Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Arial]Benio,w typie bernardyna był psem łańcuchowym.Przywieziono go do schroniska z interwencji;Chudego,brudnego i bez sierści w wielu miejscach.Jego ogon był zupełnie niezarośnięty i wyglądem przypominał szczurzy ogon.Leczony ponad miesiąc,dobrze karmiony odżył.Przez wiele tygodni próbowałyśmy zdobyć jego zaufanie.Benio chował się za budę i nie chciał w ogóle wychodzić.Przysmaczki i rozmowy ,zrobiły jednak swoje i po kilku tygodniach pies zaczął wychodzić zza budy.Początkowo bardzo ostrożnie a w ostatnio już wyraźnie cieszył się na nasz widok.Zaczął wyróżniać Olivin,która najwięcej pracowała z nim w boksie.Postanowiłyśmy więc,że namówimy Benia na spacer.I wyszedł...Benio jest dużym psem,sama jego wielkość budzi respekt.Na smycz chodzi bardzo ładnie.lubi kontakty z ludźmi,którym zaufa,głaskanie.Trąca nosem i prosi o uwagę.Jest zaciekawiony innymi zwierzętami,które widzi z daleka.Przechodząc między boksami szczeka na wszystkie psy.Benio jest w trakcie leczenia i już widać wyraźną poprawę jego wyglądu.Bliższych informacji w tej sprawie udziela lecznica schroniskowa.SZUKAMY DOMU DLA BENIA!Pies ma prawdopodobnie około 5 lat.Jest wykastrowany,zaszczepiony i odrobaczony.Przed adopcją zostanie zaczipowany.Kontakt w sprawie adopcji:604 10 11 65 lub 508 911 774

[/FONT]

Edited by Romka
Posted

Ma nadal powycieraną od łańcucha szyję,niezarośnięte miejsca na skórze... ale jak porównam go jak wyglądał miesiąc temu... to teraz jest duuużo lepiej.
Zgłosiłam psiaka do :
BERNARDYN Fundacja Zwierząt Skrzywdzonych
Biuro: 98-100 Łask, Anielin 51
Po rozmowie z panią prezes jest jakaś szansa ,że Benio mógłby pojechać do Fundacji i opuścić schronisko.Czekamy na rozwój wydarzeń...Fundacja ma już zdjęcia i pierwsze informacje.Kontakty na lecznicę i schronisko.

Posted

Romka napisał(a):
Ma nadal powycieraną od łańcucha szyję,niezarośnięte miejsca na skórze... ale jak porównam go jak wyglądał miesiąc temu... to teraz jest duuużo lepiej.

Bardzo się cieszę, że Beniowi odrasta sierść, że nabrał ciałka i zaczął ufać ludziom. W sobotę był na spacerze, po wielu namowach przekonał się i najważniejsze, że spodobało mu się. Mam wrażenie, że był to jego pierwszy spacer w życiu i chciałabym się mylić.

Posted

Benio jedzie jutro do Fundacji Bernardyn w Łasku; masz piesku szczęście że znalazłeś taką dobrą duszę w osobie Pani Beaty dzięki której ten pobyt masz załatwiony .

Czekamy zatem do jutra.

• 2 weeks later...
Posted

W ubiegłą sobotę ,Benio pojechał do Fundacji Bernardyn w Anielinie pod Łaskiem:

Dziękujemy wszystkim,którzy pomogli nam w adopcji naszego Benia!!!:loveu::loveu::loveu:
P.Beata,darowizna na rzecz Fundacji oraz pokrycie kosztów benzyny,:multi:
P.Krzysztof z Łowicza wynajęcie samochodu,:multi:
P.Roman,prowadzenie samochodu.:multi:

Benia do Fundacji zawiozła Olivin,z którą pies miał najlepszy kontakt oraz ja.Mam zdjęcia wrzucę wieczorem.;)

Posted

A ja dziś byłam w fundacji Bernardyn i widziałam się z Beniem - Kacperkiem :) który próbował mi wygryźć tyłek :D dobrze że Pani z fundacji trzymała go na smyczy :)
Warunki ma super i bardzo fajnych ludzi koło siebie, to zresztą pewnie wiecie. Także udało si e "maluszkowi".

• 8 months later...
Posted

[quote name='oska1983']Byłam dziś w Fundacji Bernardyn, widziałam Kacperka :) zaokrąglił się, ma piękne futro, zrobiło się kawał psa :)[/QUOTE]

Kochane psisko :loveu:
Oska, jak Benio- Kacperek zareagował na Twoje odwiedziny? :lol: Nic Ci nie odgryzł? ;) :evil_lol: :lol:

Posted

nie miał szans, akurat miał zamknięty kojec :) ale poszczekał sobie, a i owszem. Muszę powiedzieć że za nic na świecie bym go nie poznała, gdybym nie wiedziała że to on. Z takiego wychudzonego biedaka zrobił się niedźwiadek :)