madziasto4 Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 olcha napisał(a): Ahahaha pewnie tak, bo Ere nawet 2 dniowa głodówka nie przeraża :roll: Zgłodnieje to zje ;) Ale dobrze, że już jej choróbsko przeszło ;) Quote
Loona Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 Pełna nazwa to wąż zbożowy ;) Żywi się mięsem, im ruchliwsze tym lepsze ;) Rysio preferuje myszy, chomiki nie przypadły mu do gustu. Je raz w tygodniu, ale lepiej jest brać na rączki raz na dwa dni, bo potem możesz łapki do terrarium nie włożyć :evil_lol: Jadowity nie jest, w ogóle jadu nie, to dusiciel. Jak Ci zwierzątko chodzi to kup sobie chomika, węże żyją kole 20 lat, więc szybko się nie pozbędziesz jak się nie spodoba :evil_lol: Quote
olcha Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Zgłodnieje to zje ;-) Ale dobrze, że już jej choróbsko przeszło ;-) Już zjadła :grins: ale z taką niechęcią, że aż mi się gotowania odechciało :watpliwy: [quote name='Loona']Pełna nazwa to wąż zbożowy ;) Żywi się mięsem, im ruchliwsze tym lepsze ;) Rysio preferuje myszy, chomiki nie przypadły mu do gustu. Je raz w tygodniu, ale lepiej jest brać na rączki raz na dwa dni, bo potem możesz łapki do terrarium nie włożyć :evil_lol: Jadowity nie jest, w ogóle jadu nie, to dusiciel. Jak Ci zwierzątko chodzi to kup sobie chomika, węże żyją kole 20 lat, więc szybko się nie pozbędziesz jak się nie spodoba :evil_lol: 20 laaaat? O kurcze :eviltong: W ogóle wlazłam na jakieś forum wężowe, poczytałam i trochę mnie zniechęciło ;) do tego jęki mojej mamy, żebym "jej tego nie robiła" :evil_lol: Pamiętam z dzieciństwa jak siedziałam u cioci w zoologicznym i ona mi pozwalała się z węzami bawić :loveu: one są takie kochane, i świetne w dotyku :loveu: Nie ma jakichś węży co się zielskiem żywią? :roll: Albo jakąś zdechlizną? Nie dam rady wrzucić oseska do terrarium :shake: Quote
Loona Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 olcha napisał(a):Już zjadła :grins: ale z taką niechęcią, że aż mi się gotowania odechciało :watpliwy: To super :multi: olcha napisał(a):Nie ma jakichś węży co się zielskiem żywią? :roll: Albo jakąś zdechlizną? Nie dam rady wrzucić oseska do terrarium :shake: Padlinę możesz dawac, ale najlepiej w pęsetę i ruszać, żeby polował, bo jak położysz na ziemi, to może nie zjeść ;) Ruszać się musi :evil_lol: Quote
madziasto4 Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 A ten wężyk to odróżnia w jakiś sposób obcego człowieka od 'swojego' ? Czy mu wsio ryba? :razz: Quote
Loona Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 madziasto4 napisał(a):A ten wężyk to odróżnia w jakiś sposób obcego człowieka od 'swojego' ? Czy mu wsio ryba? :razz: Po zapachu rozpoznaje, jak obcy to nie pcha się tak chętnie, ale jak się człowiek nie boi i stanowczo na ręce bierze a nie cacka się, to nic nie zrobi ;) Quote
madziasto4 Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Loona napisał(a):Po zapachu rozpoznaje, jak obcy to nie pcha się tak chętnie, ale jak się człowiek nie boi i stanowczo na ręce bierze a nie cacka się, to nic nie zrobi ;) To on może chapnąć takiego straszka? Bo chyba nie zabiera się od razu do duszenia, co? :evil_lol: Quote
Loona Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 madziasto4 napisał(a):To on może chapnąć takiego straszka? Bo chyba nie zabiera się od razu do duszenia, co? :evil_lol: Wtedy gryzie, człowieka nie udusi ;) To nie Anakonda :cool3: Quote
olcha Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Loona napisał(a):Wtedy gryzie, człowieka nie udusi ;) To nie Anakonda :cool3: O gryzie? Ale tak boleśnie? Quote
madziasto4 Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Loona napisał(a):Wtedy gryzie, człowieka nie udusi ;) To nie Anakonda :cool3: Już ja bym ręki do terrarium nie włożyła :shake: Dobra, daj no trochę fot tej cziłałkowej wiewiórki :p Quote
Loona Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 [quote name='olcha']O gryzie? Ale tak boleśnie? Nie sprawdzałam ;) I nie mam zamiaru :evil_lol: [quote name='madziasto4']Już ja bym ręki do terrarium nie włożyła :shake: Dobra, daj no trochę fot tej cziłałkowej wiewiórki :p Też ja z terrarium nie wyjmuje, brat zawsze wyjmuje, ja przechwycam potem :p Tak czekamy pod ringiem jak pada na wystawach :evil_lol: Quote
moon_light Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 [quote name='Loona'] Tak czekamy pod ringiem jak pada na wystawach :evil_lol: o puci puciiii jaki on rozkoszny :loveu::loveu::loveu: Minka taka kochana:loveu: Quote
Loona Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 On tu zły jest, bo nie lubi siedzieć w tym kocyku :diabloti: Ale tak mu cieplej i sucho ;) Quote
Loona Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 Co Wy baby, śpicie jeszcze?! Wiosna idzie! :multi: Quote
Shikka Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Ja nie śpię, padłam z wrażenia :evil_lol: :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Loona Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 Shikka napisał(a):Ja nie śpię, padłam z wrażenia :evil_lol: :loveu::loveu::loveu::loveu: A może śniadania nie zjadłaś, poprostu się zasłabło z wyczerpania :evil_lol: Quote
Shikka Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Co jak co ale śniadanko to mus :) Obowiązkowo nabiałowo-bułeczkowe, popite jogurcikiem do tego chrupeczki na zakąskę. Po takiej ilości nikt by nie zaslabł... To wszystko przez Twojego wiewióra :) Quote
Loona Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 Shikka napisał(a):Co jak co ale śniadanko to mus :) Obowiązkowo nabiałowo-bułeczkowe, popite jogurcikiem do tego chrupeczki na zakąskę. Po takiej ilości nikt by nie zaslabł... To wszystko przez Twojego wiewióra :) A u siebie mówiłaś, że się na autobus nie wyrabiasz, już wiem dlaczego, zanim wszamasz takie śniadanie, to trochę czasu mija :evil_lol: Quote
Shikka Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Sniadanie w pracy jjem a tyle czasu zajmują mi zakupy śniadankowe :evil_lol: Spóźniam sie na autobus z powodu nadmiaru nabiału do wyboru :) Quote
Loona Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 Shikka napisał(a):Spóźniam sie na autobus z powodu nadmiaru nabiału do wyboru :) Jakby był jeden yoghurt i jeden serek byłoby łatwiej :lol: Quote
caroolcia Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 HI hi hi zdjęcie w kocyczku boskie! ;) i dwie pupki hi hi hi - nie ma to jak szaleństwa w parze! Quote
Mi. Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 [quote name='Loona'] Witaj :) Tak, zbożówka, młoda jeszcze, ma trochę ponad pół roku ;) Moje śliczności :loveu: piekna jest:) ojjoj:loveu: :loveu: :loveu: Quote
misiaczek Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 [quote name='Loona'] Dzieńdoberek :). Śliczny :loveu:.I choć trochę z włosa podobny do mojego ;). Niewiele w fotoblogach takich kudłatych maluchów :evil_lol:,więc w miarę możliwości bedziemy zaglądać do Was :). Quote
olcha Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 [quote name='Loona']Nie sprawdzałam ;) I nie mam zamiaru :evil_lol: Też ja z terrarium nie wyjmuje, brat zawsze wyjmuje, ja przechwycam potem :p Tak czekamy pod ringiem jak pada na wystawach :evil_lol: No ale przecież węże to mają chyba paszczęki jak jaszczurki nie? To może przyszczypać, ale nie ugryźć? No w każdym razie już nie kce węźa :eviltong: Ale Mika mu urządza zawody :cool3: Figarowi cudnie w niebieskim :cool3: :loveu: :oops: [quote name='Loona']Co Wy baby, śpicie jeszcze?! Wiosna idzie! :multi: Ta chyba u Cibie idzie :shake: Figaro ma w tych samych miejscach plamki co Tekila :grins: Quote
Recommended Posts