Grzesiekra Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Witam Czy ktoś sie może orjentuje jakie sa wymogi unijne co do kojców dla psów naszych? Chodzi jaki ile powinienen być metraż w kojcu oraz zadaszenie jego i jaki ma byc wybieg??? Quote
Agata Balu Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Jeszcze takich wymogów nie ma. Na razie zajmują sie zwirzetami gospodarskimi i "przemysłowymi". Zwierzęta towarzyszące zostały na później. Quote
Grzesiekra Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 Wiec nie ma jak narazie żadnych wymogów Unijnych? Quote
Grzesiekra Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 Ja dziś od producenta Kojców dostalem taka wiadomość: Na dzień dzisiejszy są tylko zalecenia Związku Kynologicznego, związek podaje tylko wymiary które powinny być zachowane przy trzymaniu psa w kojcu. Unia Europejska z tego co nam wiadomo nie określa rzadnych parametrów. A kojce nasze są w 100% bezpieczne dla środowiska i dla zwierzaka. Quote
Grzesiekra Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 Wiec Związek Kynologiczny zaleca jakieś wymogi co do kojców???Kupy sie to nie czyma każdy mówi pisze co innego wiec nie wiem kto ma racje Quote
chicken Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Tez jestem ciekawa bo u mnie ludzie trzymaja duze psy w typie ONa w kojcach 2 metry na 1 metr :angryy: i NIGDY nie wypuszczaja :angryy: Quote
Grzesiekra Posted February 13, 2007 Author Posted February 13, 2007 Bardzo maly kojec jak dla takiego Onka nadodatek jeszcze jak psa nie wypuszczaja to meczarnia dla takiego psa. Ja mam kojec duży długi jest na 3.5m a szeroki na 2.5m wysokość ma 170cm. Quote
saJo Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 W UE nie ma wymogow odnosnie wymiarow kojcow dla psow. ZK daje pewne zalecenia, ale to tylko zalecenia, nie trzeba se do nich stosowac. Wlasciwie wszystko w temacie. Quote
Recommended Posts