Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Stadko jest super, wszyscy w takich szeleczkach to jak drużyna wyglądają :D
A jak chodzicie po lesie, to się Wam te linki nie plączą?
Ja szukam sposobu na Nitkę, bo niestety w lesie nie może być puszczana luzem z innymi psami.... od niedawna chodzi w lesie albo na flexi, albo na dwóch spiętych smyczach, żeby mieć więcej swobody...ale to jest mało wygodne. Myśleliśmy o lince, ale przy bieganiu po krzakach to chyba nie ma szans powodzenia, co? :/

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nasze linki mają 20 m. i tylko Gacek i Gapcio są zapięte bo Gunia nie biega za zwierzyną. Jak nauczysz się nimi dobrze manewrować to wcale nie jest źle. My dajemy radę z 2 ;) Najczęściej puszczam je luzem po ziemi, żeby psiaki same za sobą ciągnęły i wtedy jest jeszcze lepiej bo w razie czego jakby leciały za zwierzyną to mogę nadepnąć linkę. Jak chodzimy do puszczy dulowskiej to tam nawet Gunia musi być zapięta i wtedy ją smyczą dopinam do linki Gapcia i też jakoś bardzo się nie plącze. Czasami wiadomo linki zahaczą o jakiś krzak, korzeń ale to tylko raz na jakiś czas. My dajemy sobie radę w lesie i między drzewami :) a już z jednym psem to w ogóle żaden problem :D

• 3 weeks later...
Posted

a to z innego dnia ale za to jest uwieczniona łąką naszego ulubionego pana :)

to już inny spacer na Balicach:)

to malutki ptaszek, którego znalazł Gacuś u nas w ogrodzie i na szczęście nie zjadł :) maluch poczekał na mamę, która po niego wróciła.

Gunia wypoczywa

I Gacek

Posted

:roll: niezłe zdjęcia. Szczególnie te na tle kamieniołomu.
Spacerek był fajny, spotkanie z "chłopem też jakaś atrakcja , no nie :diabloti: ?
Mam nadzieję, że pogoda dopisze i za tydzień spotkamy się w Paryżu na nieco dłuższej trasie....

A tak w ogóle, to nie wiedziałam Aga, że masz wątek na dogo :cool3:
Ja o moich też bym mogła się rozpisać ale nawet skrótowy opis troszkę by mi zajął ;) Zatem zamiast tworzyć własny wątek, którego i tak by nikt nie odwiedzał poszwędam się po cudzych.

Posted

Spacerek był fajny, spotkanie z "chłopem też jakaś atrakcja , no nie :diabloti: ?

Następnym razem gwizdki w ruch i wywabimy pana na spacerek :diabloti: fajnie będzie zza drzew obserwować jak niczym wytrawny pies myśliwski tropi wrogów w trawie :evil_lol: A co tam , ruch to zdrowie :evil_lol:

Posted

Mi się najbardziej podobało, że tym razem przyszedł z psem :)

a to nasz dzisiejszy spacer i zabawy Guni :)
[video=youtube;IXGMdxoRuXY]http://www.youtube.com/watch?v=IXGMdxoRuXY&feature=youtu.be[/video]

Posted

wczoraj Gunia obchodziła razem ze mną urodziny :D mała skończyła już roczek!!!
Taki był tort :)

A to Gapcio dziś rano odsypiał wczorajsze urodziny

Później trzeba było spalić kalorie z tortu !