Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ten link nic nie pokaże. Rozmawiałam z panią z Fundacji. Ale skoro sunia przywieziona aż z Zawiercia, to faktycznie trzeba ich tam powiadomić. To już załatwi Fundacja ze schroniskiem.

Posted

Nano napisał(a):
jakieś nowe wieści ? :)

Jeszcze trwają rozmowy ... jak długo? Już by suńka mogła jechać do DT, a tak to jesteśmy w zawieszeniu.

Posted

kajk@ napisał(a):
W niedzielę widziałam ma dużą nową ranę na drugiej łapie :/

Ma czerwoną, rozdrapaną! Pismo już z prośbą o zabranie suni ze schroniska jest. Może jutro będzie już wiadomo czy i kiedy pojedzie.

Posted

[LIST]
[*]Dzisiaj dostaliśmy wiadomość - " Mamy zgodę na wydanie suni :) We wtorek może już jechać do nowego domku ".

Bardzo się cieszę :multi::multi:.
[/LIST]

Posted

szafra napisał(a):

• Dzisiaj dostaliśmy wiadomość - " Mamy zgodę na wydanie suni :) We wtorek może już jechać do nowego domku ".

Bardzo się cieszę :multi::multi:.

Ale co, ale jak, ale kto... bo ja nic nie wiem...do DS ?

• 3 weeks later...
Posted

Info z DT.

[FONT=arial]"
Sunia dostała na imię Tosia jest grzeczna i wesoła, lubi bawić sie futrzaną czapka od Bubsinki, dziewczynki grzecznie dzielą sie kiedy która tarmosi futro jest psiapsiółka Bubsiny i na spacerach jak Bubs idzie w krzaczki na ... to Tosik nie ruszy sie z miejsca, popiskuje i dopiero jak Bubsi wyskakuje zza krzaczka to jest radość i możemy iść, co do zdrowia to sierść matowa i sucha, skóra też, ale nie ma tragedii, w niektórych miejscach ma łyse placki, skóra jest ciemna i słoniowata, nie drapie sie i nie wygryza, brak też zaczerwienionych miejsc, na prawym boku duża rana, wizualnie napisze, że wygląda jak po przyłożeniu do skóry żelazka, smaruje ją maścią, na lewej tylnej łapie sierść narasta, ale ma tam stare blizny i mocno kuleje, oszczędza łapkę bardzo, przy dotykaniu nie cofa jej i nie piszczy, ma apetyt, pije normalnie bez nadmiaru, dzisiaj o 5-tej obudziła mnie na siku i wietrzenie futra bo mimo tego, że ma grzejniki zakręcone i otwarte okno, to było jej ciepło, pochodziłyśmy trochę po lasku i później już spała grzecznie, odkurzacz, szczekanie psów itd. nie robią na niej wrażenia, do dzieci się cieszy i lubi być miziana po zadku i cycuchach, do innych psów też przyjazna.

Tosia już po zabiegu , a także prześwietleniu łapki i bioderek. Dobra wiadomość , nic złego się nie dzieje, dziewczynka dostała leki. W poniedziałek wizyta kontrolna ".
[/FONT]