Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lobaria']Ale musi mieć szczepienia, być odrobaczona, odpchlona i mieć książeczkę zdrowia.[/QUOTE]

Tabletki na odrobaczenie i jakiś Fiprex na odpchlenie możemy jej podać w schronie.Zaszczepić dopiero po opuszczeniu schronu.
Jeżeli są na to pieniążki to poproszę-dzisiaj podjedziemy do weta po książeczkę i środki.

Posted

Dzisiejsze zakupy dla Mony.
Tablety na odrobaczenie i Fiprex.Trzeba laskę przygotować do hotelu:)

[COLOR=#ff0000][B]SZUKAMY TRANSPORTU Z PSZCZYNY DO KLUCZBORKA!

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images10.fotosik.pl/1481/cbb2bd1da4e870d9med.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images10.fotosik.pl/1481/2af4e68c9909fc50med.jpg[/IMG][/URL][/B][/COLOR]

Posted

[quote name='ewu']Co u Moni?[/QUOTE]

Mona wczoraj została odrobaczona.Trochę gardziła kiełbaską z 4 tabletkami,ale udało się w nią wmusić;) Czuła,że to nie jest zwykła kiełbaska;P
Za Fiprexujemy ją parę dni przed wyjazdem.
Bardzo prosimy o pomoc w szukaniu transportu!

Posted

Witam jestem nowa od dzisiaj, trafiłam na Monkę na stronie "owczarek w potrzebie", jaka jest jej aktualna sytuacja bo szukam suczki owczarkowatej do adopcji w okolicach Rybnika, chcemy dać jakiejś suni domek.

Posted

[quote name='bubi-rybnik']Witam jestem nowa od dzisiaj, trafiłam na Monkę na stronie "owczarek w potrzebie", jaka jest jej aktualna sytuacja bo szukam suczki owczarkowatej do adopcji w okolicach Rybnika, chcemy dać jakiejś suni domek.[/QUOTE]

Witamy na wątku Mony:)

Mona cały czas szuka domu.
Jest do adopcji.
Rybnik niedaleko nas.
Zgadza się Pani na wizytę?Ma Pani jakieś inne psiaki w domu?Co oferuje Pani Monie?
Proszę nie przerażać się pytaniami:)

Posted

[quote name='bubi-rybnik']Witam jestem nowa od dzisiaj, trafiłam na Monkę na stronie "owczarek w potrzebie", jaka jest jej aktualna sytuacja bo szukam suczki owczarkowatej do adopcji w okolicach Rybnika, chcemy dać jakiejś suni domek.[/QUOTE]

To nie mogła Pani lepiej trafić - Monia jest jednorazowa, ułożona i jeszcze pięknie "śpiewa" !

Posted

mamy malutkie dwa staruszki w domu, a na podwórku gdzie czeka pusta buda jest średniej wielkości kilkuletni Rufi i jedyne czego się obawiamy to czy Mona by go zaakceptowała. Już jakiś czas temu niestety musieliśmy uśpić jego towarzyszkę owczarka niemieckiego właśnie i bardzo by nam odpowiadała duża sunia.

Posted

[quote name='bubi-rybnik']mamy malutkie dwa staruszki w domu, a na podwórku gdzie czeka pusta buda jest średniej wielkości kilkuletni Rufi i jedyne czego się obawiamy to czy Mona by go zaakceptowała. Już jakiś czas temu niestety musieliśmy uśpić jego towarzyszkę owczarka niemieckiego właśnie i bardzo by nam odpowiadała duża sunia.[/QUOTE]

Czyli rozumiem szuka Pani pieska typowo do budy?
Mona niestety raczej "domowa".

Posted

Nie mam kojca i jest do wybiegu podwórko i dwa połączone ze sobą ogródki i duuuża buda (jest też altanka i budynek gospodarczy z tapczanem), którą dostałam w spadku po goldenku, którego już niestety nie ma ;-( na całym tym terenie grasuje średni kundelek Rufi z poprzednią sunią się dogadywał ale obawiam się po wcześniejszych wypowiedziach na forum, że ona nie lubi konkurencji. Jeżeli chodzi o dom to tam jest mały staruszek i wolno latająca papuga rządząca całym domem i nie wiem jak to by się dało pogodzić.Więc Mona chyba nie dla mnie.

Posted

Z psami jest jak z ludźmi...
Z jednymi się dogadujemy z innymi nie.
Mona nie lubi psiaków - a w obecnej chwili szaleje na wybiegu z Ikarem.
Najpierw biegali na osobnych wybiegach - potem były sprawdzane na siebie na wielu spacerach.
Teraz jest super.

Posted

Proszę się nie zrażać. Przygarniając jakiegoś biedaka nigdy nie będzie Pani pewna jak rozwinie się sytuacja (dopóki się tego nie sprawdzi). Spokojny dotąd pies nagle stanie się agresorem i na odwrót. Ważne, żeby pierwszy kontakt odbył się poza Pani (psa) "terenem" a zresztą co będę tłumaczył - Pani najlepiej wie mając już trochę zwierzaków u siebie. Może Mona zakochałaby się w papudze . . . ?

Posted

pogadam dzisiaj z mamą na spokojnie bo to u niej miałaby mieszkać Monka, miała sobie o niej troszkę poczytać i się zakochać ;-)
Aha jeszcze jedna sprawa, jakiś czas temu pisaliście o możliwej ciąży czy to jest 100% wykluczone? bo nie ukrywam to byłby kłopot.

Posted

[quote name='bubi-rybnik']pogadam dzisiaj z mamą na spokojnie bo to u niej miałaby mieszkać Monka, miała sobie o niej troszkę poczytać i się zakochać ;-)
Aha jeszcze jedna sprawa, jakiś czas temu pisaliście o możliwej ciąży czy to jest 100% wykluczone? bo nie ukrywam to byłby kłopot.[/QUOTE]

Nie jest w ciąży, widać bliznę po zabiegu najprawdopodobniej sterylizacji.

Posted

[quote name='Klaudus__']Z psami jest jak z ludźmi...
Z jednymi się dogadujemy z innymi nie.
Mona nie lubi psiaków - a w obecnej chwili szaleje na wybiegu z Ikarem.
Najpierw biegali na osobnych wybiegach - potem były sprawdzane na siebie na wielu spacerach.
Teraz jest super.

Dokładnie tak jest. Ja mam sunię - Tonię, która nienawidzi innych psów z wyjątkiem Kretki , która była u mnie przed nią.Adoptowałam Pączka z Pszczyny - z początku nienawiść a teraz taka miłość,że Kretka straciła autorytet:)
Pieski poznają siebie i przyzwyczajają się, początki muszą być pod kontrolą.Zresztą ja zauważyłam,że zazawyczaj nowy lokator jest ustawiany przez starych domowników, problem agresji występuje ze strony zasiedziałych psów a nie nowych.Przynajmniej u mnie tak było.

Posted

[quote name='bubi-rybnik']Gdzie ewentualnie można by ją zobaczyć i ewentualnie się z nią zapoznać?[/QUOTE]

Rozumiem,że zgadza się Pani najpierw na wizytę przedadopcyjną?Potem oczywiście zapraszamy obejrzeć sunię.
Chciałam jeszcze zapytać: psy nie mają w ogóle wstępu do domu?Jak to wygląda w trakcie zimy?Przy dużych mrozach?

Posted

Porozmawiam z mamą, bo ona jednak najbardziej chciałaby owczarka takiego jakim była nasza Tarunia. Najpierw wolałybyśmy zobaczyć pieska, żeby nie robić niepotrzebnych kłopotów z dojazdem do nas itd. Jak coś to się odezwę, zajrzymy jeszcze jutro do naszego schroniska.