Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

1 Maja Lola pojechała do domu pod Opolem.

Lolka trafiła do schroniska we wrześniu 2009r. Ktoś przywiązał ją do drzewa w lesie i zostawił na pastwę losu...od samego początku suczka była bardzo wypłoszona. Bała się dosłownie wszystkiego. Po jakimś czasie została zabierana na spacery aby oswoić się ze smyczą i obecnością człowieka. Początki były trudne ale w końcu nadszedł moment, gdy Lola sama, chętnie i radośnie opuszczała pomieszczenie aby wyjść na spacer. Dziś Lolka spaceruje codziennie i choć nadal jest bardzo płochliwa i nieufna, to są ludzie, których kocha, którym ufa i z którymi jest bardzo zżyta. Świetnie dogaduje się z innymi psami, nie toleruje kotów.
Lola urodziła się w 2005 roku, jest po sterylizacji, waży kilkanaście kilogramów, ma bardzo krótkie łapki (jest wielkości jamnika).
Szuka domu spokojnego, sunia nadal boi się hałasu i ulicznego zgiełku.

odwiedź Lolkę na FB

http://www.facebook.com/events/273990386013440/?context=create

zobacz filmiki z Lolą

http://www.youtube.com/watch?v=as3-z1y020o&list=UUhK4-E--3A_CY9MsLRQZO0w&index=4&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=wSgfkHJ1-NI&list=UUhK4-E--3A_CY9MsLRQZO0w&index=5&feature=plcp

kontakt:
Schronisko w Koninie
martini_ka@gazeta.pl
604 104 672

Edited by martka1982
  • Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzięki dziewczyny,że jesteście
Lolę ogłaszam dość regularnie, ma wykupione ogłoszenia na 130 portalach (robią się). 3 razy była w dzienniku zachodnim i nic!
ma dziewczyna pecha:(

Posted

sonia1974 napisał(a):
Prawdziwa Lola , śliczna jest. Ona ma obcięty ogonek :-(czy ja ślepa jestem

na pewno nikt nie ciachał
pewnie z takim się urodziła (to dość częste u psów)

Posted

Loleczka standardowo biegała dzisiaj po łąkach i lasach nieopodal schroniska
dzisiaj wyszła później niż zazwyczaj i od razu zrobiła kupę..myślę,że ona czeka z załatwieniem się na wyjście, bo w pomieszczeniu było czysto
jeśli tak (ale na 100% pewności nie mam), to bardzo dobry znak, bo nie trzeba będzie jej tego przyuczać w przyszłym domu...tylko gdzie ten dom?

Posted

jak dziewczyna trafi do domku - opiekun bedzie musial zabrac sie za powolne ale skuteczne odtuczenie - bo ten uroczy tluszczyk niestety skraca zycie Lolce. czy taka puszysta stala sie po sterylizacji? moze karma dla sterylizowanych pieskow pomoglaby? moi rodzice mieli jamniczke ktora byla leczona hormonalnie (lata '80) i byla bardzo okragla - niestety pomimo leczenia jej serduszko nie wytrzymalo jak miala 8,5 roku - przewrocila sie i ...

Posted

tusza jej nie służy,to na pewno
Lola je tak jak każdy pies - raz dziennie, ma też taką budowę,że wydaje się, jakby była wielgachna
gdy trafiła do schronu była o wiele szczuplejsza, myślę,że duży wpływ na jej masę ma również brak ruchu
ona mieszka od zawsze w pomieszczeniu i wychodzi na spacer raz dziennie, to za rzadko

nie pamiętam czy taka stała się po sterylce, bo to było dość dawno temu

Posted

martka1982 napisał(a):
którą masz na myśli? w dz była 3 razy

No wlasnie mialam DZ na mysli, ale jest jeszcze jakas chyba wroclawska gazeta gdzie mozna psiaka oglosic za darmo. Ostantio jedna sunia z hotelu w Brzysciu z tej wlasnie gazety znalazla dom. Moge popytac o szczegoly.

Posted

Sabina02 napisał(a):
No wlasnie mialam DZ na mysli, ale jest jeszcze jakas chyba wroclawska gazeta gdzie mozna psiaka oglosic za darmo. Ostantio jedna sunia z hotelu w Brzysciu z tej wlasnie gazety znalazla dom. Moge popytac o szczegoly.

pewnie, i od razu daj mi znać. dzieki!