Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 641
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pełna nazwa to wąż zbożowy ;) Żywi się mięsem, im ruchliwsze tym lepsze ;) Rysio preferuje myszy, chomiki nie przypadły mu do gustu. Je raz w tygodniu, ale lepiej jest brać na rączki raz na dwa dni, bo potem możesz łapki do terrarium nie włożyć :evil_lol: Jadowity nie jest, w ogóle jadu nie, to dusiciel. Jak Ci zwierzątko chodzi to kup sobie chomika, węże żyją kole 20 lat, więc szybko się nie pozbędziesz jak się nie spodoba :evil_lol:

Posted

Zgłodnieje to zje ;-) Ale dobrze, że już jej choróbsko przeszło ;-)

Już zjadła :grins: ale z taką niechęcią, że aż mi się gotowania odechciało :watpliwy:

[quote name='Loona']Pełna nazwa to wąż zbożowy ;) Żywi się mięsem, im ruchliwsze tym lepsze ;) Rysio preferuje myszy, chomiki nie przypadły mu do gustu. Je raz w tygodniu, ale lepiej jest brać na rączki raz na dwa dni, bo potem możesz łapki do terrarium nie włożyć :evil_lol: Jadowity nie jest, w ogóle jadu nie, to dusiciel. Jak Ci zwierzątko chodzi to kup sobie chomika, węże żyją kole 20 lat, więc szybko się nie pozbędziesz jak się nie spodoba :evil_lol:

20 laaaat? O kurcze :eviltong:

W ogóle wlazłam na jakieś forum wężowe, poczytałam i trochę mnie zniechęciło ;) do tego jęki mojej mamy, żebym "jej tego nie robiła" :evil_lol:

Pamiętam z dzieciństwa jak siedziałam u cioci w zoologicznym i ona mi pozwalała się z węzami bawić :loveu: one są takie kochane, i świetne w dotyku :loveu:

Nie ma jakichś węży co się zielskiem żywią? :roll: Albo jakąś zdechlizną? Nie dam rady wrzucić oseska do terrarium :shake:

Posted

olcha napisał(a):
Już zjadła :grins: ale z taką niechęcią, że aż mi się gotowania odechciało :watpliwy:

To super :multi:
olcha napisał(a):
Nie ma jakichś węży co się zielskiem żywią? :roll: Albo jakąś zdechlizną? Nie dam rady wrzucić oseska do terrarium :shake:

Padlinę możesz dawac, ale najlepiej w pęsetę i ruszać, żeby polował, bo jak położysz na ziemi, to może nie zjeść ;) Ruszać się musi :evil_lol:

Posted

madziasto4 napisał(a):
A ten wężyk to odróżnia w jakiś sposób obcego człowieka od 'swojego' ? Czy mu wsio ryba? :razz:

Po zapachu rozpoznaje, jak obcy to nie pcha się tak chętnie, ale jak się człowiek nie boi i stanowczo na ręce bierze a nie cacka się, to nic nie zrobi ;)

Posted

Loona napisał(a):
Po zapachu rozpoznaje, jak obcy to nie pcha się tak chętnie, ale jak się człowiek nie boi i stanowczo na ręce bierze a nie cacka się, to nic nie zrobi ;)

To on może chapnąć takiego straszka? Bo chyba nie zabiera się od razu do duszenia, co? :evil_lol:

Posted

madziasto4 napisał(a):
To on może chapnąć takiego straszka? Bo chyba nie zabiera się od razu do duszenia, co? :evil_lol:

Wtedy gryzie, człowieka nie udusi ;) To nie Anakonda :cool3:

Posted

[quote name='olcha']O gryzie? Ale tak boleśnie?
Nie sprawdzałam ;) I nie mam zamiaru :evil_lol:
[quote name='madziasto4']Już ja bym ręki do terrarium nie włożyła :shake: Dobra, daj no trochę fot tej cziłałkowej wiewiórki :p
Też ja z terrarium nie wyjmuje, brat zawsze wyjmuje, ja przechwycam potem :p

Tak czekamy pod ringiem jak pada na wystawach :evil_lol:

Posted

Shikka napisał(a):
Ja nie śpię, padłam z wrażenia :evil_lol:
:loveu::loveu::loveu::loveu:

A może śniadania nie zjadłaś, poprostu się zasłabło z wyczerpania :evil_lol:

Posted

Co jak co ale śniadanko to mus :) Obowiązkowo nabiałowo-bułeczkowe, popite jogurcikiem do tego chrupeczki na zakąskę.
Po takiej ilości nikt by nie zaslabł...
To wszystko przez Twojego wiewióra :)

Posted

Shikka napisał(a):
Co jak co ale śniadanko to mus :) Obowiązkowo nabiałowo-bułeczkowe, popite jogurcikiem do tego chrupeczki na zakąskę.
Po takiej ilości nikt by nie zaslabł...
To wszystko przez Twojego wiewióra :)

A u siebie mówiłaś, że się na autobus nie wyrabiasz, już wiem dlaczego, zanim wszamasz takie śniadanie, to trochę czasu mija :evil_lol:

Posted

[quote name='Loona']
Witaj :)
Tak, zbożówka, młoda jeszcze, ma trochę ponad pół roku ;)
Moje śliczności :loveu: piekna jest:)

ojjoj:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='Loona']

Dzieńdoberek :).
Śliczny :loveu:.I choć trochę z włosa podobny do mojego ;).
Niewiele w fotoblogach takich kudłatych maluchów :evil_lol:,więc w miarę możliwości bedziemy zaglądać do Was :).

Posted

[quote name='Loona']Nie sprawdzałam ;) I nie mam zamiaru :evil_lol:

Też ja z terrarium nie wyjmuje, brat zawsze wyjmuje, ja przechwycam potem :p

Tak czekamy pod ringiem jak pada na wystawach :evil_lol:

No ale przecież węże to mają chyba paszczęki jak jaszczurki nie? To może przyszczypać, ale nie ugryźć? No w każdym razie już nie kce węźa :eviltong:

Ale Mika mu urządza zawody :cool3:

Figarowi cudnie w niebieskim :cool3: :loveu: :oops:

[quote name='Loona']Co Wy baby, śpicie jeszcze?! Wiosna idzie! :multi:

Ta chyba u Cibie idzie :shake: Figaro ma w tych samych miejscach plamki co Tekila :grins: