Qeeriefire Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 (edited) ELIOT [FONT=Times New Roman][SIZE=5]To szczeniak w wieku ok. 3 miesięcy o krótkiej sierści. Do schroniska trafił 14 marca 2012 z interwencji. Jak dorośnie najprawdopodobniej będzie dużym psem. Energiczny, rozbrykany oraz świetnie dogadujący się z psami. Uwielbia pieszczoty i towarzystwo człowieka. Odrobaczony, odpchlony. [/FONT] [SIZE=4]POMÓŻ zaadoptuj WIRTUALNIE ! Kontakt: [FONT=Times New Roman]SCHRONISKO KUNDELEK Ciepłownicza 3 Rzeszów tel. szefowa schroniska: 510 170 788 opiekunowie zwierząt: 510 170 787 e mail: kundelek@rsoz.org[/FONT][FONT=Times New Roman] . [/FONT] Edited March 25, 2012 by Collie Quote
Qeeriefire Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 Historia Eliota[FONT=Times New Roman] TUTAJ[/FONT] Eliot był drugim psem tego samego właściciela, poprzednim psem był Cygan(historia Cygana) o którego życie walczono. Mężczyzna był oskarżony o znęcanie się nad zwierzętami. Eliot był trzymany na krowim łańcuchu bez żadnego schronienia, pomijając fakt ogólnego zaniedbania, dzięki pomocy ludziom trafił pod opiekę schroniska. ''Inspektorzy RSOZ podjęli natychmiastową interwencję i w obecności Policji odwiedzili gospodarstwo człowieka. To co zastali świadczy o konieczności wydania zakazu temu człowiekowi -posiadania jakiegokolwiek zwierzęcia.'' Quote
paulaa. Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 coś strasznego, biedny maluch. dobrze, że go zabrali stamtąd. :shake: Quote
barb Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Jestem na zaproszenie. Przyrzekłam sobie gorąco nie wchodzić juz na nowe wątki - bo ciężko ogarnąć te na ktorych już jestem - ale jak nie zajrzeć skoro to maleństwo na podkarpackim forum i tak mało osób do tej pory odwiedzilo wątek. Mam nadzieję, że ten jego wlaściciel zostanie surowo ukarany. Colie , a co ten mały ma w uszku i na pleckach ? Quote
paulaa. Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 barb napisał(a): Colie , a co ten mały ma w uszku i na pleckach ? Chyba kleszcze. ;) Quote
Aleksa. Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 paulaa. napisał(a):Chyba kleszcze. ;) tak, kleszcze..:( Quote
Qeeriefire Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 (edited) Dziękujemy gorąco za odwiedziny. barb napisał(a):Jestem na zaproszenie. Przyrzekłam sobie gorąco nie wchodzić juz na nowe wątki - bo ciężko ogarnąć te na ktorych już jestem - ale jak nie zajrzeć skoro to maleństwo na podkarpackim forum i tak mało osób do tej pory odwiedzilo wątek. Mam nadzieję, że ten jego wlaściciel zostanie surowo ukarany. Colie , a co ten mały ma w uszku i na pleckach ? Dokładnie, chociaż wiadomo jakie u nas kary...:angryy: Tak, tak..kleszcze :( Edited March 18, 2012 by Collie Quote
feliksik Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 o rany, jak on w ogóle może wziąć kolejnego psa po Cyganku. Mam nadzieję, że będziecie monitować sprawę, czy kolejnego sobie nie weźmie. A czy faktucznie można wydać zakaz posiadania psa? Bo przecież to co zrobił Cyganowi to wołą o pomstę do nieba. Jak można - i widać nic waćpan się nie zmienił:angryy: (dobrze, że choć ten zabrany został przed tragedią) Quote
rita60 Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Zabić dziada to mało:angryy:biedny psi dzieciaczek,całe szczęście,ze już bezpieczny... Quote
Qeeriefire Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 feliksik napisał(a):o rany, jak on w ogóle może wziąć kolejnego psa po Cyganku. Mam nadzieję, że będziecie monitować sprawę, czy kolejnego sobie nie weźmie. A czy faktucznie można wydać zakaz posiadania psa? Bo przecież to co zrobił Cyganowi to wołą o pomstę do nieba. Jak można - i widać nic waćpan się nie zmienił:angryy: (dobrze, że choć ten zabrany został przed tragedią) Pracownicy RSOZ na pewno dopilnują sprawy mężczyzny, zarząd stowarzyszenia powiadomił prokuraturę. Szczerze powiem, że nie wiem czy będzie to u nas możliwe, a szkoda :shake: rita60 napisał(a):Zabić dziada to mało:angryy:biedny psi dzieciaczek,całe szczęście,ze już bezpieczny... W czas zabrany, bo strach myśleć co takiemu człowiekowi mogłoby przyjść na myśl :( Quote
piescofajnyjest Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 przybieglam od Cyganka....po prostu brak slow:( Quote
Qeeriefire Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Dziękujemy za przybycie :) Eliot się dzisiaj pokaże :loveu: Quote
feliksik Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 no przecież on jest cudny - tylko, żeby nie spędził dzieciństwa w schronisku Quote
Qeeriefire Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Właśnie, oby domek się znalazł :-( Dobranoc Eliot. Quote
barb Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Collie napisał(a):Właśnie, oby domek się znalazł :-( Oby znalazł sie jak najszybciej. :kciuki: To naprawdę słodki piesio. :lol: Quote
Qeeriefire Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 [quote name='barb']Oby znalazł sie jak najszybciej. :kciuki: To naprawdę słodki piesio. :lol: Dokładnie! Cudowny charakterem :loveu: Quote
piescofajnyjest Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 czesc Eliot:) hopsaj na pierwsza!!! Quote
Qeeriefire Posted March 24, 2012 Author Posted March 24, 2012 (edited) Eliot ma się bardzo dobrze, żadnego problemu z innymi psami, no i rośnie trochę chłopak :) Eliot został zaadoptowany, już w nowym domu! http://kundelek.rsoz.org/?c=mdAktualnosci-cmPokaz-504 Edited March 25, 2012 by Collie Quote
piescofajnyjest Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 hurrrrraaaa!!! kiedy????? powodzenia Chlopaku:) Quote
barb Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 [quote name='Collie'] Eliot został zaadoptowany, już w nowym domu! http://kundelek.rsoz.org/?c=mdAktualnosci-cmPokaz-504 Mam nadzieję, że domek sprawdzony i będzie mu w nim dobrze. :lol: Quote
Qeeriefire Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 Eliot 23 marca został zaadoptowany na pewno przez kochających ludzi :). feliksik napisał(a):chociaż jemu się udało Dokładnie, szkoda, że Cyguś nadal czeka :( Quote
Recommended Posts