piescofajnyjest Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 kupowac nie bede, ale bede hopsac.....lece na bazar:) Quote
Livka Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Sylwio czy mogłabym Cię prosić o wstawienie do pierwszego posta tego banera ;) Quote
sylwija Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 zrobione :) a ja miałam zapytanie o Ylvę ;) Quote
Livka Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Dziękuję - nawet podlinkowałaś, super :loveu: Sensowne to zapytanie ? i właściwie skąd bo chyba jeszcze nie była ogłaszana ... :razz: Quote
sylwija Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 trochę ma ogłoszeń - dzięki uprzejmości cziny o korby z zpsem i kachul z forum malamuciego :) z małopolskiego, wydaje się sensowne, ale nie chcę zapeszać ;) i jeszcze jedno, ale dopiero zauważyłam dzisiaj.. na FB (wspominałam już, że FB mnie przerasta, nieprawdaż..) Quote
piescofajnyjest Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 o rajusiu.....to nie zapeszamy!!! ale taka z niej modelka, ze to bylo oczywiste!!! Quote
Livka Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 moca35 bardzo Ci dziękujemy za wpłatę dla Ylvy :Rose: Quote
sylwija Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 i ja dziękuję w imieniu Ylvy :) taki tekst wymodziłam do ogłoszeń dla Ylvy - poniżej, proszę o poprawki, uwagi, cokolwiek.. i pomysły, które zdjęcia dać - chyba z tych ostatnich, tak myślę.. - http://www.fotosik.pl/u/sylwija/album/1159522 poprzedni opis mówił o jej zapaleniu macicy, sutka, pomyślałam, ze jak to nieaktualne, to bardziej może optymistycznie ;) Choć ona jest jeszcze w trakcie zmian, coraz bardziej się otwiera.. zalety: - pogodna - kontaktowa - przyjazna do psów (do kotów stosunek nie jest znany) - śliczna - delikatna i łagodna - grzeczna - nadaje się do dzieci - potrafi zachować czystość, nadaje się do mieszkania wady: - dusi kury - lekko nieufna w początkowych kontaktach - w nowym miejscu na początku może próbować uciec - choroba lokomocyjna Ylva to młodziutka, ok. 1,5 roczna suczka w typie syberian husky. Jest drobna i delikatna. Nieznane są jej losy - czy została wyrzucona, czy zgubiła się sama. Wiadomo, że kilka miesięcy się błąkała; musiała sobie radzić sama, polowała i dusiła kury, czym spowodowała dużą niechęć do siebie okolicznych mieszkańców, niektórzy ją dokarmiali, większość przeganiała.. Dlatego też jest dość zdystansowana i ostrożna do nowo-poznawanych ludzi, gdy już poczuje się bezpieczna - potrafi roztoczyć cały swój wdzięk, jest wesoła i zabawowa. Uwielbia spacery, szczególnie leśne i bliski kontakt z człowiekiem. Ylva jest zaszczepiona, zachipowana i wysterylizowana. Warunki adopcji: wypełnienie ankiety, spotkanie przed- i po-adopcyjne oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Quote
Livka Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Były takie fajne fotki Ylvy w ubranku posterylkowym - chyba po awarii uleciały w nicość :( Gdzie mogę je znaleźć ? Tekst, jak dla mnie, super ! :) Quote
sajlana Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 jesteś pewna, że nadaje sie do mieszkania? że nie będzie wyc i demolować podczasnieobecności człowieka? Quote
sylwija Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 (edited) na 90% ona nie jest w typowym kojcu, tylko w takim jakby pokoju z wybiegiem ona jest grzeczną sunią poza tym na 100% niczego nie można być pewnym stąd już w ankiecie jest info o możliwych zachowaniach, w trakcie rozmowy, a także na wizycie przedadopcyjnej np. wczoraj dzwoniła Pani - bardzo rozsądna, super domek, moim zdaniem, bo bardzo zdrowe podejście, ale niestety raczej nie dla nich Ylva, a w ogóle husky.. i tu są zdjęcia Ylvy, także w kaftaniku ;) http://www.fotosik.pl/u/jamor/album/1136212 Edited April 20, 2012 by sylwija Quote
sajlana Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 No tak...przy tych sierściuszkach niczego nie można byc pewnym...czemu domek be? Quote
sylwija Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 sajlana napisał(a):jesteś pewna, że nadaje sie do mieszkania? że nie będzie wyc i demolować podczasnieobecności człowieka? poza tym bardzo dużo zależy od właściciel, od pracy tak naprawdę, jak nawet kupujesz psa z rodowodem, nie ma pewności stuprocentowej, jak się zachowa w przyszłości a o psach bezdomnych wiemy to, co wiemy tylko na podstawie obserwacji z dt czy hotelu, jeszcze mniej info mamy o psach schroniskowych.. poza tym też niewłaściwe zachowania właściciela mogą 'zepsuć' psa nt Ylvy mam info, że nie brudzi w kojcu, nie niszczy, a nawet o dziwo nie próbuje już uciekać, nawet przy otwartej bramie - co nie znaczy, że to się nie zmieni Quote
sajlana Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 zadomowiło się suczydło w warce...głaski są, micha jest, ludź jest ... po co uciekać :) Quote
sylwija Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 sajlana napisał(a):czemu domek be? właśnie domek bardzo fajny ale nie wiedzieli za bardzo o huskich, a Ylva ma sporo cech typowych dla tej rasy ujęła ich urodą, historią, że jest bezdomna, a chcę pomóc jakiemuś pieskowi i nie szukali rasowego psa, a do tej pory kontakty mieli/mają z psami owczarkowymi ale mają się zastanowić, czy potrafią jej zapewnić bezpieczeństwo, czy oni byliby szczęśliwi z ptaki psem, a pies z nimi bardzo mądre i rozsądne podejście i nie impuls chwili :) Quote
sylwija Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 sajlana napisał(a):zadomowiło się suczydło w warce...głaski są, micha jest, ludź jest ... po co uciekać :) wiesz, że chyba tak ona się cieszy, jak tam wraca np. po spacerze z nami Jamor co by nie gadał do niej, to się Ylva aż rozpływa :D myślę, że ona tak długo się błąkała, no i cierpiała na pewno, że teraz jest szczęśliwa, że ktoś się nią zajął, że ma stabilizację pewną. Quote
sajlana Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 jamor na "coś w sobie" do północniaków....każdy jeden wpatrzony w niego, jak w obrazek... Quote
sylwija Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 druga część faktury za sterylkę Ylvy Akcja Sterylkowa sfinansowała 300 pln, koszt był 350 , stąd rozbicie na 2 faktury Quote
Livka Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 [quote name='sylwija'] druga część faktury za sterylkę Ylvy Akcja Sterylkowa sfinansowała 300 pln, koszt był 350 , stąd rozbicie na 2 faktury Zaraz robię przelew :):):) Quote
sylwija Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 a ja dzisiaj idę do Pani, która jest zainteresowana poważnie Ylvą, na wizytę pa Quote
makik Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 sylwija napisał(a):a ja dzisiaj idę do Pani, która jest zainteresowana poważnie Ylvą, na wizytę pa to trzymamy kciuki i czekamy na wieści Quote
sylwija Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 braliśmy na wizytę nasze dwie tymczasowiczki (akurat byliśmy wcześniej na leśnym spacerku) była cala rodzinka, ludzie fajni, rozsądni, ale muszą klika rzeczy uwzględnić - głownie chodzi o ogrodzenie, ale też ich kot dochodzący mógłby być w niebezpieczeństwie ale baardzo chcą Ylvę i chcą wszystko pod nią przygotować :) Quote
piescofajnyjest Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 hurrrrrraaaaaaaaaaaaaa:) -ale nie zapeszam jeszcze!!!! fajowa parka na zdjeciu:))))) Quote
Recommended Posts