Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tamb napisał(a):
Sunia Zuzia jest nie na moje siły i temperament. Schylę się, żeby wziąć na ręce Mieszka, skacze mi po głowie, idę z jedzeniem, skacze do miski i wytrąca, zamknę bo robię zmianę z wypuszczaniem, wrzeszczy tak rozdzierająco, że wysiadam psychicznie. Na dół nie wezmę bo ściga koty, siedzę u niej na górze, chcę coś zrobić, wskakuje na kolana i przeszkadza w pracy. Chciałam poczytać, wskoczyła na stół i usiadła na książce, zeszłam na dół, demolka drzwi i piski. Jak wypuszczę na podwórko biega, bawi się i szczeka ale ja muszę robić zmiany z wypuszczaniem bo nie wszystkie psy mogą się ze sobą spotkać. Ona musi mieć człowieka wyłącznie dla siebie, aktywnego z poczuciem humoru, żeby to wytrzymał i nie zwariował z łobuziarą.

głowę bym dała, że pisałam na tym wątku wczesniej ale nic nie widzę....
jak usiała na książce to może chciała żebyś je poczytała.....;)

• Replies 163
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Lemoniada, jak to zrobiłaś, że pieniądze są już na koncie? Dostałam maila z wpłatami, żebym uzupełniła. Bardzo dziękuję.
Aktualnie w lecznicy jest dług 231 zł.

Edited by tamb
Posted

tamb napisał(a):
Lemoniada, jak to zrobiłaś, że pieniądze są już na koncie? Dostałam maila z wpłatami, żebym uzupełniła. Bardzo dziękuję.
Aktualnie w lecznicy jest dług 231 zł.

To pewnie sprawka dobrych fluidów, które przesłałam razem z pieniędzmi :)
Niedobrze, czy ktoś jeszcze mógłby wpłacić coś dla Zuzi? Poza długiem w lecznicy na pewno są wydatki związane z karmą i oporządzeniem małej...

Posted

Karma idzie jak woda. Prawdę mówiąc, mimo pomocy przy Mieszku, nie nadążam.
Bernese, bardzo będę wdzięczna za bazarek i banerek.

Posted

[quote name='Lemoniada']Bannerek jest super :) Tylko nie odsyła do wątku, co zrobić, żeby odsyłał?
Chodzi o podlinkowanie?
kliknij prawy przycisk i skopiuj adres URL banerka później idziesz do ustawień i edytuj sygnaturę następnie wstawiasz banerek
zaznaczasz go i klikasz na ten globus i wklejasz tam link do wątku ;)
bazarek również jest :)
http://www.dogomania.pl/forum/threads/226309-Cegiełkowy-bazarek-dla-suczki-dług-w-lecznicy-231-zł!-25-05-2012?p=19008586#post19008586

Posted

Zuzia dalej szuka domu, adopcje coś nie idą. Jest ostatnio grzeczna, boję się chwalić, żeby znowu nie zaczęła rozrabiać.

Posted

Współlokator Zuzi, pies Kajtek ma dług w lecznicy spłacony a Zuzia dalej zadłużona po uszy. Przypominam sunię i proszę o pomoc.

Posted

Zuzia bardzo się uspokoiła. W nowym domu może na początku panikować zostawiona sama ale to przejdzie. U mnie już pogodziła się z przebywaniem piętro wyżej od Gerdy. Ma towarzystwo Kajtka i Mieszka, z tym, że one przebywają też na parterze jak Gerda na podwórku, a Zuzia nie. Nie biorę jej na dół bo goni koty, nie żeby zabić, ale goni. Nie mogę ich stresować, psy maja i dom i podwórko i spacery a koty tylko dom. Musza się czuć bezpieczne a nie uciekać przed psem.

Posted

To fantastycznie, wygląda na to, że potrzeba jej już tylko wyrozumiałego domku, który będzie przymykał oko na jej początkowe wariactwa i nie pozwoli, by Zuzia za bardzo się zbiesiła :)
Miłość, cierpliwość i dobra opieka potrafią jednak zdziałać cuda - tamb, kolejnego psiaka wyprowadziłaś na prostą :)

• 2 weeks later...
Posted

Mam chyba kłopoty. Około dwa tygodnie temu kilku chłopaków z bloku naprzeciwko mojego domu kupiło skutery. Jeżdżą całymi dniami, parkują metr od mojej siatki. Kajtek i Zuzia ujadają biegając przy siatce, mimo, że pilnuję, robię zmany, wypuszczam dwójkami, żeby nie było szczekającego stada. Dzisiaj dwie osoby straszyły mnie, że są zbierane podpisy, psy przeszkadzają itd. Nigdy nie są wypuszczanie między 21.30 a 7.30. Biegają po podwórku tylko wtedy, kiedy jestem w domu. Kiedy szczekają wołam i robię zmianę na spokojniejsze. Kupy sprzątam, psy są zaszczepione. Przed wypuszczaniem robię obchód czy nie wrzucili mi jakiegoś świństwa dla psów. Dzisiaj tak mnie zaszczuli, że bałam się wypuszczać i cały dzień wyprowadzałam na dalekie spacery na smyczy. Niestety, kosztem pracy a miałam coś dzisiaj zacząć nowego. Jestem wykończona psychicznie i dodatkowo po spacerach fizycznie. Ten dom był kupiony, żeby mogły biegać a mam tylko same kłopoty; podrzucają mi zwierzęta a potem mają pretensje, że ich tak dużo. Pomóżcie przy ogłoszeniach, bardzo proszę. Kajtek i Zuzia muszą znaleźć domy.

Posted

To jak to psy nie mogą szczekać w biały dzień na swoim terenie, a gówniarze mogą hałasować na publicznej drodze szalejąc na skuterach?! Moim zdaniem te dwie osoby zbierające rzekomo jakieś podpisy (nie bardzo wierzę, że to robią), nie mogą Ci nic zrobić. Postrasz ich, że zgłosiłaś już na policję, że Cię szykanują i straszą i policja obiecała się tym zająć. Ty jesteś na swoim terenie i wara im od Ciebie.
Ludzie są naprawdę bezczelni.:angryy:

Posted

Tamb, albo faktycznie zgłoś na policję. Że przeszkadza Ci warkot skuterów, że Twoje psy się przez to denerwują i że czujesz się zaszczuta przez ludzi. Co za dranie...

Posted

Według prawa nic mi nie mogą zrobić ale mam już obsesję, żeby nie zrobili czegoś psom. Przed każdym wypuszczeniem robię obchód czy nie ma jakiegoś jedzenia wrzuconego, jak zaszczekają to wychodzę żeby ktoś nie dźgnął kijem przez siatkę itp. Na skutery reagują tylko Zuzia i Kajtek, pozostałe olewają totalnie. Cały czas pilnuję i nie mogę spokojnie pracować, jestem spięta ze strachu o psy. Moje własne psy są ze mną na parterze a Zuzia przez to, że ściga koty i Gerda jej nie akceptuje ma tylko pokój na piętrze, podwórko i spacery. Nie mogę jej zamknąć bez człowieka i tylko wyprowadzać. Przed tymi głupimi skuterkami robiłam zmiany psów na podwórku co półtorej godziny i cały czas miały urozmaicenie, biegały. Dzisiaj prawie cały dzień z nimi chodziłam, jak z siódmym przyszłam już pierwszy wymuszał. Tak mnie zaszczuli, że boję się jutrzejszego dnia. Dzisiaj przez to wszystko nie pracowałam a mam terminy.