Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 924
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='leónowa']Słodziaki, ale mi ich brakowało:loveu::loveu: Ładną ma Blusia obrózkę, tą zieloną :lol:
Dzięki, a Twoja galeria?

Mam jeszcze takie:

Leżąc z panem ;)

Niezrozumiane zachowanie Czesia - kąsa/iska dywan :stupid:

Wstydziocha ;) (proszę nie zwracać uwagi na sypiącą się ścianę)

Posted (edited)

[quote name='leónowa']Błogie lenistwo, to musiało być chyba w te strasznee upał;) Galerii jeszcze nie mam, ale intensywnie sie zastanawiam, żeby założyc w końcu.
Nie zastanawiaj się, tylko zakładaj :p

Przypominamy się ;)

Właśnie zdałam sobie sprawę, że niedługo będą 6 urodziny Czesia :crazyeye: (wymyśliliśmy datę 23 września). Ale ten czas leci...
A tu tematycznie, jak Czesio kończył 4 latka i wpatrywał się w niesiony torcik ;)

Edited by Bobryna
Posted (edited)

[quote name='BlackDream']Wróciłyśmy znowu :mdrmed: Zazdroszczę wakacji nad morzem. Morze to moja wielka miłość :loveu: Pozdrowienia ode mnie i Vikiusi :)
Witamy po dłuższej nieobecności ;). Dziękujemy, również pozdrawiamy :)

dorka1403 zamieszczałam zdjęcia, jak zawsze przez tinypic...powinny się wyświetlać :???:

Edited by Bobryna
Posted

Czesio kiedy miał już dość, położył się na wyrku, ale gryzaka wziął ze sobą :p

Blusia położyła się w innym pokoju i miała cichą nadzieję, że Czesiowi znudzi się pilnowanie gryzaka ;)

ale nic z tego, nie da się wygrać z jamniczym uporem :diabloti:

Posted

Kaaasia napisał(a):
http://i48.tinypic.com/295sew4.jpg Spokojne te twoje niuchacze. Ja nie zdążyłam do końca rozpakować paczki jak pies już z jedną torebką zwiewał :lol:
http://i45.tinypic.com/34igy7n.jpg Biada temu kto będzie chciał odebrać jamniorowi zdobycz :diabloti:

No spokojne są w miarę, w końcu się nauczyły :evil_lol: A z tym bronieniem zasobów mamy z Czesiem problemy - o ile gryzaki/jedzenie (ale nie z miski) broni właściwie tylko przed Blusią, to zabawki nie odda nawet nam :shake: Jest nieprzekupny, czasem odda zabawkę po dobroci, ale na ogół jest warkot i próba ucieczki. Muszę przyznać, że wówczas na siłę mu zabieram broniony przedmiot, ale nie wiem, czy dobrze robię :niewiem:

leónowa napisał(a):
O matko, ale psom ucztę zafundowałaś, a można wiedzieć z jakiej to okazji takie rarytasy dostały?:loveu:

A tak bez okazji, niech mają coś z życia :eviltong:

Posted

Jamnica mojej babci tak broniła miski. Nawet jak ktoś przeszedł obok jak jadła to jak by mogła to by nogi odgryzła :shake:.
Próbuj wymieniać się z nim na inne zabawki lub coś mego pysznego- jak tylko wypusci zabawkę to wpychaj do dzioba coś innego. I może sama zacznij z nim tą zabawę w wymiany a nie w momencie kiedy jest już na nią nakręcony.

Posted

Czesio aż tak mocno nie broni, można spokojnie obok niego przejść/usiąść/pogłaskać nawet. Jedzenie ma dla niego wartość niemal zerową, broni tylko jakieś smakołyki, których nie chce/nie może zjeść od razu, bo są np. twarde/nie smakują mu - i broni je tylko przed Blusią (lub moim tatą :p) jak ona wykazuje zainteresowanie jego "zdobyczą". Z zabawką też tak jest, spina się jak słyszy, że ma oddać/przynieść. Wtedy na ogół ucieka/biega w kółko powarkując. Jak już stanowczo powie się, że ma oddać, to zatrzymuje się i albo grzecznie oddaje, albo spina się cały, dostaje szczękościsku i nie daje sobie zabrać :shake: Z wymianą jest ciężko, w ogóle nie jest łasy na smaczki, w grę wchodzi tylko druga zabawka, ale musiałaby wydać mu się atrakcyjniejsza niż ta, którą ma w pysku. Kiedyś próbowaliśmy się wymieniać z nim, ale w czasie zabawy i bywało różnie - raz się wymieniał, a czasem nie. Spróbuję z tym, jak napisałaś, żeby bawić się w wymianę, zanim jamnik się rozochoci na dobre ;) Dzięki, Kaaasia :)

Posted

BlackDream bardzo nie lubię zabierać Czesiowi czegoś, jak on nie chce oddać. Zatem zgodnie z waszymi radami kupię kilka podobnych/takich samych zabawek i będziemy znowu ćwiczyć, może tym razem się uda :)

Zdjęcia z wczorajszego spacerku z Kirinną (i Juniorem ;)) Wzięłam ze sobą tylko Blusię (i tak z jednym psem ciężko się jechało przepełnionym autobusem :roll:)

Zdjęcia autorstwa Kirinny :)