Wszystkie są nasze, ale Ili i Diablo nie mieszkają z nami w domu. Najgorzej jest na wystawach, Figaro się rzuca na jakiegoś psa (sam zaczyna) a duże go bronią :shake: Ale to się często nie zdaża na szczęście :) Quote
caroolcia Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Tak, to wszystko świta Figara ;) Wszystkie są nasze, ale Ili i Diablo nie mieszkają z nami w domu. Najgorzej jest na wystawach, Figaro się rzuca na jakiegoś psa (sam zaczyna) a duże go bronią :shake: Ale to się często nie zdaża na szczęście :)[/quote] oj tyle piesiowego szczęścia pod jedny dachem!!! to niezły zbój z Figaro - dobrze zdaje sobie sprawę że ma stadko hi hi hi! Pieknie dziękuję za porady! udało mi się - jak widać ;):lol: Quote
Loona Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 caroolcia napisał(a):oj tyle piesiowego szczęścia pod jedny dachem!!! to niezły zbój z Figaro - dobrze zdaje sobie sprawę że ma stadko hi hi hi! Pieknie dziękuję za porady! udało mi się - jak widać ;):lol: Szczęścia jest z nimi dużo :loveu: Nie ma za co :) Quote
olcha Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Loona napisał(a):Ola, zootechnik z Ciebie kiepski :eviltong: Wężom się szczęki rozszerzają jak chcą, dlatego połykają rzeczy większe niż one same ;) Nie to akurat wiem, w końcu po coś się te przyrodnicze ogląda ;) Ciekawi mnie środek paszczęki (w sensie czy ma jakies wypustki które ułatwiają mu przytrzymanie pokarmu? bo przeciez niektóre węże mają zęby jadowe, a te bez jadu też?). Quote
Loona Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 olcha napisał(a):Nie to akurat wiem, w końcu po coś się te przyrodnicze ogląda ;) Ciekawi mnie środek paszczęki (w sensie czy ma jakies wypustki które ułatwiają mu przytrzymanie pokarmu? bo przeciez niektóre węże mają zęby jadowe, a te bez jadu też?). Zęby ma, ale bez jadu, ale czy coś jeszcze to nie wiem, nie zaglądałam :crazyeye: Quote
olcha Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Loona napisał(a):Zęby ma, ale bez jadu, ale czy coś jeszcze to nie wiem, nie zaglądałam :crazyeye: Taaaak?? a ile tych zębów? No weź jako przyszła pani zootechnik muszę to z Ciebie wyciągnać :lol: Quote
Loona Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 A czyja to galerka?! Figara czy Ryśka? :mad: Zęby pokazują się jak atakuje, jak spokojny to ma schowane. Znalazłam w odmętach zdjęć mojego brata tylko takie cuś: Zębów jak widać nie widać :evil_lol: Quote
Loona Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 To teraz odskocznia od węży, Figaro :) Quote
madziasto4 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Boże to ten sam Wasz pomarańczowy wężyk czy jakiś inny :eek2: [quote name='Loona']To teraz odskocznia od węży, Figaro :) Och nareszcie jakaś normalna paszcza :loveu: Quote
olcha Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [quote name='Loona']A czyja to galerka?! Figara czy Ryśka? :mad: Zęby pokazują się jak atakuje, jak spokojny to ma schowane. Znalazłam w odmętach zdjęć mojego brata tylko takie cuś: Zębów jak widać nie widać :evil_lol: No dobra już dobra :watpliwy: Przekonałaś mnie całkowicie :evil_lol: już nie chce węża :evil_lol: [quote name='Loona']To teraz odskocznia od węży, Figaro :) Cudny on jest :loveu: I ma piękniejszą paszczę niż Rysio :loveu: I piękniejsze ząbki :loveu: i piękniejsze oczka i nosek, i usteczka, i uszka, i sierściuszkę i ciałko. PASIIIIIIII? ;) :loveu: Quote
Loona Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 madziasto4 napisał(a):Boże to ten sam Wasz pomarańczowy wężyk czy jakiś inny :eek2: Och nareszcie jakaś normalna paszcza :loveu: Z tego co pamiętam to jest boa, zbożówki by nawet nie zauważył ;) Dzięki :loveu: olcha napisał(a):No dobra już dobra :watpliwy: Przekonałaś mnie całkowicie :evil_lol: już nie chce węża :evil_lol: :evil_lol: olcha napisał(a):Cudny on jest :loveu: I ma piękniejszą paszczę niż Rysio :loveu: I piękniejsze ząbki :loveu: i piękniejsze oczka i nosek, i usteczka, i uszka, i sierściuszkę i ciałko. PASIIIIIIII?;) :loveu: Pasi :p Quote
Loona Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 No to kolejne paszczowe zdjęcia ;) Nawet świeże, z tego tygodnia ;) Quote
olcha Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 [quote name='Loona']No to kolejne paszczowe zdjęcia ;) Nawet świeże, z tego tygodnia ;) :loveu: :loveu: :loveu: W jakich atłasach leży :cool3: Tekila mówi, że zaraz przyjedzie :evil_lol: Quote
madziasto4 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Moje to sobie zawsze tym dziób upaprają :lol: Quote
Loona Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 [quote name='olcha']:loveu: :loveu: :loveu: W jakich atłasach leży :cool3: Tekila mówi, że zaraz przyjedzie :evil_lol: On oczywiście nie leży w mojej pościeli, ale Tequila może przyjeżdżać, tylko denta stix'y się skończyły :evil_lol: [quote name='madziasto4']Moje to sobie zawsze tym dziób upaprają :lol: Figaro nie ma sobie czego uślinić, sierści prawie na pycholcu brak ;) Quote
Loona Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 Taką mamy dziś pogodę, dawno zimy nie było :shake: Powinnam się uczyć, ale przy takiej pogodzie to mi się potwornie nie chce :placz: Komu żelka? Quote
misiaczek Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 [quote name='Loona'] Myjemy ząbki ;) Dzieńdoberek :).W jakim jest wieku Figaro? [quote name='Loona'] Komu żelka? Mniam mniam...już sie poczestowałam :). Quote
Loona Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 misiaczek napisał(a):Myjemy ząbki ;) Dzieńdoberek :).W jakim jest wieku Figaro? Figaro urodził się 14.07.2004 roku, więc ma 2,5 roku. Dorosły już niego facet ;) Quote
misiaczek Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Ooo,to nasze psy są prawie w tym samym wieku.Sotek jest z 23.10.2004 a Misia z 30.09.2004 :). Quote
Loona Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 To Figaro starszy :lol: Ale w główce tyle co za szczenięctwa :lol: Quote
misiaczek Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Moje też wieczne dzieci :evil_lol:.Szczególnie Sotek.Gdyby nie on,to Misia byłaby bardziej zrównoważona ;).Ale to mały prowodyr.Pierwszy do wygłupów i rozrabiania :evil_lol:. Quote
Recommended Posts