bico Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 MaDi napisał(a):Bico powiem wiele widziałam i wiele razy zbyt szybko oceniałam dlatego teraz podchodzę do takich akcji z rezerwą. Goya ma dom Niezmiennie mnie zadziwia Twoja wiara w ludzi, ja zawsze przychylam się do najgorszego scenariusza... U kogo Goya ma dom? Co to za ludzie:) Quote
Sybel Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Co do tego bullka zza granicy, jestem co prawda słowenistką, ale pi razy oko mogę przełożyć: PROSÍM VŠETKYCH hlavne z okolia Šale a blízkych miest pomôžte pri pátraní po majiteľovi. Mestský úrad v Šali sme už kontaktovali, dajú nám odpoveď, no skúste ísť na obecné úrady v okolitých dedinách a popýtajte sa, či tam nemá niekto evidovaného psa, cca +/- 6 ročný bullteriér samec. Možno by niekto vedel, prosím tých ktorí sú z okolitých obcí okresu Šaľa a Galanta, pomôžte nám, máme toho naozaj veľa Prosimy wszystkich głównie z okolic Sale i pobliskich miejscowości, pomóżcie znaleźć (chyba) właściciela. Kontaktowaliśmy się już z urzędem miasta Sale, czekamy (?) na odpowiedź, spróbujcie jednak w innych urzędach i popytajcie, czy ktoś nie ma podobnego psa w wieku około 6 lat, bullterrier samiec. Może ktoś coś będzie wiedział, prosimy więc ludzi z okolicy okręgu Sala i Galanta, każda pomoc się przyda Dnes 11.3.12 sme boli privolaní mestskou políciou k tomuto dobitému bulterierovi. Psíka asi vo veku 6 rokov, dnes niekto brutálne ubil kusom betónovej kocky, hlavne v oblasti hlavy - čím mu spôsobil silný otras a opuch mozgu, má zlomenú pravú prednú nohu, množstvo tržných zranenín a v plúcach má asi po silnom údere vzduchovu väčšiu vzduchovu bublinu. Momentálne mu boli podaré všetky potrebné lieky a infuzia, zostal v Nitre na veterine. Jeho stav je momentálne kritický a vážny. Dnia 11.3.12 zostaliśmy wezwani przez policję miejską do bardzo pobitego bullterriera. Pies ma około 6 lat, został brutalnie pobity kawałkiem boetonowej kostki, głównie w okolicy głowy - czym zafundował psu silny wstrząs i obrzęk mózgu, ma też złamaną prawą przednią nogę, możliwe są także obrażenia wewnętrzne, w płucach po silnym uderzeniu płyn (tu nie jestem pewna, ale tak wygląda). Natychmiast dostał odpowiednie leki i kroplówki, jest pod stałą opieką weterynaryjną. Jego stan jest w tej chwili krytyczny. Pies nie przeżył, jak wynika z komentarzy. Znam słoweński, troszkę serbski, rosyjski i zarys staro cerkiewno słowiańskiego, więc detali nie wyłapałam, ale sens jest taki, jak powyżej. Swoją drogą brzmi bardzo podobnie, jeśli to zblizony rejon, to możliwe, ze ktoś zbiera takie psy i katuje dla sportu... Flaki się wywracają, ze takie odpady chodzą po mojej planecie. Quote
teresz10 Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Tak, tak bardzo czekamy na wieści co wam zżarły? a moze juz wam palce z rąk poodgryzały na początek i juz nam nie napiszecie... to stuknijcie choc łokciem w klawisz domki tymczasowe...czekamy na wieści... Quote
Merys Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Bongo (Pimpek :P) jeszcze nic nie pożarł, całe szczęście. Daje trochę popalić w nocy, wiadomo maleństwo płacze przytuliłby się do mamusi, moje chamki uciekają od niego:roll: Zapierdziela szybko po podłodze mała parówka, trzeba bardzo uważać, bo jak myślisz, że go nie ma to już jest. Strasznie inteligentny jest. Quote
Kika9004 Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Mnie zauroczył ten psiak: Gdzie on przebywa?? Psiaki są przecudne. Niedawno straciłam swoją suczkę (bernardynkę) i wszyscy jednogłośnie stwierdziliśmy: będzie kolejny pies. Mieszka z nami jeszcze 12letnia mała suczka w typie pinczerka. Jako, że jest już wiekowa boimy się, że zostaniemy sami, bez żadnego psiaka w domu, a to byłaby dla nas trudna sytuacja :), dom bez psa to nie dom. Jako, że mieszkają w naszym domu dzieci oraz bardzo często odwiedzają nas dzieci mojego rodzeństwa i znajomi doszliśmy do wniosku, że musi to być szczeniak. Niestety Lublin jest troszkę za daleko bym mogła dojechać, więc jakby się udało czy moglibyśmy liczyć na pomoc w transporcie? Muszę się szczerze przyznać, że planowaliśmy następnego psa dopiero na przełomie lipiec/sierpień aż moje podwórko doprowadzę do normalnego wyglądu, więc nie zachwyca :) ale do czasu aż psiak by dorósł na tyle by samemu biegać po nim powinniśmy się wyrobić by było odpowiednio bezpieczne dla psa. Dodam jeszcze że jestem wolontariuszką Stowarzyszenia NICZYJE, więc jeśli osobiście nie moglibyście podjechać na wizytację to mogę podać kontakty do osób które zajmują się tym na terenie Ostrołęki. Z miłą chęcią zaproszę je na kawę i pokażę dom :) Ach, rozpisałam się, głównie chodziło mi o ten transport i czy prowadzicie adopcje na takie odległości :) Quote
Merys Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Chłopak jest w Lublinie, wysłałam Ci pw. Bongo :) Tu śpi razem z kicią :) Quote
MaDi Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 bora1 napisał(a):czyli dt juz nie potzrebne ? Pilnie szukamy DS. Quote
MaDi Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 Potrzebna nam osoba do wizyty PA w Poznaniu. Quote
Kika9004 Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Chyba się nie powstrzymam i jutro pójdę kupić małą obróżkę i zabawki dla szczeniaka :) :eviltong::p Quote
MaDi Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 Kika9004 napisał(a):Chyba się nie powstrzymam i jutro pójdę kupić małą obróżkę i zabawki dla szczeniaka :) :eviltong::p Wyprawka musi być;) Ile ważą amstaffowe szczeniaki w wieku 8 tygodni? Quote
BeaBono Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 MaDi napisał(a):Potrzebna nam osoba do wizyty PA w Poznaniu. KateBono i ania z poznania jadą jutro na PA (Wilda). Macie kolejnych chętnych z P-nia do adopcji? Quote
MaDi Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 BeaBono napisał(a):KateBono i ania z poznania jadą jutro na PA (Wilda). Macie kolejnych chętnych z P-nia do adopcji? Tak komu wysłać PW? Coś chyba zamotałam na razie nie aktualne:oops: Quote
ms_arwi Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Do tych z Wildy to ja ostroznie poki co podchodze, ale Ania i KateBono na pewno ich przeswietla jak trzeba :) Quote
mazurowka Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 W porozumieniu z MaDi zakupiłam podkłady dla szczeniaków - podobno najpilniejsza w tym momencie potrzeba. Jeśli któryś z DT jest zainteresowany, proszę o kontakt. Quote
bico Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 MaDi napisał(a):Potrzebna nam osoba do wizyty PA w Poznaniu. Z Poznania jest dużo osób, macie już kogoś do wizyty PA? Quote
Merys Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 mazurowka napisał(a):W porozumieniu z MaDi zakupiłam podkłady dla szczeniaków - podobno najpilniejsza w tym momencie potrzeba. Jeśli któryś z DT jest zainteresowany, proszę o kontakt. Aj zapomniałam całkiem, dzisiaj się skontaktuje. Quote
Merys Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Nowe zdjęcia :D Dwa przytulaki :) Wampirek atakuje Quote
Kika9004 Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Ojojoj :) jaki słodziak :):loveu: U mnie już wyprawka kupiona, mam nadzieję, że wszystko się uda i adopcja dojdzie do skutku ;) Quote
zaginiona sara Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Ale słodziak, widzę mleczne szpileczki, pewnie ich używa zgodnie z przeznaczeniem. Śliczniuś się przytula z psiakiem drugim :) Quote
patusiove Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Nieodpowiedzialność ludzi czasami przekracza wszelkie, możliwe granice.. Quote
bico Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Kika9004 napisał(a):Ojojoj :) jaki słodziak :):loveu: U mnie już wyprawka kupiona, mam nadzieję, że wszystko się uda i adopcja dojdzie do skutku ;) Jesteś w kontakcie tel z MaDi i Merys?:) Quote
MaDi Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 bico napisał(a):Jesteś w kontakcie tel z MaDi i Merys?:) Pewnie,że jest mam prośbę o pomoc w załatwieniu transportu bo normalnie nie wyrabiam na zakrętach. Bongo który jet u Mers ma juz wstępnie zaklepany domek w Świdniku:) Quote
Merys Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Jeszcze ten mały brzdąc o imieniu Paco szuka domu :) Quote
bico Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 to już wszystkie oprócz Pako mają zaklapane ds? Quote
Recommended Posts