Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

misiaczek napisał(a):
Dzieńdoberek :).
Śliczny :loveu:.I choć trochę z włosa podobny do mojego ;).
Niewiele w fotoblogach takich kudłatych maluchów :evil_lol:,więc w miarę możliwości bedziemy zaglądać do Was :).

Dzieńdoberek :) Dzięki, przekażę mu ;) Zaraz przejdę się do Misi i Sota :)
olcha napisał(a):
No ale przecież węże to mają chyba paszczęki jak jaszczurki nie? To może przyszczypać, ale nie ugryźć? No w każdym razie już nie kce węźa :eviltong:

Ale Mika mu urządza zawody :cool3:

Figarowi cudnie w niebieskim :cool3: :loveu: :oops:

Ola, zootechnik z Ciebie kiepski :eviltong: Wężom się szczęki rozszerzają jak chcą, dlatego połykają rzeczy większe niż one same ;)

• Replies 641
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Loona']Na wypadek jakby ktoś nie wierzył w liczebność mojego stada:

Ili Fila i Figaro:

A tu już z Diablem:

WOW:lying: to Figaro ma takie "plecy" !? to ja Już sięnie dziwie jego odwadze ;)
To wszystko twoje piesiaczki?

Posted

Madzik13 napisał(a):
Loona a czym karmi sie takiego węza i jak sie nim opiekowac? Bo jestem laikiem w sprawach wezowych a bardzo mnie ciekawi jak to jest miec takiego gada w domu:cool3:

Karmi się myszami, chomikami, szczurami jak większy to królikami albo mrożonym kurczakiem, ale to juz bardzo duży wąż musi być ;) A opieka polega na karmieniu, wymianie podłoża w terrarium od czasu do czasu, pilnowaniu temperatury. Czasem trzeba na ręce wziąć żeby nie zdziczał ;)
caroolcia napisał(a):
WOW :lying: to Figaro ma takie "plecy" !? to ja Już sięnie dziwie jego odwadze ;)
To wszystko twoje piesiaczki?

Tak, to wszystko świta Figara ;) Wszystkie są nasze, ale Ili i Diablo nie mieszkają z nami w domu. Najgorzej jest na wystawach, Figaro się rzuca na jakiegoś psa (sam zaczyna) a duże go bronią :shake: Ale to się często nie zdaża na szczęście :)

Posted

Tak, to wszystko świta Figara ;) Wszystkie są nasze, ale Ili i Diablo nie mieszkają z nami w domu. Najgorzej jest na wystawach, Figaro się rzuca na jakiegoś psa (sam zaczyna) a duże go bronią :shake: Ale to się często nie zdaża na szczęście :)[/quote]

oj tyle piesiowego szczęścia pod jedny dachem!!! to niezły zbój z Figaro - dobrze zdaje sobie sprawę że ma stadko hi hi hi!

Pieknie dziękuję za porady! udało mi się - jak widać ;):lol:

Posted

caroolcia napisał(a):
oj tyle piesiowego szczęścia pod jedny dachem!!! to niezły zbój z Figaro - dobrze zdaje sobie sprawę że ma stadko hi hi hi!

Pieknie dziękuję za porady! udało mi się - jak widać ;):lol:

Szczęścia jest z nimi dużo :loveu:

Nie ma za co :)

Posted

Loona napisał(a):
Ola, zootechnik z Ciebie kiepski :eviltong: Wężom się szczęki rozszerzają jak chcą, dlatego połykają rzeczy większe niż one same ;)

Nie to akurat wiem, w końcu po coś się te przyrodnicze ogląda ;) Ciekawi mnie środek paszczęki (w sensie czy ma jakies wypustki które ułatwiają mu przytrzymanie pokarmu? bo przeciez niektóre węże mają zęby jadowe, a te bez jadu też?).

Posted

olcha napisał(a):
Nie to akurat wiem, w końcu po coś się te przyrodnicze ogląda ;) Ciekawi mnie środek paszczęki (w sensie czy ma jakies wypustki które ułatwiają mu przytrzymanie pokarmu? bo przeciez niektóre węże mają zęby jadowe, a te bez jadu też?).

Zęby ma, ale bez jadu, ale czy coś jeszcze to nie wiem, nie zaglądałam :crazyeye:

Posted

Loona napisał(a):
Zęby ma, ale bez jadu, ale czy coś jeszcze to nie wiem, nie zaglądałam :crazyeye:

Taaaak?? a ile tych zębów? No weź jako przyszła pani zootechnik muszę to z Ciebie wyciągnać :lol:

Posted

A czyja to galerka?! Figara czy Ryśka? :mad:
Zęby pokazują się jak atakuje, jak spokojny to ma schowane. Znalazłam w odmętach zdjęć mojego brata tylko takie cuś:

Zębów jak widać nie widać :evil_lol:

Posted

[quote name='Loona']A czyja to galerka?! Figara czy Ryśka? :mad:
Zęby pokazują się jak atakuje, jak spokojny to ma schowane. Znalazłam w odmętach zdjęć mojego brata tylko takie cuś:

Zębów jak widać nie widać :evil_lol:

No dobra już dobra :watpliwy:

Przekonałaś mnie całkowicie :evil_lol: już nie chce węża :evil_lol:

[quote name='Loona']To teraz odskocznia od węży, Figaro :)

Cudny on jest :loveu: I ma piękniejszą paszczę niż Rysio :loveu: I piękniejsze ząbki :loveu: i piękniejsze oczka i nosek, i usteczka, i uszka, i sierściuszkę i ciałko.

PASIIIIIIII? ;) :loveu:

Posted

madziasto4 napisał(a):
Boże to ten sam Wasz pomarańczowy wężyk czy jakiś inny :eek2:

Och nareszcie jakaś normalna paszcza :loveu:

Z tego co pamiętam to jest boa, zbożówki by nawet nie zauważył ;)
Dzięki :loveu:
olcha napisał(a):
No dobra już dobra :watpliwy:
Przekonałaś mnie całkowicie :evil_lol: już nie chce węża :evil_lol:

:evil_lol:
olcha napisał(a):
Cudny on jest :loveu: I ma piękniejszą paszczę niż Rysio :loveu: I piękniejsze ząbki :loveu: i piękniejsze oczka i nosek, i usteczka, i uszka, i sierściuszkę i ciałko.

PASIIIIIIII?;) :loveu:

Pasi :p

Posted

[quote name='Loona']No to kolejne paszczowe zdjęcia ;) Nawet świeże, z tego tygodnia ;)

:loveu: :loveu: :loveu:

W jakich atłasach leży :cool3: Tekila mówi, że zaraz przyjedzie :evil_lol:

Posted

[quote name='olcha']:loveu: :loveu: :loveu:

W jakich atłasach leży :cool3: Tekila mówi, że zaraz przyjedzie :evil_lol:
On oczywiście nie leży w mojej pościeli, ale Tequila może przyjeżdżać, tylko denta stix'y się skończyły :evil_lol:
[quote name='madziasto4']Moje to sobie zawsze tym dziób upaprają :lol:
Figaro nie ma sobie czego uślinić, sierści prawie na pycholcu brak ;)

Posted

Taką mamy dziś pogodę, dawno zimy nie było :shake:

Powinnam się uczyć, ale przy takiej pogodzie to mi się potwornie nie chce :placz: Komu żelka?

Posted

misiaczek napisał(a):
Myjemy ząbki ;)

Dzieńdoberek :).W jakim jest wieku Figaro?

Figaro urodził się 14.07.2004 roku, więc ma 2,5 roku. Dorosły już niego facet ;)