Jump to content
Dogomania

ADOPTOWANY !!! Karat - siódmy rok w schronisku :( Bydgoszcz

Recommended Posts

• Replies 498
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Madź.']Niestety cisza:shake:[/QUOTE]

Ja tego nie rozumiem, no czego Karacikowi brakuje?
A może to po prostu nie najlepszy moment na ogłoszenia, ludzie teraz zakupy i porządki robią a ogłoszenia im nie w głowie?:roll:

Posted

[quote name='Madź.']Jutro jadę do Karacika:loveu:

Wymiziaj go ode mnie i wyściskaj:p

matrioszka2 kurcze na tych zdjęciach to mi się wydaje ten płotek dużyyy w porównaniu do Twoich psiaków:) Mnie sie nie wydaje żeby on taki skoczny był ale najlepiej to niech sie Madź wypowie bo ona chyba zna go najlepiej:)

Posted

[quote name='kamilka91']Ja widziałam Karata w akcji, i wiem, że dla niego prawie nie istnieją granice... Ale po zdjęciach rzeczywiście trudno to ocenić :oops:[/QUOTE]

O kurcze, a na takiego spokojniuśkiego wygląda :oops: A to Ci gagatek niedobry, uwiódł mnie anielskim wyglądem!:loveu:

Posted

Może da się coś zrobić? może tak jak pisała Kamila, po zdjęciu trudno ocenić i by jednak nie chciał opuszczać domu? Jest opcja że by po prostu nie chciał wyłazić, bo nie miałby powodu. najlepiej chyba jednak będzie pogadać z Madź i niech ona oceni.

Posted

[quote name='Martuchny']Może da się coś zrobić? może tak jak pisała Kamila, po zdjęciu trudno ocenić i by jednak nie chciał opuszczać domu? Jest opcja że by po prostu nie chciał wyłazić, bo nie miałby powodu. najlepiej chyba jednak będzie pogadać z Madź i niech ona oceni.[/QUOTE]

No właśnie, może jak siedzi cały czas zamknięty w boksie to jak nadaża sie jakaś okazja to chce bryknąć. Ale jakby miał domek, stale wolność, kochajaca rodzinke to moze by mu głupoty do głowy nie przychodziły?:roll:

Posted

Powiem Wam tak ... Malinek po przyjeździe ze schroniska trzymał się domu, chciaż pierwszego poranka zwyczajnie przeczołgał się pod furtką.Dogoniłam dziada - wrócił po uprzednim obsikaniu słupków i krawężników. Ja dwa razy umarłam i posiwiałam ze strachu.Później mój mąż dosztukował furtkę na dole, ja dosadziłam choinki po bokach, gdzie mógł wyskoczyć; uszczelniliśmy siatkę na granicy z sąsiadami. Wyskakiwał wtedy, kiedy był na dworze i widział, że wychodzimy i oddalamy się - bał się, że go zostawiamy; wtedy przeskakiwał płot i biegł za nami.Później staraliśmy się, by zostawał w domu, gdy my wychodzimy i nie widział tego.Potem w ogóle już nasze wyjścia psu nie przeszkadzały.Czuł się stróżem domu i posesji; wiedziałam, że przy nim jesteśmy bezpieczni i nikt niepowołany na posesję nie wejdzie, bo Malinek go zeźre:diabloti:.
Zasadniczo nasze psy w zimie przebywają w domu w ciepełku; mają dwa punkty : kocyki w kuchni i legowiska w wiatrołapie.W zależności od pory roku i temperatury psy są tu, tam lub na dworze.Nigdy nie nocowały na zewnątrz.
Może jak Karat byłby wyprowadzany na spacer, wprowadzany do domu, pozostawał w tym domu z nami, przyzwyczaiłby się do nas, do domu, pojął, że nikt by go nie zostawił, nie zostawałby sam na podwórku, to może by nie wyskoczył. Może.
Dwa tygodnie mogę mu poświęcić w ferie w połowie lutego 9-24.02.
Tyle , że czasem człowiek chce wypuścić psa na siusiu na podwórko i wtedy taki Karat może wyciąć numer, a tego bym nie chciała.
To myślcie i decydujcie, co dla niego najlepsze.

Posted

Sądzę, że przy ostrożności Karat mógłby bezproblemu w takim domku mieszkać :)Nie możemy popadać w paranoje... zawsze mamy coś takie jak dom tymczasowy (na próbę) jeżeli Karat będzie rzeczywiście robił dość spore problemy można go będzie bez konsekwencji oddać...

KTO NIE PRÓBUJE TEN NIE ZYSKUJE! :)