Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po pierwsze rozmiar S nie oznacza zawsze tego samego, oznaczenie odnosi się do konkretnych koszulek - może się zdarzyć, że ktoś noszący "S-ki" jednej firmy w sklepiku będzie musiał wybrać inny rozmiar.

Długość koszulki mierzy się na plecach od krawędzi kołnierza do krawędzi koszulki (dolnej) na płasko ,szerokość w biuście mierzy się pod pachami, obwód klatki piersiowej to, jak nietrudno się domyślić, dwa razy ta wartość

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bigos napisał(a):
Po pierwsze rozmiar S nie oznacza zawsze tego samego, oznaczenie odnosi się do konkretnych koszulek - może się zdarzyć, że ktoś noszący "S-ki" jednej firmy w sklepiku będzie musiał wybrać inny rozmiar.

Wiem Bigosku, ale ja prawie zawsze muszę kupowac najmniejsze rozmiary, bo raczej drobna jestem i czasem nawet S jest za duże. :roll:
bigos napisał(a):
Długość koszulki mierzy się na plecach od krawędzi kołnierza do krawędzi koszulki (dolnej) na płasko ,szerokość w biuście mierzy się pod pachami, obwód klatki piersiowej to, jak nietrudno się domyślić, dwa razy ta wartość

Czyli te "Plecy" to po prostu długość koszulki? Aha, to już wszystko jasne. :cool3: Resztę wiem, gdzie mierzyc. ;)
To się obmierzę jeszcze raz dla pewności i dam znac.
Dzięki. :loveu:

Posted

W razie wątpliwości co do rozmiaru koszulek - proszę o mail - to ja będę "winien popełnienia" koszulek na zlot ;) Zgodnie z miarami zmierzonymi metrem krawieckim postaram się dobrać, doradzić i pomóc w wyborze :)

Aha! Na powstałej dziś stronie z koszulkami Forumowymi (http://jacekrout.netzel.pl/dogomania/), nie ma póki co koszulek zlotowych, więc proszę z uwagą obejrzeć stronę przed ewentualnym zamówieniem i nie wprowadzać zamieszania... Koszulki zlotowe zostaną zamówione za jednym zamachem - po to właśnie w pierwszym poście zbierane są informacje dot. rozmiarów itd. Osoba odpowiedzialna za porządek w tym wątku wyjaśni Wam co i jak :)

Posted

Jakieś małe te koszulki. ;)
Poproszę koszulkę damską czerwoną rozmiar M.

Czy mogę zmienić napis na rękawie?
Zamiast nicku z dogo chciałabym: Asia & Ginger. :cool3:

Agga, zmień proszę na pierwszej stronce, że przyjadę z jednym psiakiem tylko (niestety).

Posted

Moi drodzy ostatnie zamówienia, zaraz zamykamy listę!!!!!!

Aga - czy mogłabym prosić o pełną listę z nickiem, rozmiarem, kolorem nick: tak czy nie, zmiany?

Po otrzymaniu listy, podam numer konta, na który należy wpłacić
35zł!!!!!!!!!! - na pieniążki czekam do 15 lipca, po czym produkcja ruszy:p

Koszulki będą do odebrania u mnie, na zlocie:p

Posted

Agga, dlaczego nie ma na pierwszej stronce przy mnie notatki o koszulce? :cool3: Czy to juz nie ma znaczenia. :roll: Mam nadzieję, że Bigoskowi napisałaś. :p

asia_pie napisał(a):
Poproszę koszulkę damską czerwoną rozmiar M.

Czy mogę zmienić napis na rękawie?
Zamiast nicku z dogo chciałabym: Asia & Ginger. :cool3:

Już się nie mogę doczekać zlotu! :evil_lol:

Posted

[quote name='Agga']Przepraszam już wszystko poprawione i dopisane. Tak to jest jak się bałagan zrobił w temacie.:roll:
Napisz jeszcze na pierwszej, że damska, żeby nie było potem niespodzianek. :eviltong:

Posted

Lista gotowa:p

Lista:
1.Patikujek -czarna XL(męska)
2.oraz Manixsa - czarna XL(męska classic)
3.Anecioreczek - czerwona XL(damska)
4.nadzieja - czerwona XL (damska)
5.Mrówa23 - koszulka M czarna(damska)
6.oraz XL czarna(męska)z dopiskiem TZ_mrówy
7.bigos - czarna L(damska)
8.cerber - czarna M (damska)
9.oraz koszulka czarna S- napis LARY (damska)
10.bogarka - czarna M(damska)
11.Casia i Figa - czarna XXL(męska)
12.ulvhedinn - czarna M(damska)
13.Agnisia=) - garnatowa M(damska)
14.ZonkOne - czarnaXXL (męska)
15.dada - czarna S(damska)
16.Asia_pie - koszulka czerwona M (damska)z napisem na rękawie Asia & Ginger

Pieniążki proszę przesłać na numer konta podany poniżej:

ING Bank Śląski
85 1050 1575 1000 0022 7156 3906
,

Adres odbiorcy przelewu zapisany jest poniżej.

Esprit - Grażyna Ślopek
(NIP: 898-002-60-75)

ul. Grottgera 3
51-630 Wrocław

W adnotacji podając czego ów przelew dotyczy.

Np. koszulka zlotowa-bigos- czarna L (damska)

:p:p:p

Guest Agata_B
Posted

[quote name='Agga']Oczywiście, że tak. Dopisać, cię do listy? Namiot???
Narazie nie.
Muszę sprawdzić czy będzie mi pasowało.
Pozdrawiam, dam odpowiedź jutro ;)

Posted

a wogole to do kiedy na domki mozna sie zapisywac? i jesli ja jade jako np 1 albo z kumpela to do kogos mozna dolaczyc ? czy to sie okaze na miejscu ? i wogole w jakim wieku sa osoby ?? bo wiecie ja mam 16 i nei chcialabym byc najmlodsza xD