Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gdzie tam u fryzjera :P Sama ją obcięłam, a jak jej się to podobało :D Zdjęcia są robione, zanim jeszcze wszystko było dokończone, bo Perełka stwierdziła, że w trakcie strzyżenia musi na dwór ;) Teraz ma te kudły obcięte równiutko, schodki zniknęły.

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

harpoonka napisał(a):
Gdzie tam u fryzjera :P Sama ją obcięłam, a jak jej się to podobało :D Zdjęcia są robione, zanim jeszcze wszystko było dokończone, bo Perełka stwierdziła, że w trakcie strzyżenia musi na dwór ;) Teraz ma te kudły obcięte równiutko, schodki zniknęły.

W takim razie proszę o fotorelację równiutko obciętej Perełki :)

Posted

Wrzucę zdjęcia jak będę miała dostęp do komputera chłopaka. Prawdopodobnie za kilka dni dopiero. Niestety na moim komputerze nic się nie da zrobić z tych rzeczy...
Wykrywko, banerka sama nie zrobiłam, bo nie umiem i dopiero dzisiaj mi się o nim przypomniało ;)

Dzisiaj też odkryłam, że niesłusznie denerwowałam się na Butkusa za wywalanie kosza na śmieci... Okazało się, że to nasza kochana Perełka tak lubi odpadki ;) Ona w ogóle jest nie do podrobienia. Tak sobie Butkusa ustawiła, że chyba muszę się od niej uczyć :D Potulny przy niej jest jak baranek - legowisko należy do niej, jak chce to je z jego miski i on nie ma nic do gadania, zaczepia go jak ma na to ochotę (nigdy odwrotnie, bo mała pokaże ząbki) itp. A taka jest malutka i drobniutka w porównaniu z Butkusem ;)

Edit/
Żeby nie było - nie jestem jakąś mistrzynią strzyżenia psów, ale myślę, że Perła wygląda całkiem nieźle ;) Tylko okazało się, że ma znacznie przerzedzoną sierść na grzbiecie i tak średnio to wygląda :D

• 2 weeks later...
Posted

wykrywka napisał(a):

Harpoonka czy jest jakiś odzew z ogłoszeń ?

Odzewu niestety żadnego nie było :( Muszę zrobić nowe ogłoszenia z ładniejszymi zdjęciami i lepszym opisem. Może wtedy coś się ruszy...

A Perełka dużo bardziej mi się podoba taka obcięta. Faktycznie odmłodniała z wyglądu i przynajmniej już bródki nie brudzi jedzeniem :D Nie wiedziałam tylko, co z ogonem zrobić, to zostawiłam ;)

Posted

wykrywka napisał(a):
Ogonek korekty nie wymagał :razz:.

I dobrze ;) Bo ja się nie znam specjalnie, ale stwierdziłam, że sama dam radę Perłę obciąć i myślę, że efekt jest zadowalający jak na pierwszy raz :) Gdyby nie to przełysienie na grzbiecie, to już w ogóle byłoby super.
Muszę się też w końcu wybrać z nią, żeby podciąć pazurki. Ale czekam na cieplejszy dzień, bo mała bardzo szybko marznie na dworze...

• 2 weeks later...
Posted

Dziękuję! :) Ja ostatnio na nic nie mam czasu :(
Nie chciałam wcześniej pisać, żeby nie zapeszyć, ale po weekendzie okaże się, czy pewni Państwo zechcą wziąć Perełkę do siebie. Jeśli domek się nie znajdzie, będzie trzeba chyba szukać nowego DT, bo u mnie sytuacja trochę się zmieniła i robi się coraz trudniej przekonać pewne osoby do dania Perełce trochę więcej czasu u mnie...

Posted

Widzę, że sytuacja poważna, trzeba zabrać się za ogłaszanie Perełki. Zobacz na bazarki, wykup pakiety ogłoszeniowe, niektóre możesz wyróżnić za pomocą SMS-a, co zwiększa szansę na adopcję Perły.
Zrobiłam kilka ogłoszeń, przepraszam za ilość, może z 5-6 ich jest... Czas goni, a, że miałam chwilkę to mądrze ją wykorzystałam..:)

Posted

faith, dziękujemy za pomoc :) Nie ważne, ile zrobiłaś. Każda pomoc jest na wagę złota.

Sytuacja faktycznie mocno się skomplikowała. Czas miałam do środy/czwartku. Ale przecież nie oddam Perełki do schroniska - to w ogóle nie wchodzi w grę. Próbowałam już wszędzie szukać chociaż domu tymczasowe i jak dotąd z marnym skutkiem. Nie wiem, co dalej... Już mi się pomysły skończyły :(

• 2 weeks later...
Posted

Nie jest dobrze. Czas skończył mi się na początku maja. Teraz manewruję tak, żeby nie rzucać się z Perełką w oczy. Psychicznie jest to masakrycznie męczące dla mnie...

Były tylko dwa telefony w sprawie Perełki. Jednego pana zdyskwalifikowałam na początku. Nie ukrywał, że jego poprzednie psy umierały młodo z powodu przebytych chorób, na które "nie było warto wydawać pieniędzy".

Druga osoba to była przemiła pani, dała mi nadzieję. Miała zadzwonić za kilka dni. Zadzwoniła, ale niestety z informacją, że adoptowała innego pieska :(

Domku szukałam już wszędzie. Nie wiem, co dalej.

Posted

Przykro :shake:.
Jak można Ci pomóc? Może powtórzyć ogłoszenia?
Przejrzę później wątek i zobaczę czy jest tekst do ogłoszeń. Po powrocie ze schroniska zrobię Perełce allegro. Wiem, że nie można, zamykają, ale czasami dopiero po kilku dniach. Przez ten czas może ktoś Perełkę wypatrzy. Wczoraj zrobiłam allegro dla Hadesa w nadziei, że może tam znajdzie się człowiek, który uczyni, że, Hades nie będzie odchodził samotnie w schroniskowej klatce :-(. Jeszce nie zdjęli.

Posted

Ja ogłoszenia co jakiś czas ponawiam. Jeszcze z innego forum ludzie mi pomagali i też porobili kilka ogłoszeń. Jakbyś mogła, to może faktycznie zrób to allegro? Ja robiłam 2 razy i za każdym razem zdjęli po kilku godzinach... Chyba mam pecha ;)

Posted

Nie znalazłam na wątku tekstu do ogłoszeń, czyżbym przeoczyła :roll:.
Widziałam na Tablicy ogłoszenie to ściągnę sobie tekst, wybiorę fotki i jutro spróbuję z allegro.

Posted

Oj, bo chyba nie był tutaj zamieszczony... Wędrował przez PW i stąd tutaj go brak.
Sytuacja jeszcze bardziej się skomplikowała, ale o tym napiszę Ci jutro na PW, bo nie chciałabym tak publicznie...

Posted (edited)

Aj, bo miałam dzisiaj taki dzień, że absolutnie nie mogłam na nic znaleźć czasu. Dopiero dotarłam do domu, więc napiszę do Ciebie jutro.

Widziałam allegro, tekst super. Nie pogniewasz się, jeśli właśnie tak zmieniony będę wykorzystywać do ogłoszeń? ;)

Edited by harpoonka
Posted

Niestety :shake: z samego rana dostałam wiadomość: ".... z przykrością informujemy, że następujące przedmioty zostały usunięte z Serwisu Allegro:Perełka - drogocenny klejnocik (2367258262)"
Przykro mi, że się nie udało.

(Hades jeszcze jest)