Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 492
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesli Leos zostanie w Dt to my stracimy naprawde swietny i doswiadczony domek tymczasowy dla psiakow ... Ale z calego serca zycze tego Maluchowi i jego opiekunom :-D choc sadze ze to malo realne.

Posted

sayuri13 napisał(a):
No i się doczekaliśmy :) mamy niedzielne wieści od Oli z Wawy:

Uważam, nie powinno się pozwalać na zabawy psa w postaci gryzienia ludzkiej ręki, to nieodpowiednia reakcja.

Posted

kaszanka napisał(a):
Uważam, nie powinno się pozwalać na zabawy psa w postaci gryzienia ludzkiej ręki, to nieodpowiednia reakcja.

Psiak nie gryzie ludzkiej ręki "na prawdę". Zabawy które nie prowadzą do nadmiernej ekscytacji i agresji nie są złe oczywiście jeśli są w odpowiedni sposób kończone przez opiekuna.

Posted

sayuri13 napisał(a):
Psiak nie gryzie ludzkiej ręki "na prawdę". Zabawy które nie prowadzą do nadmiernej ekscytacji i agresji nie są złe oczywiście jeśli są w odpowiedni sposób kończone przez opiekuna.

Zgadzam się w 100%. Wszystkie moje dogi bawiły się w szczenięctwie moimi rękami, podgryzały je, memłały i iskały. I takie zabawy trwają od 20 lat i ręce mam obie, palce - wszystkie. Myślę, że to w jakiś sposób tworzy więź i wzajemne zaufanie. Tomik, choć ma już rok i 3 miesiące jeszcze czasami memła mi rękę. Oczywiście, jeśli "się zapomina" to mu to sygnalizuję i natychmiast przerywa zabawę.

Posted

Leoś coraz cięższy, więc kapiele odbywaja się teraz co 3 dni...maluch niestety nie przepada za wodą. Chyba po prostu ma juz tego dosyć...Zwykle więc pan musi go przytrzymywac w wannie i kapią się razem..:) musi to zabawnie wygladać.

Posted

Tak zupełnie przypadkowo tu trafiłam, ale słowo "nużyca" spowodowało, że przeczytałam cały wątek. Ja mam zaadoptowaną sunię po nużycy, jej historię możecie sobie w wolnej chwili przeczytać: http://www.dogomania.pl/forum/threads/195552-Shila-pogromczyni-Nu%C5%BCycy-Grzybicy-i-Krzywicy-W-NOWYM-EKSTRA-DOMKU%21%21%21-DZIEKUJEMY%21%21%21.
Opiekunka Shili przeszła drogę przez mękę, ale sunię uratowała i wyleczyła. Może coś z jej metod i sposobów okaże się przydatne (np. czasami zamiast wsadzać psa do wanny owijała go mokrym nasączonym płynem leczniczym szlafrokiem i czekała aż toto wyschnie - przy dużej wadze psa pomysł niegłupi). Dobrze by było, gdyby DT podjął decyzję o zostaniu DS dla Leosia :lol:. Wiem, jak bardzo ciężko było rozstać się z moją Shilą "wstępnej mamie". Wychowywany od szczeniaka psiak, jeszcze taki chory i z takim wdziękiem poddający się leczeniu - to nie do zapomnienia ( i chyba zawsze nie do odżałowania). Pozdrawiam i życzę zdrowienia :lol:

Posted

U Leosia nużeniec jest leczony od ponad miesiąca i sa efekty tego leczdenia, więc nie ma powodu do amiany kuracji i poszukiwania nowej. Dt nie zostanie ds na pewno , pisałam o tym wyżej, po pierwsze nie mielibyśmy innego dt dla naszych psów, a po drugie dt jeszcze nie jest gotowe na stałego rezydenta.
Dziękuję za zagladanie. Nowych wieści na razie nie mam , czekam na relację z wizyty kontrolnej u weta :)

Posted

Boziu broń abym podsyłała "cudowne kuracje":shake:. Ponieważ sama czytam o "nużycowych" psiakach wkleiłam link do mojego wątku tylko gwoli lektury:roll:. Cieszę się, ze jest lepiej a pomysł DT=DS to tak, dla rozluźnienia atmosfery :lol:

Posted

[FONT=lucida grande]WIEŚCI OD OLI PO WIZYCIE U WETA:[/FONT]
[FONT=lucida grande]Jeśli chodzi o leczenie - jest poprawa stanu skóry czyli zastosowana kuracja działa! :) oczywiście będzie nadal kontynuowana.[/FONT]
[FONT=lucida grande]Leoś jest baaaardzo ruchliwy więc trudno "zmusić" go do stania przez chwilkę czterema łapami na wadze ;) waży ok 40 - 43 kg... czyli przytył min. 5 kg! :D[/FONT]

[FONT=lucida grande]Olu bardzo dziękuję za opiekę na Maluszkiem!!![/FONT]