Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agga']Profilaktycznie zabezpieczcie swoje pieskibo nigdy nic nie wiadomo jaki kleszcz na nie czeka.

Profilaktyke to moje psy mają juz od miesiąca-chodzi mi czy jest potrzeba dodatkowego(podwojnej ochrony) zabezpieczania bo jest urodzaj na to paskudztwo :angryy:

Posted

Jaka się tutaj dyskusja rozwineła.. ja byłam na zlocie w zeszłym roku bez psa, nie dlatego że jest agresywny, bo nie jest a dlatego że źle czuje się w towarzystwie tylu psiaków wiec nie chciałam go dodatkowo sterować.. jedne psy znosza takie spotkania normalnie, bardzo chetnie sie bawia, inne wola miec spokoj i jesli posiadacie takiego psa to po prostu radzę go nie brac bo się bedzie męczył, a gdy pies dodatkowo jest w stanie zaatakowac innego psa to tez odradzam, bo ani nie poznacie wszystkich dogomaniakow i bedziecie sie z psem dostłowanie meczyć...:roll: wiadomo, ze psy musza do siebie dotrzec i uloza sobie stosunki miedzy soba, ale napewno miedzy nie nie moze wparzyc pies ktory jest niezrownowazony ;)

Posted

[quote name='IgUsIoLeK']:-(ja też PEWNIE bez pieska pojadę :(;)

Czyli dopisać cię do listy???

Ja nie brałam swojego psa na zloty, ponieważ jej wiek na to już nie pozwalał.

Posted

[quote name='Agga']Czyli dopisać cię do listy???

Ja nie brałam swojego psa na zloty, ponieważ jej wiek na to już nie pozwalał.

Słuchaj: ja jeszcze podyskutuję o tym zlocie z Mamusią i dam znać napewno przed wakacjami czy jadę.Więc narazie nie zapisuj mnie.( Może jeszcze siostra będzie chciała jechać);)

Posted

Casia-podwójne zabezpieczenie nigdy nie zaszkodzi;) Z tego co pamiętam od czasu do czasu zdarzył się jakiś kleszcz. Ja u swojego znalazłam co najwyżej jednego, a zabezpieczyłam go samymi kropelkami;)

Posted

Casia_i_Figa napisał(a):
mam pytanie do osób które były juz w Morsku na zlocie-jak sie ma sprawa kleszczy,jest ich strasznie duzo tak że widac jak łażą po psie(jak sie dzieje u mnie w miescie) czy raczej w normie??Chyba jednak oprócz kropli kupie i załóze suce obroże Preventic dla podwojnego zabazpieczenia.

Na Jurze nie ma jakiejs tragicznej inwazji kleszczy, w zeszlym roku moim psom zdarzalo sie jakiegos zlapac wlasciwie tylko wiosna, przez cale lato byl spokoj. W tym roku tez juz sie pojawily ale mimo ze mieszkam przy samym lesie i codziennie tam chodze to dopiero raz znalazlam intruza na psie. Oczywiscie zabezpieczyc sie trzeba ;)

Poza tym jesli zdarzylby sie jakis "wypadek" jak w zeszlym roku i byl potrzebny wet, to sluze namiarami i pomoca ;)

Posted

:shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake:

eh............ No coment....

:shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake:

Dobra trudno to ja chyba nie jade bo nie mam zamiaru zeby mi każdy wytykał palcem moje błedy:-( CZŁOWIEK UCZY SIE NA BŁEDACH!!

Vega ma 1,5 roku... i w stosunku do większości psów jest ok , ja nei mówie ze na wszystkei sie rzuca!!:roll:
A co do tej rasy to ją znam ... .. Znam wiele suczek tej rasy i prawie wszystkie na spacerze warczą na inne psy...

Dobra to tyle... Jeden dogomaniak mniej na zlocie to nic wielkiego...

PozdRo......

Posted

Bogarka napisał(a):
Gdyby sie okazało, ze Hadar nie potrafi chodzic po tak stromych schodach bede mogła spac na dole?

Bogarka jak dla mnie możesz spac na dole.
Wydaje mi się, ze duym psiakom gorzej się chodzi po stromych schodach, szczególnie w dół.
Ginger jest przyzwyczajona do biegania po schodach (w domu mamy duzo schodów i ciągle po nich biega).
I kiedyś jak byliśmy na wakacjach w górach w gospodarstwie agroturystycznym, to do sypialni na piętrze też prowadziły takie bardzo strome schody i dawała radę (a była wtedy po ciężkim urazie tylnej nóżki).

Posted

emdziolek napisał(a):

eh............ No coment....

Dobra trudno to ja chyba nie jade bo nie mam zamiaru zeby mi każdy wytykał palcem moje błedy:-( CZŁOWIEK UCZY SIE NA BŁEDACH!!

Vega ma 1,5 roku... i w stosunku do większości psów jest ok , ja nei mówie ze na wszystkei sie rzuca!!:roll:
A co do tej rasy to ją znam ... .. Znam wiele suczek tej rasy i prawie wszystkie na spacerze warczą na inne psy...

Dobra to tyle... Jeden dogomaniak mniej na zlocie to nic wielkiego...

PozdRo......

Emdziolek zawsze możesz jechac bez psa. :cool3:

Posted

[quote name='Bogarka']Gdyby sie okazało, ze Hadar nie potrafi chodzic po tak stromych schodach bede mogła spac na dole?

Zosiu ja myślę, że to da się załatwić. Zawsze można mniejsze psiaki na góre a większe na dół.

emdziolek nie denerwuj się. Nie rezygnuj.

MRÓWECZKO ja pod koniec miesiąca lub zaraz w pierwsze dni maja będę w pozku. Czy zechcesz się z Aggulką spotkać? Ahhh jak by było miło.

Posted

Emil'u (Emdziolu)- Ale Przecież Bez Vegi Też Możesz Jechać... Bo Jeśli naprawde Bedziesz Miała Z Nią Problemy To Tylko Będą Kłopoty I Sobie Wyjazd Zepsujesz.

A Jeśli Chcesz Już Jechać Z Vegą To Musisz Nad Nią Panować ;) I Bedzie Ok. ( i Nie Wpadaj w Panike)

PS. Jak Bede Bez Psiaka To pomoge Ci Sie Zając VEgą...;)

Posted

emdziolek napisał(a):
Ale ja chce z Vegulcem:-(

Bosz ona nie jest agresywna do wszystkich psów....:-(

dobra trudno chyba zrezygnuje z tego wyjazdu..

A miało być tak pięknie...

Nie wiem Emila Czemu Ci Tak Zależy Żeby Jechac z Vegą ...Jeżeli Chodzi ci O Szpanowanie To Nie Ma Czym Szpanować...:(
( widziałam takie wątki w których tak ludzie twierdzili)

Jeśli NIe Zależy Ci Na Wyjeździe Bez Vegi... To Twoja Decyzja

Posted

agga pewnie ze tak i bedzie tez male gluciatko juz :D mow tylko kiedy a przygotuje ksiecia:razz:

antu bardzo chetnie powiedz tylko kiedy i jestem :) pomijajac moja kochana uczelnie...ale chocby weekend jest dobry :D albo sobota wieczorek tzn kolo 18 albo niedziela...

Posted

[quote name='Agga']koszulka meska czy damska:diabloti:
CO do domków to pytajcie efre
Agga, a w jakim rodzaju piszę, co? :mad: DAMSKĄ!!!! Tylko mi jeszcze powiedzta, ile to S ma w biuście??