Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Matinka napisał(a):
Efro a do kiedy można się na domki zdecydować? Bo jakby co to nie namiot tylko domki ale to nic pewnego... Pozdro

Im szybciej tym lepiej ;) Bardziej zdecydowani mają już miejsca w domkach :eviltong: A tak na serio, jeśli zbierze się grupa 4 - 5 chętnych osób na kolejny domek to wam go zarezerwuję. Już 2 osóbki są: nadzieja i ulvhedinn.

Jeśli są jeszcze jacyś chętni na nocleg w domku proszę ujawnijcie się :razz: czekam na PW lub GG

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jadę raczej pociagiem lub PKSem.. Wątpliwe są moje marzenia o zrobieniu prawa jazdy do tego czasu..
Juz jeden egzamin oblałam :shake: :-(
Jezeli jest domek w którym macie wolne miejsca, to ja się wtedy piszę na domek, trudno będzie taszczyć psa, namiot, karimatę i śpiworek, chyba, ze chłopa za sobą zabiorę :lol:

Posted

asiunia napisał(a):

Kochana,Malenstwo potrafi wszystko(swoja droga mam nadzieje ze Carr sie zjawi:shake:)

Carragan Was pewnie odwiedzi.W końcu jakby nie patrzeć zawsze miło się spotkać ze "starą gwardią"...Zależnie od pogody Maleństwo przyjedzie ze mną bądż zostanie w domu.Niestety,z racji swojej choroby jesteśmy zmuszeni prowadzić bardzo domatorski tryb życia,a wszelkie dłuższe spacery bądż bieganie z innymi czworonogami,ba,nawet obwieszczanie światu,że wróg publiczny numer 1 idzie to już rówież przeszłość..Jest to tym smutniejsze,że "dusza chce,lecz ciało nie może".
Pozdrawiam i znikam
C. z Maleństwem

Posted

Ja sobie pozwolę poraz kolejny poruszyć temat chust :)
Więc mogłabym się tym zająć, ba nawet uszyć, pod warunkiem, że nie będzie to produkcja na dużą skalę a wyłącznie na potrzeby zlotu.
I w zależności od tego ile byłoby chętnych taka byłaby cena.
Póki co znalazłam miejsce w katowicach gdzie wykonują nadruki w cenie: 2 zł od nadruku plus 65 zł za matrycę. Co przy ilości 30 szt. daje nam w sumie kwotę około 4,20 zł za sztukę. W takim przypadku jednak jest niemożliwe żeby każda chusta była inna (czytaj - żeby każda miała jeszcze dodatkowo nadrukowane imię psa, ale mogę jeszcze popytać w innych miejscach i zobaczyć co da się zrobić). Koszt materiału dla chust mniejszych to około 1zł (chociaż to też jest zależne ile by tych chust było), dla większych - około 2,20 zł. Prosiłabym więc o kontakt osoby które były by chętne na dogomaniacką chustę (tą tradycyjną bez imienia psa) o kontakt na pw. Wtedy mogłabym w przybliżeniu oszacować ile osób i jakie koszty.

Posted

No właśnie, ja też bym chciała damską S czerwoną, ale nie wiem gdzie te plecy mierzyc. :oops:
Obmierzyłam się wzdłuż, wszerz i w poprzek i nigdzie mi nie wychodzi 50 cm. :shake: Agga może Ty wiesz? :cool3:

Kurcze nie wiem gdzie się obmierzyć. Ja biorę L.

Pieski śpią w namiotach. To zależy od właściciela.

Dada dopisać cię ma listę?

Zdjęcia koszulek są na pierwszej stronie.

Posted

Agga:
Jak możesz to dopisz, ale raczej z namiotem i nie wiem jeszcze na ile dni. Muszę zobaczyć jak mogę sobie czasowo pozwolić i czy w tym czasie mam jakieś zawody..
Jezeli zawodów nie będzie, to siostra jedzie ze mną, więc wtedy ja, siostra + 2 psy + namiot, ale wstępnie JA Z PSEM I NAMIOTEM ;] I KONIECZNIE KOSZULKĘ S damską czarną
Emdziolek:
Możesz, możesz jakoś sie umówimy. Iza 13 też chce ze mną jechać, więc nie ma problemu. Może ktoś jeszcze z Białegostoku się wybiera pociągiem, albo pksem?

Posted

Dada napisał(a):

Emdziolek:
Możesz, możesz jakoś sie umówimy. Iza 13 też chce ze mną jechać, więc nie ma problemu. Może ktoś jeszcze z Białegostoku się wybiera pociągiem, albo pksem?

Ok to jeszcze sie zgadamy, pewnie bedzie tak ze ja bede jechała pociągiem, to ja dojade do białegostoku a ty w białym sie dosiądziesz i pojedziemy wszyscy razem ( oj sporo nas będzie: Ja+mój brat+ Igusiolek+jej siostra+ty i?? i napewno jeszcze ktos;-) i dwa psy:D:D Bedzie wesoło w tym pociągu:evil_lol: :multi: :multi: :razz:

Posted

nuuska napisał(a):
Ja sobie pozwolę poraz kolejny poruszyć temat chust :)
Więc mogłabym się tym zająć, ba nawet uszyć, pod warunkiem, że nie będzie to produkcja na dużą skalę a wyłącznie na potrzeby zlotu.
I w zależności od tego ile byłoby chętnych taka byłaby cena.
Póki co znalazłam miejsce w katowicach gdzie wykonują nadruki w cenie: 2 zł od nadruku plus 65 zł za matrycę. Co przy ilości 30 szt. daje nam w sumie kwotę około 4,20 zł za sztukę. W takim przypadku jednak jest niemożliwe żeby każda chusta była inna (czytaj - żeby każda miała jeszcze dodatkowo nadrukowane imię psa, ale mogę jeszcze popytać w innych miejscach i zobaczyć co da się zrobić). Koszt materiału dla chust mniejszych to około 1zł (chociaż to też jest zależne ile by tych chust było), dla większych - około 2,20 zł. Prosiłabym więc o kontakt osoby które były by chętne na dogomaniacką chustę (tą tradycyjną bez imienia psa) o kontakt na pw. Wtedy mogłabym w przybliżeniu oszacować ile osób i jakie koszty.

Ja też chcę chustę dogomaniacką (dla spanielki - to chyba małą).
Kurczę szkoda, że nie można nadrukowac imienia psa. :placz:

Posted

Widzę, że zgłosiło się parę osób po chustę. W sumie 8 szt. Szacunkowo to w tej chwili wyjdzie po 12,40 od sztuki, w miarę jak będzie więcej osób chętnych koszt się zmniejszy. Podam też wymiary, które mam dzięki Dianie14:multi:
mała: dłuższy bok 75 cm, krótsze ok 47
duża: dłuższy bok ok 100cm, krótsze ok 65cm
Chusty w zeszłych edycjach były niebieskie z granatowym nadrukiem i myślę żeby to tak zostawić.

Posted

Znalazłam pewną firmę z Wrocławia, ktróra robi nadruki na koszulki i wszelkie inne materiały:
http://www.aquza.com/#Scene_1

Robią nadruki m.in. technologią Fototransferu, która nie wymaga matryc:
http://www.aquza.com/fototransfer.html#Scene_1

Wysłałam zapytanie o koszt nadruku na chustce i czekam na razie na odpowiedź.

A tu jest jeszcze firma z Lublina, która robi nadruki Fototransferem:
http://art-flock.webpark.pl/index2.htm

A tu cały katalog firm robiących nadruki na odzieży:
http://katalog.onet.pl/369,nadruki-na-odziezy,k.html

Przejrzę go jeszcze wieczorem, bo teraz nie mam czasu.
A może Wy znajdziecie w tym katalogu jakąś firmę z Waszego miasta. :cool3:

Co Wy na to? :razz:

Posted

[quote name='asia_pie']Znalazłam pewną firmę z Wrocławia, ktróra robi nadruki na koszulki i wszelkie inne materiały:
http://www.aquza.com/#Scene_1

Robią nadruki m.in. technologią Fototransferu, która nie wymaga matryc:
http://www.aquza.com/fototransfer.html#Scene_1

Wysłałam zapytanie o koszt nadruku na chustce i czekam na razie na odpowiedź.

A tu jest jeszcze firma z Lublina, która robi nadruki Fototransferem:
http://art-flock.webpark.pl/index2.htm

A tu cały katalog firm robiących nadruki na odzieży:
http://katalog.onet.pl/369,nadruki-na-odziezy,k.html

Przejrzę go jeszcze wieczorem, bo teraz nie mam czasu.
A może Wy znajdziecie w tym katalogu jakąś firmę z Waszego miasta. :cool3:

Co Wy na to? :razz:

Ja poszukam jeszcze w Katowicach, w końcu to duże miasto więc na pewno coś się znajdzie. Przez weekend tym się zajmę.

A teraz, dla tych którzy jeszcze nie widzieli, mała prezentacja chusty z poprzedniej edycji. Na jakże zacnej modelce - Lunce Malawaszki :) (mam zgode na kopiowanie ;) )
[SIZE=2]

[SIZE=1]Nie wiedziałam czy mogę zdjęcie tu zamieścić, ale w końcu dotyczy ono poniekąd naszego zlotu. W razie czego zamienię na linka. :)

Posted

[quote name='nuuska']Ja poszukam jeszcze w Katowicach, w końcu to duże miasto więc na pewno coś się znajdzie. Przez weekend tym się zajmę.

A teraz, dla tych którzy jeszcze nie widzieli, mała prezentacja chusty z poprzedniej edycji. Na jakże zacnej modelce - Lunce Malawaszki :) (mam zgode na kopiowanie ;) )
[SIZE=2]

[SIZE=1]Nie wiedziałam czy mogę zdjęcie tu zamieścić, ale w końcu dotyczy ono poniekąd naszego zlotu. W razie czego zamienię na linka. :)

Śliczna chusta, prezenter także;)