Bjuta Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 Oj no to super. Będą musieli to jeszcze jakoś wytłumaczyć dziecku. I to będzie, bardzo niestety trudne. Dobrze, że mały wie, że było szukanie, spotykanie się itd a nie że piesek nagle znika. Brawo dziewczyny! :) :) :) Quote
Mojita Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Bjuta napisał(a):Oj no to super. Będą musieli to jeszcze jakoś wytłumaczyć dziecku. I to będzie, bardzo niestety trudne. Dobrze, że mały wie, że było szukanie, spotykanie się itd a nie że piesek nagle znika. Brawo dziewczyny! :) :) :) No to chyba nie będzie takie proste, bo Jarek już mu dziś rano chlapnął prawdę. Podobno Igorek nie do końca zakumał, w międzyczasie Kaśka zrobiła Jarkowi o to awanturę i teraz mają mu powiedzieć, że piesek idzie do innego domu, gdzie będzie miał cały czas kogoś przy sobie, inne pieski do zabawy i nie będzie zostawał sam.. Oby się udało :) Quote
saphira18 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 3mam kciuki aby się nie rozmyślili... uff ale historia :kciuki: Quote
Syla Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 saphira18 napisał(a):3mam kciuki aby się nie rozmyślili... uff ale historia :kciuki: Samo życie...które pisze lepsze scenariusze niż te przez nas oglądane w TV, zmyślone na dodatek.Trzymam kciuki za psiaczka, bo wart jest cudownego domku. Quote
Mojita Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Zakończenie sprawy: Rudi zostaje w swoim domu! Państwo, którzy mieli go dziś rano odebrać, zrezygnowali. Pani bała się, że sobie nie poradzi z 3-letnią córeczką i taka ilością niepohamowanej energii w jednym, małym psie i się poddała.. Jarek natomiast dostał po uszach od kilku swoich znajomych i stwierdził, że spróbuje nie być egoistą. Dodatkowo byli w zeszłym tygodniu na terapii rodzinnej i trochę o sobie usłyszał, więc powiedział, że popracuje nad priorytetami - suchość paneli vs życie psa. Stwierdzili, że skoro ci państwo zrezygnowali, to jest to znak i tak ma zostać. Ja powiedziałam Jarkowi, że jeżeli kiedykolwiek uderzy psa, to osobiście przyjadę z kolegami i mu wpuścimy manto. Powiedział, że nawet uczciwy układ. Potem dodał, że skoro już świadomie podjął tę decyzję, to chce się czegoś więcej dowiedzieć o psach, ich psychice i jak się nimi zajmować. Mam więc wpaść na kolejną pogadankę :) Co Wy na to? Quote
soboz4 Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 raczej proponuję w sobotę do Beaty Leszczyńskiej na wykład o lękach psich u nas w schronisku... Dla Rudiego to chyba dobry układ, jest w końcu zżyty z dzieckiem i z Kasią! Tylko czy nie będzie się oburzał jak Rudi coś w zęby chwyci? Bo nie był zachwycony jak podebrał lejek Quote
Bjuta Posted March 24, 2012 Author Posted March 24, 2012 Oby się udało... Rudi pewnie tak by właśnie wybrał - zostać u siebie. Ja mam dziś doła jak do Nowego Yorku, bo oddałam psa do schroniska. Niejakiego Dworcusia I nie mam czasu nawet się jego wątkiem zajmować, ani wogóle niczym. Jak się nie wyrobię z robotą do poniedziałku wieczór to mnie wyrzucą z roboty, a zarywam 5 noc z rzędu, więc naprawdę nie wiem czy dam radę... A od wtorku mam kolejny zapier... na który powinnam się szykować. Ale co ja o tak marudzę na wątku Rudiego.... Po zastanowieniu uważam, że to dobry pomysł. A jakby co - to daj cynk ja też temu Jarkowi wklupię! Ale może weźmie chłop na ambit i da radę? Quote
Mojita Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Mam w nosie jego zachwyty. Biedny będzie, jak teraz, po tym wszystkim, usłyszę, że uderzył psa! Kiedy dokłądnie jest ten wykład? Wyślę ich tam :) Quote
soboz4 Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 o 12:00 w schronisku (głównie będzie po psich lękach, stresach, zmysłach), w dzień otwarty będą bezpłatne porady behawiorystki i pewnie naszych szkoleniowców, ale to dopiero w maju Nie wiem jaką wiedzę ma Jarek i na jakim poziomie powinien mieć szkolenie Quote
Mojita Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 soboz4 napisał(a):o 12:00 w schronisku (głównie będzie po psich lękach, stresach, zmysłach), w dzień otwarty będą bezpłatne porady behawiorystki i pewnie naszych szkoleniowców, ale to dopiero w maju Nie wiem jaką wiedzę ma Jarek i na jakim poziomie powinien mieć szkolenie Bożena, o 12 ale KIEDY? Jarek ma wiedzę żadną :/ Quote
Irvette Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 arabiansaneta napisał(a):Grunt aby był otwarty na wiedzę dokładnie........... jak ktoś chce to można dużo zrobić ale jak "uczeń" nie współpracuje to gorzej Quote
Recommended Posts