figamaga Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 (edited) Typowa sytuacja...właściciel umiera, psy zostają... Jeden puszczony luzem - znalazł już nowy dom. Ale została Diana. Ok. 3-letnia suczka w typie owczarka kaukaskiego. Przywiązana do budy na krótkim łańcuchu, bez wody i jedzenia. Dzięki ludziom dobrej woli, Diana trafiła do domu tymczasowego. Jednak nie może tam zostać, w domu są małe dzieci i amstaff. Dodatkowy duży psiak to wielkie obciążenie dla rodziny. Diana jest ułożona, zna podstawowe komendy. Ale ma jeszcze coś ze szczeniaka - jest radosna i skora do zabawy :) Szukamy dla niej odpowiedzialnego właściciela, który poświęci jej czas. Czas na długie spacery, zabawę, naukę. Diana obecnie przebywa w Tarnowie, ale jest możliwość dowiezienia ją w inne miejsce. Wydarzenie na fb -> http://www.facebook.com/events/276204402457419/?notif_t=plan_user_joined Edited April 20, 2012 by figamaga Quote
figamaga Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 (edited) Podniosę Diankę, coby szybko znalazła dom :) Wieści z domku tymczasowego: Dziś było sprawdzane jak Diana zachowuje się w stosunku do dzieci. Cytuję : "Była spokojna, obwąchała je, poznała, a później nie opuszczała na krok" :D Z amstaffką właścicieli się bawiła, trochę sobie dokuczały, jak to psy. Jednak amstaffka jest dosyć zazdrosna o Dianę. [FONT=Arial][/FONT] Edited March 23, 2012 by figamaga Quote
figamaga Posted March 24, 2012 Author Posted March 24, 2012 Już poprosiłam tymczas o nowe fotki. Te są jeszcze ze starego domu. Z tego co wiem, zabranie Dianki z posesji na tymczas trwało bardzo długo... Quote
figamaga Posted March 29, 2012 Author Posted March 29, 2012 Zrobiłam Diance parę ogłoszeń - ale wiadomo - im więcej, tym lepiej! Na razie czekam na nowe zdjęcia, bo nie wiem czemu, ale ostatnio do mnie żadne nie dotarły. Quote
_Aga_ Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 To ta sunia, o której rozmawiałyśmy?? Nie jest już sama na opuszczonej posesji?? Ktoś ją zabrał na tymczas?? Quote
figamaga Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 Tak, ta sama sunia. Pani ma ją tymczasowo u siebie na podwórku. Jednak Dianka nie może zostać, bo Państwo mają amstaffkę, która jest zazdrosna. Obecnie Diana przebywa w Tarnowie. Ciekawostką jest to, że Pani która się sunią opiekuje zgłasza podobno kilkadziesiąt razy sytuację na policji...że właściciel zmarł,a psy zostały same. Wskórała tylko tyle, że pozwolili jej psiaki stamtąd zabrać. Na razie czekam na nowe zdjęcia - nie wiem czemu, jeszcze nie dotarły. Quote
figamaga Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 Słuchajcie! Dianie kończy się czas! W domu tymczasowym nie może zostać dłużej - konflikt z amstaffką się nasilił. Jest ryzyko, że psy się w końcu poważnie pogryzą...Poszukujemy domu stałego lub chociaż tymczasu... Quote
Renata N Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Jeśli zmarły właściciel nie miał żadnej rodziny, to Diana na chwilę obecną jest bezdomnym psem. Nie może zostać w dt, nie mamy dla niej innego tymczasu, ale to absolutnie nie jest powód do uśpienia zdrowego psiaka. Nie wiem z jakich okolic jest Diana, czy nie można w ostateczności oddać jej do tarnowskiego azylu i spokojnie szukać stałego domu? Nie chce nikogo oceniać, rozumiem, że pani, która przygarnęła Dianę zrobiła to z dobrego serca,ale w takiej sytuacji bardzo dziwi myśl o uśpieniu psa. Quote
_Aga_ Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Pani stwierdziła, że skoro nie ma odzewu na ogłoszenia, to nie pozostaje jej nic innego jak uśpić Dianę.. Uważam, że w tym momencie ona jest prawną opiekunką psa, skoro zabrała go z posesji.. To nie jest pies bezdomny w pełnym tego słowa znaczeniu.. Ja mam na tymczasie Balbinę, która wielokrotnie ugryzła mojego syna, moją córkę też, nawet męża dziabnęła, wciąż muszę być czujna, by nic poważniejszego się nie stało, na spacerach muszę uważać, bo też potrafi się rzucić na przechodzącą osobę, nie mówiąc już o psach czy kotach.. I też momentami mam dość.. A z ogłoszeń praktycznie zerowy odzew.. Czy mam ją uśpić z tego powodu? Odechciewa się wszystkiego... figamaga - próbowałam coś napisać na fb, ale nie wiem, jak Wam - mi tak szwankuje fb, że ciągle mnie wywala :/ Quote
figamaga Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 Na fb Twoja wiadomość się pojawiła, z tego co widziałam. Nie mam zielonego pojęcia jak jest status prawny psa. Pani interweniowała na policji podobno kilkanaście razy, że pies sam. A oni pozwolili jej go zabrać. Czy w tym momencie pies jest jej czy nie, tego nie wiem... Decyzja o uśpieniu jest dla mnie nie do końca zrozumiała. No ale, zdarza się. Teraz pozostaje nam tylko znaleźć dom dla Diany. Bo chyba nic innego nie jesteśmy w stanie zrobić. Quote
_Aga_ Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Mam nadzieję, że pani się spręży i postara się o nowe zdjęcia.. I cóż - mam nadzieję, że będzie odzew z ogłoszeń... Quote
Renata N Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Na odzew ogłoszeń można czekać nawet kilka tygodni, miesięcy! Diana to nie malutki malutki, rozkoszny szczeniaczek. Czy pani jest prawnym opiekunem psa czy nie, nie ma prawa grozić jej uśpieniem. A lepsze zdjęcia, już z dt są konieczne. Dobre zdjęcia zdecydowanie zwiększają skuteczność ogłoszeń. Quote
_Aga_ Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Renata N napisał(a):Na odzew ogłoszeń można czekać nawet kilka tygodni, miesięcy! Diana to nie malutki malutki, rozkoszny szczeniaczek. Czy pani jest prawnym opiekunem psa czy nie, nie ma prawa grozić jej uśpieniem. A lepsze zdjęcia, już z dt są konieczne. Dobre zdjęcia zdecydowanie zwiększają skuteczność ogłoszeń. Dokładnie, dobre zdjęcia to podstawa! Quote
figamaga Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 (edited) Ja już kilkakrotnie prosiłam o nowe zdjęcia. Były obiecane, ale nie dotarły do mnie... Info z tymczasu - Diana ma już dom :) Edited April 20, 2012 by figamaga Quote
Recommended Posts