Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może spróbuje pójść na jakiś plac zabaw czy coś. W domu sie niby ładnie miśkami się bawi, ale tylko w ramach szarpania się ze mną, żadnego aportu nie będzie, bo go to kompletnie nie kręci.

• Replies 924
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bobryna']Ale u nas też nie ma aportu :lol: Ani Blusia ani Czesio nie aportują ;)
Po prostu rzucam kijek, a piesy po niego lecą i mi go nie przynoszą :eviltong:[/QUOTE]

Skąd ja to znam... Nie ma bata na aport, wszystkie sposoby były i jak nie to NIE:angryy:

Posted

Ja już nawet nie pamiętam jak nauczyłam młodego aportu... :lol:. Pamiętam tyle, że przez jakieś dwa miesiące nie mogłam mu wpoić żeby oddawał piłeczkę do ręki. No i straszny problem był z nakręceniem go na zabawki, bo to szczeniak, dla niego ważniejsze poznawanie świata niż bieganie za nudną piłką.
W tej chwili łatwo poznać czy się znudził. Po prostu pobiegnie za aportem, ale nie przyniesie go od razu, będzie stał jak sierotka i wąchał. Trzeba go nakłaniać, wołać, piszczeć... wtedy przyniesie z łaski swojej :)

Posted

[quote name='leónowa']U nas jest problem nie tyle z aportem. Młody nie widzi potrzeby żeby nosić w pysku kija czy piłkę, miśki nosi, ale tylko po to by je rozedrzeć i rozwalić po całym domu.
Chyba, że tak :eviltong: Może spróbuj wziąć jakieś miśki (do szarpania i przeciągania się) na spacer? Leon nie byłby zainteresowany? :cool3:
...............................................................................................................................
Wczoraj miałyśmy z Blusią dłuższy spacerek z Kirinną i jej Juniorem :) Blusinka wyszalała się porządnie a potem spała jak zabita :diabloti:
Może Kirinna wstawi jakieś zdjęcia...;)

Posted

Gdzieś już opisywałam jak raz wzięłam miśka na dwór, nakręciłam go to sie troche pobawił, no może nie trochę, bo rozwalił mi tego miśka na pół osiedla. W środku zamiast waty były kwadratowe małe gąbeczki (misiek jeszcze z czasów mojego dzieciństwa). Klęczałam chyba pół godziny i zbierałam, wtedy powiedziałam never ever!

Posted

[quote name='Gezowa']Ja już nawet nie pamiętam jak nauczyłam młodego aportu... :lol:. Pamiętam tyle, że przez jakieś dwa miesiące nie mogłam mu wpoić żeby oddawał piłeczkę do ręki.[/QUOTE]

Moja często nie chce oddawać piłki , ale jak mam smakołyk to zawsze odda :diabloti:

Posted

[quote name='Sonka95']Moja często nie chce oddawać piłki , ale jak mam smakołyk to zawsze odda :diabloti:
A to przekupnica ;) Blusia nie oddaje do ręki, tylko gdzieś po drodze gubi/traci zainteresowanie i przybiega do mnie bez aportu ;P, a Cześko nie odda/pilnuje i po dłuższym czasie jak stwierdzi, że nikt go nie obserwuje i nie zwraca uwagi to z łaski swojej zostawia zabawkę i idzie sobie dalej :p Ale nie zależy mi jakoś bardzo, żeby aportowały zwłaszcza Czesio nie ma do tego predyspozycji :P
Za to wymyśliłam sobie ostatnio, żeby się pobawić z piesami w flirtpole (jak się cieplej zrobi ;P). Tylko wędkę muszę wykombinować :knuje:

Posted

flirtpole co to takiego/? idę odwiedzić wujka google :D
edit:
już się doinformowałam ;p fajna opcja dla Sanheza, Hunter szybko się znudzi :P chyba, że przywiążę kiełbaskę
:evil_lol:

Posted

hej
właśnie dziś widziałam u cezara Milana to flirtpole świetna zabawka , kombinuje mojemu Fadziowi takie coś ale cienko mi idzie macie jakieś pomysły jak to samemu zrobić
myślałam o zwykłym kiju sznurku i szmatkach na końcu ale ten kij musi być bardzie giętki

Posted

U nas aport wygląda różnie- jedynie nie zmienia się to, że Oli nie oddaje mi do ręki tylko rzuca pod nogi :roll:. Jednego dnia ucieka i chce sobie aport poogryzać a innego przynosi i rzucać, rzucać, rzucać ;) (tak, wiem że mam dziwnego psa :evil_lol:).

Flirtpole fajna zabawa i kiedyś chciałam taką wędkę zmątować ale już od samego patrzenia w głowie mi się kręci :lol:

Posted

[quote name='YxNinaxY'] flirtpole co to takiego/? idę odwiedzić wujka google :D
edit:
już się doinformowałam ;p fajna opcja dla Sanheza, Hunter szybko się znudzi :P chyba, że przywiążę kiełbaskę
:evil_lol:
Z kiełbasą też jakaś myśl :eviltong:
No właśnie Blusi na pewno się spodoba taka zabawa, Czesiowi nie wiem, zobaczy się ;)
[quote name='Sonka95']Fajne jest te flirtpole :cool3: I dobre jest to , ze można sobie samemu w domu zrobić ;)
[quote name='sonia1974']hej
właśnie dziś widziałam u cezara Milana to flirtpole świetna zabawka , kombinuje mojemu Fadziowi takie coś ale cienko mi idzie macie jakieś pomysły jak to samemu zrobić
myślałam o zwykłym kiju sznurku i szmatkach na końcu ale ten kij musi być bardzie giętki
Można samemu, tu ktoś opisał jak zrobić z kija bambusowego (ale nie wiem czy to jest giętkie):
http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=21&t=8588
[quote name='Kaaasia']U nas aport wygląda różnie- jedynie nie zmienia się to, że Oli nie oddaje mi do ręki tylko rzuca pod nogi :roll:. Jednego dnia ucieka i chce sobie aport poogryzać a innego przynosi i rzucać, rzucać, rzucać ;) (tak, wiem że mam dziwnego psa :evil_lol:).

Flirtpole fajna zabawa i kiedyś chciałam taką wędkę zmątować ale już od samego patrzenia w głowie mi się kręci :lol:
Oj tam od razu dziwnego psa, oryginalnego :cool3:
Tylko cieplej się zrobi (i mi się nie odechce ;P), to zmontuję wędkę i będzie zabawa :great:

Posted (edited)

Kirinna dzięki :) zdjęcia super! :cool2:

Ja z soboty zrobiłam tylko takie (telefonem :P):
kaczuchy - które baaardzo kusiły Blusię :p

Czesławek :)

A dzisiaj rano, jak szłam z psami, widziałam takiego fajnego bałwana :-D (jest u nas odwilż -.-)

Edited by Bobryna
literówka
Posted

Czesław dziękuje za komplementa ;)
Blusia nie miała jeszcze do czynienia z łabędziem, ale kaczki uwielbia gonić, może nawet by jakąś złapała (skoro zdarzyło się jej gołębia chwycić w locie) :p

U nas pogoda "pod psem" -.- Pada i nieprzyjemnie, brrr, oszukuję psy na 1 spacer :diabloti: