Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no ciezko z babcia na ten temat rozmawiac; ona lubi zwierzeta, ale nie lubi ich w domu .... awantura wczoraj byla starszna i niestety nic nie wywalczylam oprocz tego ze sie na mnie obrazila :/
babcia mi sie rozchorowala i musze z nia do lekarza leciec; i nie wiem czy uda mi sie do sunki dzis pojsc, wszystko zalezy od tego jak sie babcia bedzie czula; ale postaram sie bardzo.
dzwonilam w kazdym razie do schroniska, sunka jest jeszcze w izolatce; wiec nei jest tragicznie; ma tam byc, dopoki to tylko bedzie mozliwe;

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O to dobrze :)

Karciu rozumiem cię - mieszkam z rodzicami, mamy rybki kota oraz psa. A warunki conajmniej na 3 znajdki jeszcze. I co?? W styczniu mało mnie razem z moim przybłędą nie wyprowadzili z chaty, siekierę można było wieszać taka atmosfera. TZ nie sprzyjał też, mimo tego że kocha zwierzaki, ale po tych aferach stwierdził że więcej nie zniesie.
Jak widzę bidy, które na tymczas trzeba wziąść to serce mi się kraje :(

Posted

Przydałoby sie jej lepsze jedzonko....Czy jeszcze ktoś odwiedza to schronisko z wolontariuszy? Aż sie boję pytać po tej nieszczęsnej mojej przygodzie z PON-ką :-(

Posted

kurcze :(
Malagos właśnie od czasu PONki wszystko ruszyło, jest karcia, maszka (choć ostatnio bardzo zapracowana), i wciągają nowe osoby :) stąd mamy na bierząco informacje i zdjęcia :) Dlatego też udało się małą karci na izolatkę dać :)
Tylko żeby domek się znalazł - nie wszystkiego da się dopilnować tam nawet tak zaangażowanym dziewczynom :(

Posted

[quote name='zuziaM']Wiec nie tracmy czasu ... wpisuje w watku transportowym !
Wielkie dzieki, moze sie uda kogos znalezc !

Wpisalam i .... podalam telefon do zalozycielki watku - karci.

Posted

Cieszę się, że jestes Norbitko, nie chciałam sama tego pisać.
Zostawmy Rzeszów więc dla innego boksia.

Śpieszmy się, bo miałam juz telefon od "hodoffcy" ma 3 boksery i 5 innych psów :angryy: Pytał o ......... (no właśnie jakie imie?) Powiedziałam że po sterylce to sie rozłączył :mad:

Posted

Jeśli sprawa jest bardzo pilna...dawajcie ją do mnie. Choćby na "tymczasowy tymczas"...
Ale będę potrzebowała pomocy.........
po1. w znalezieniu jej dłuższego tymczasu, lub
po 2. w znalezieniu jej domu na stałe (bo nie umiem tego robić..znaczy się szukać)
po 3. w sprawie wysterylizowania dziewczyny (ale to dopiero jak już dojdzie do siebie)

Gdyby znalazł się jakiś tymczas np. na śląsku, to mogę ją dowieźć tam w piątek/sobotę. Jadę wtedy do Bielska -Białej.
Czyli trasa Wrocław-śląsk-Bielsko.

Moje obawy:
mam psa(przygarniętego), samca, niekastrowanego,
mam dwa koty (w tym jeden to przybłęda),
mam dwoje dzieci (nastolatki)

moje nadzieje:
to przepiękna sunia i powinna szybko znaleźć dom

Posted

anhan, ja Ci w miarę możliwosci (znaczy jak będę) mogę pomóc z ogłoszeniami i sterylką ;)

Ona jest sliczna, nabierze ciałka i szybko dom znajdzie. Tylko bez sterylki to może trafic do rozmnażalni :(

Posted

do której godziny schronisko jest otwarte?
No i czy ewentualnie ktoś mógłby ją z tamtąd wyciągnąć, jakbym nie mogła dojechać w godzinach otwarcia .
Dziś wieczorem, albo jutro po południu mogłabym wybrać się do Jeleniej.
A jakby ktoś z tamtąd jechał do Wrocławia, to jeszcze lepiej.

Posted

anhan1 ja jutro wezmie na tymczasowy tymczas :):):) :loveu::loveu::loveu:

ja jutro od postaram sie byc w schronisku i wszystko zalatwie; no chyba ze sunia znajdzie jakis domek do tej pory.

mam nadzieje, ze jutro juz wszystko bedzie ok z moja babcia i mi sie uda tam od rana poleciec.

zdam oczywiscie relacje

Posted

Dziewczyny jesteście wspaniałe:multi:, a później już wiadomo czy ma dalszy tymczas, po tymczasowym tymczasie, czy trzeba szukać tymczasu dalszego? Czy już domku docelowego?