3 x Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 hehe widzę ze jest niemniej brzydki niz Zora ;) Quote
mala_czarna Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Bardzo fajnie wygląda na tych fotkach. Aniu, on chyba jest bardzo łagodny, prawda? :) Co za bydle jakieś wstrętne sie go pozbyło. Nigdy nie zrozumiem ludzi. Quote
Tymonka Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Imię:Pieszczoch Wiek:2-3 lata Województwo:Łódzkie Stan zdrowia : Tylne łapy przez pierwsze dwa dni miały lekki niedowład , teraz jest ok .ale nadal trzeba diagnozować . Profilaktyka (szczepienia + odrobaczanie):odrobaczony , zabezpieczony na pchły i kleszcze Sterylizacja/kastracja:tak Stosunek do psów:negatywny Stosunek do kotów:nie znany Stosunek do dzieci:nie znany Do jakiego domu (charakterystyka, dom/mieszkanie):w domu zachowuje czystość , nie niszczy nie płacze , pies ideał . O psie:Pies spokojny , cierpliwy , daje ze sobą zrobić wszystko , przy zastrzykach nawet nie pisnął , grzecznie czekał . Kontakt: KlopotowskaA@interia.eu 694-195-509 Quote
Tymonka Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 mala_czarna napisał(a):Bardzo fajnie wygląda na tych fotkach. Aniu, on chyba jest bardzo łagodny, prawda? :) Co za bydle jakieś wstrętne sie go pozbyło. Nigdy nie zrozumiem ludzi. Do ludzi pies ideał , wszystko da ze sobą zrobić , choć w pierwszej chwili jego uśmiech (a szczerzy przy tym wszystkie zęby ) przeraża :) Quote
malawaszka Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 mi nie daje spokoju to że on wykastrowany znalazłam w swoich zasobach takiego psa - miał chyba wątek na dogo, ale nie pamiętam u kogo on był - chyba którejś z warszawskich fundacji, co najmniej 2 lata temu - Kordian był też taki psiak, ale on chyba mniejszy i uszka mniejsze - też miał wątek na dogo Quote
Tymonka Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Wydaje mi się , że pieszczoch jest większy i potężniejszy , na imię Kordian nie reaguje . Quote
mala_czarna Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Te znaczeniach na łapkach prawie takie same, długość ogona sądząc po fotkach też!! Quote
Tymonka Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Fajnie było by znaleźć kontakt do osób które się nim zajmowały . Tylko jak ?On ma znak szczególny , prawie nie powtarzalny , uśmiech , drugi raz w życiu widzę żeby pies się tak uśmiechał . Quote
malawaszka Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 ja wstawiłam dwa różne psy - Kordian jest na pierwszym tylko, szukam tego wątku, ale pamiętam, że na nim prawie nie było info, aktualizacji, nic nie było... Quote
ocelot Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Kastracja nie byla decyzją przypadkową to fakt. Dlatego dziwi porzucenie psa. No miejmy nadzieję, że z łapami będzie ok. Quote
basiunia131 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Ten pierwszy piesek pokazany przez malawaszka wydaje sie być bardzo podobny do Pieszczocha. W internecie jest kilka starych ogłoszeń Kordiana i tam jest e-mail i tel do osoby odpowiedzialnej za jego adopcję, może warto sie skontaktowac i upewnić czy to nie ten pies. Zdjęć innych niestety nie ma. Tu jedno z ogłoszeń http://www.psy.pl/adopcje/art5965,kordian.html Quote
malawaszka Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 o super basiunia! ja próbowałam przeszukać dogo ale ta wyszukiwarka kompletnie nie funkcjonuje jak trzeba... Ania napiszesz? Tel. komórkowy: 608 607 858 Adres e-mail: gucho@poczta.onet.pl Quote
Tymonka Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 [quote name='malawaszka']o super basiunia! ja próbowałam przeszukać dogo ale ta wyszukiwarka kompletnie nie funkcjonuje jak trzeba... Ania napiszesz? Tel. komórkowy: 608 607 858 Adres e-mail: gucho@poczta.onet.pl Napisałam . Quote
Tymonka Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 znalazłam coś takiego jeszcze : http://www.dogomania.pl/threads/13364-Sznaucery-w-schroniskach-informacje-bie%C5%BC%C4%85ce-ZAJRZYJ-i-pom%C3%B3%C5%BC!!!/page116 Quote
malawaszka Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 (edited) podaj numer postu bo mnie link prowadzi do innych? jakaś nowa rasa nam się tworzy tyle ich jest z takimi znaczeniami! edit: już znalazłam - ten był w Obornikach Wlkp. Edited March 21, 2012 by malawaszka Quote
Ewa i flatki Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Jestem na wątku, konto poproszę na PW. Dużo nie będzie ale ziarnko do ziarnka :) Koniecznie zróbmy wydarzenie ze zdjęciami na FB, bo to potęga ! Quote
paros Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 [quote name='malawaszka']o super basiunia! ja próbowałam przeszukać dogo ale ta wyszukiwarka kompletnie nie funkcjonuje jak trzeba... Ania napiszesz? Tel. komórkowy: 608 607 858 Adres e-mail: gucho@poczta.onet.pl Ale niesamowita historia :shake: Ten psiak jest bardzo podobny do Kordiana, który jest pod opieką Fundacji Maja. Kordian jest na stronie fundacji wśród psów do adopcji TU LINK DO STRONY To jakby bliźniak, ale Kordian nadal jest i ciągle czeka na dom :-( Przed chwilą zadzwoniłam do fundacji i okazało się, że kilka dni temu Kordian miał kastrację. Mail jest mój, ogłoszeniowy a numer telefonu do koleżanki, która kiedyś pomagała fundacji, teraz ma inny nr tel. wkleję jedno ze zdjęć Kordiana (więcej zdjęć jest na stronie fundacji) Quote
malawaszka Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 jejku biedak tak długo szuka domu?! dzięki paros za info to już wiemy, że to nie Kordian, ale jak bliźniak wygląda! Quote
basiunia131 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Eh... biedny Kordian, tez tyle czasu czeka na dom, a to strasznie piekny pies, jak Pieszczoch. Moze to bracia? ;) A tak swoja droga to chyba faktycznie nowa rasa. Quote
Tymonka Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 wydarzenie na FB : http://www.facebook.com/events/344110765635933/ Quote
3 x Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 basiunia131 napisał(a): A tak swoja droga to chyba faktycznie nowa rasa. tylko jaka? "prawie wyżeł a może sznaucer z dropiastymi znaczeniami"? ;) Anja jakby zgłosił Ci się ktoś kto chciałby wersjężeńską Pieszczocha to daj znać :) Quote
malawaszka Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 3 x napisał(a):tylko jaka? "prawie wyżeł a może sznaucer z dropiastymi znaczeniami"? ;) sznyżeł :D ewentualnie Wyucer :D Quote
basiunia131 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 malawaszka napisał(a):sznyżeł :D Idealnie! :-) Quote
wilczy zew Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 basiunia131 napisał(a):Idealnie! :-) popieram :) Quote
Recommended Posts