Jump to content
Dogomania

Troll i Rudi - dwa dobki z Poznania-BRACIA POTRZEBUJĄ DOMU!!!! i mają DOM

Recommended Posts

Posted

daga_27 napisał(a):
Dziewczyny napiszcie mi wszystko co wiecie o psie z pierwszych zdjec. mam na niego chetny domek w Lublinie.

Daga, o jakiego psa Ci chodzi? Te dwa czarne dobermany zostały razem podrzucone pod schronisko, najprawdopodobniej całe dotychczasowe życie były razem, więc do nowego domu też powinny iść razem. Są bardzo ze sobą zżyte, większość czasu spędzają w budzie, przytulone do siebie. Jednocześnie są bardzo zestresowane, a więc nieufne w stosunku do ludzi. Jeśli to te psy, w których sprawie ktoś do mnie kiedyś pisał, to mieszkały z rodziną, miały kontakt z dziećmi.

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

daga_27 napisał(a):
kurcze, to pojedynczo nie sa do adopcji?

Wiesz, teoretycznie są, ale w praktyce rozdzielenie byłoby pewnie dla nich wielkim ciosem i ten, który zostałby w schronisku, mógłby tego nie przeżyć....one mają już z 6 lat, więc duży kawał życia spędziły razem...
Do adopcji jest też ten brązowy dobek.

Posted

Sori ze się wtrące swoje 5 groszy ale znając życie to razdzielenie dla tych chlopaków bylo by gorsze od utraty domu. Jest to niezwykły pzrypadek że dwa dopki bez problemów dominacii świetnie sie dogadują.
Jak by ich tak sprawdzic na te skórne problemy i wyleczyć! Mysle ze domek znalazl by sie nawet w Niemczech bo pytali o nich i jak by nie te nizbadane problemy skórne to już by byli u nich w internecie.

Posted

Dokładnie, dwa piekne dobermany na jednej kanapie....To byłby piekny widok, tylko trzeba byłoby zobaczyc na co one chorują? A może na to co dobek u Oleny?

Posted

Zdjęcia niestety nie są zbyt dobre, bo akurat tak dziwnie świeciło słońce...Dobki chyba nadal są dwa, ale jeden był w budzie, a drugi wyszedł i nawet trochę się interesował otoczeniem. Nie szczekał na mnie, przyglądał się. Oczy ma trochę zaropiałe, jakieś zmiany skórne są, ale nieduże. Może to bardziej alergia niż choroba skóry...

Posted

daga_27 napisał(a):
a dlaczego ja bylam przekonana, ze one zostaly juz adoptowane????

Wiesz, dlaczego, Daga? Bo ja sama miałam takie wrażenie - one po prostu tak się zaszyły w budzie, że nie było ich w ogóle widać. Potem zaczął wychodzić jeden - i temu zrobiłam zdjęcia...a drugi chyba cały czas siedzi w budzie...Beznadziejna sytuacja...