Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

asia_pie napisał(a):
Mona4 ale mnie przestraszyłas pisząc, że ośrodek zrobił na Tobie potworne wrażenie. :shock: Już myślałam o najgorszym, że to jakaś ruina. :eviltong:

W sprawie dotarcia do ośrodka, to ktoś pisał, że taksówki jeżdżą. :roll:
Ale może by tak jakiś zlotowicz potwierdził, czy dobrze pamiętam. :cool3:

No i tak pomyślałam sobie, że może zlotowicze, którzy przyjadą samochodami mogliby podjechac po resztę. :razz: :evil_lol:

Taksówką można tam dojechać my jechaliśmy tylko,że nas jechało za dużo w jednym samochodzie i z kilkoma psami i nie małymi i troszkę to wyniosło:lol:

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hehe ale nie bedzie zbiorowego obsikiwania sie dogomaniakow prawda? :roll: :evil_lol:

agga wiesz ze masz minusa?:diabloti:

konie sa ? serio konie sa? bo ja mam odbite na tym pkt :lol:

Posted

mrowa23 napisał(a):
hehe ale nie bedzie zbiorowego obsikiwania sie dogomaniakow prawda? :roll: :evil_lol:

agga wiesz ze masz minusa?:diabloti:

ja też:evil_lol::roll:

Posted

Matinka napisał(a):
Mój pies prędzej padnie niż 5 km przejdzie co dopiero 7 ;-)

Moja to akurat by była przeszczęśliwa, w przeciwieństwie do mnie, bo to ja musiałabym targac nasze wspólne toboły, a ona by sobie hasała do woli. :mad:

KaRa_TC napisał(a):
Taksówką można tam dojechać my jechaliśmy tylko,że nas jechało za dużo w jednym samochodzie i z kilkoma psami i nie małymi i troszkę to wyniosło:lol:

No to może zmotoryzowani zlotowicze zlitowali by się nad nami... :cool3: :oops:

mrowa23 napisał(a):

Anecioreczek napisał(a):
ja też:evil_lol::roll:

Ja też!!! :mdrmed: :sweetCyb:

Posted

ooo to widze ze sporo sie ujawnia milosnikow klepania zadka :cool3: a ktos z poznania bo szukam towarzystwa do odswierzenia swoich "umiejetnosci";)

je bede samochodem to jak co to moge i za autobus robic ;P

Posted

KaRa_TC napisał(a):
Ja tam na kopytnych to chyba dobre 5lat nie jezdzilam:evil_lol:

kara ja tez to mozemy razem isc to mam nadzieje ze wtedy nie bede az tak odstawala poziomem :razz:

Posted

W zeszłym roku jak z Dianą na koniki kombinowałysmy to wylądowałysmy w jakiejś domowej stadninie z 5 km od ośrodka
(i tylko dzięki temu że jej chłopak nas podwiuzł) bo w ośrodku to tylko 2 konie pod siosło mieli:shake:
Ale poza tym ośrodek fajny:)

Moje umiejętności w jeździe też sa minimalne:P

P.S
Mona wiesz już dokładnie kiedy jedziesz i kiedy wracasz bo jak coś to powrotnego transportu szukać będę:)

Posted

Agga a można rozmiar tej mojej koszulki zmienic? :>
na XXL bo Anecioreczek mnie zawsze wkreca że jestem mniejszy niż w rzeczywistości :P:P:P:eviltong:

Posted

[quote name='ZonkOne']Agga a można rozmiar tej mojej koszulki zmienic? :>
na XXL bo Anecioreczek mnie zawsze wkreca że jestem mniejszy niż w rzeczywistości :P:P:P:eviltong:

ale sobie pochlebiasz:lol::evil_lol:

Posted

Morsko jest Piekne.
A Zamek cudowny i tajemniczy,wiec gdy bedziecie po 2 piwkach widziec duchy na zamku to wiecie ze to nie zwidy:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Poczytajcie:evil_lol:

Czarna postać na zamku w Morsku
W niepamiętnych czasach na zamku w Morsku mieszkał pan możny, dumny, ale i okrutny. Miał córkę przepięknej urody. Z chęci zysku pragnął wydać ją za zamożnego pana, aby powiększyć swój majątek. Tymczasem w cudnej dziewczynie zakochał się ubogi młodzieniec, który skradł serce dziewczyny. Ojciec dowiedziawszy się o tym postanowił ukarać swą jedyną córkę i wtrącił ją do lochu. Bez jedzenia i picia dziewczyna zmarła nim ojciec się opamiętał. Wówczas młodzieniec postanowił pomścić okrutną śmierć ukochanej dziewczyny. Zwołał zbrojną drużynę, ulokował się w skałach koło Skarżyc w "Okienniku Dużym" i stąd czynił wycieczki na okolice, szukając wszędzie wyrodnego ojca. Wkrótce nikt nie był bezpieczny w drodze do Morska. Kości wielu rycerzy bieliły się w okolicy, a kupcy przestali przybywać w tę okolicę. Pewnej nocy podczas gwałtownej burzy mściciel, prowadząc zbrojnych rycerzy, uderzył na zamek. Niedostępne mury i potężne baszty wydawały się nie zdobycia. Na pomoc szlachcicowi przybyła jednak natura, gromy zaczęły uderzać w zamek, obracając niedostępne miejsca w gruzy i uniemożliwiając obrońcom walkę. Wszyscy przebywający w zamku zginęli. Ojca nieszczęsnej dziewczyny powieszono.
Do dzisiaj po zamku pozostały ruiny, na których w księżycowe noce pojawia się czarna postać powieszonego pana. Postać rozwiewa się w nicość dopiero wtedy, gdy z wnętrza zgliszcz dobiega cichy, ale słyszalny płacz zagłodzonej córki.
Inna legenda mówi, że było dwóch braci Morskich, którzy gardząc uczciwym życiem, wybudowali w skrytości w tutejszych lasach zamek i zaczęli uprawiać rozboje po okolicy. Długo prowadzili ten niecny proceder bez żadnych przeszkód. Gdy jednak zaczęli porywać żony i córki okolicznych mieszkańców, które potem bezlitośnie mordowali, pewien szlachcic mszcząc się za swą porwaną żonę, przy pomocy rzeszy pokrzywdzonych zdobył zamek i wymordował w okrutny sposób rozbójników, a ich siedlisko zburzył doszczętnie

Posted

Mona4, nie strasz :ghost_2:, bo będę się bała wyjsc w nocy z domku. :eek2:
Lubię takie historyjki, ale zawsze mam potem jakieś dziwne myśli i nie lubię zostawac sama. :nerwy:
Dobrze, że nie śpię w namiocie i że mam groźnego psa obronnego, to będzie mnie strzegł przed duchami. :diabloti:

Posted

[quote name='ZonkOne']Ty RudAnecioreczek ja tutaj o moim wzroscie mówie a ty co?
:diabloti::diabloti::diabloti: eh.... kobieta....
No,a To jest długość...ja też o pewnym rodzaju długości mówie:diabloti::lol::roll:

Mona4-uwielbiam tego rodzaju legendy :):):):)

Posted

Pewnie ten temat już się tu przewinął wiele razy, ale nie sposób przeczytać to wszystko. Czy możecie mi powiedzieć czym można dojechać do Morska? Jestem z Żywca i w połączeniach PKS i PKP nie znalazłam tego miasta. Czy tam w ogóle coś jeździ?

Posted

Jest autobus miejski do morska nr 5 o godzinach

Odjazd z: Dworzec kolejowy BŚ
08:00 , 10:10 , 12:15 M, 14:15 M, 16:00 , 17:35 ,

Proponuje sie zapytać kierowcy w ktoórym miejscu dokladniej trzeba wysiąść:D

... bilet (normalny 2,20 studenci 1,10, uczniowie 1,25 zł) z Zawiercia i on sie zatrzymuje tam na wiosce w morsku ale z przeciwnej strony od podlesic. Tam na piechotke trzeba iść jakies hmm... 20 minut pod górke...

albo PKS to sie wysiada w Podlesicach i dalej trzeba isc najpierw wzdłuż domków wioskowych, lasu a potem pod taki fajny stok;) idzie sie tez okolo 20-30 minut. czasy sie zminiają w zależności od waszej kondycji (chodzi mi o podejscie pod stok)

Jeśli ktos z poznania jedzie to jest pociag bezposredni do Zawiercia o 7:58 z poznania i o 13:43 w Zawierciu... a oto stacje na ktorych mozna sie dosiąść:)

Poznań Główny
11.08.07

07:58

Środa Wlkp.

08:28 08:28
Jarocin

08:53 08:54
Pleszew

09:09 09:10
Ostrów Wlkp.

09:33 09:45
Kalisz