Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 558
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[url]http://i1062.photobucket.com/albums/t486/Fanciakowa/391351_270546066379960_1430725195_n.jpg|[/url]
Co za romantyczna fotka :loveu:

[url]http://i1062.photobucket.com/albums/t486/Fanciakowa/304727_270544086380158_500110250_n.jpg[/url]
Praktykujesz krzyczenie do wewnątrz psa? :D

Posted

A my już po obozie ;<
Nauczyłyśmy się wieeeele, pokochałam zmianę niemiecką :evil_lol: Było genialnie, super ludzie, super atmosfera, domki całkiem ok, jedzenie też. Czekam na następne fortowe obozy :loveu:
No a Fanta dzielnie trenowała 3 razy dziennie, może w wolnej chwili policzę, ile miałyśmy treningów na obozie :evil_lol: Zauważyłam, że na obozie się rozpędziła i biega jeszcze szybciej. No i ze slalomu jestem zadowolona, wysyła się na niego, pracujemy nad fajnymi nabiegami, strefy w wykonaniu Fanty bardzo mi się podobają :loveu:
Zdjęcia pewnie jakieś będą, wrzucę, jak znajdę czas.

A na zawodach:
19.08 A1(I) Large - 1 miejsce

ahahaha no i tak dla jasności - nie biegałam w słit różowych laczkach, tylko rozdanie było kilka godzin po naszych przebiegach, no i jakoś tak wyszło :eviltong:

Posted

Super, że tak wam dobrze poszło na zawodach, wielkie gratulacje :loveu:
No i bardzo się cieszę, że ten obóz udany był ;) Jednak ten Wandrusowy jakiś niesamowity nie jest :P

Posted

[quote name='Ty$ka']Cieszę się, że obóz się bardzo udał :)

Gratulujemy 1. miejsca - zdolne bestie z Was :lol:

[quote name='rashelek']Super, że tak wam dobrze poszło na zawodach, wielkie gratulacje :loveu:
No i bardzo się cieszę, że ten obóz udany był ;) Jednak ten Wandrusowy jakiś niesamowity nie jest :P

Dziękujemy :loveu:
Co do obozu wandrusowego powiem tak - jeżeli chodzi o agility, to wg mnie nie ma po co tam jechać. Fort(czy też DCAC itd.) wychodzi podobnie cenowo, a trenujesz pod okiem instruktorów, którzy startują w zawodach i mają olbrzymie doświadczenie. Nauczyłam się od nich wiele, dostałam masę wskazówek i już kombinuję, jak tu co jakiś czas wpaść do Wawy na trening.
Dodatkowo zajęcia z motywacji, które pomogły wielu psom.
No i przeszkody są OK, czego nie można powiedzieć o wandrusowej huśtawce/tunelu miękkim/hopkach, gdzie pies nie może zrzucić tyczki.

Ahahaha no i dzięki fortowemu obozowi umiem pleść kwadratowe szarpaczki :loveu:

Posted

Generalnie to jak widziałam foty z Wandrusowego to ani domki, ani przeszkody, ani ponoć kadra nie są warte swojej ceny ;) No i towarzystwo też jeździ jakieś nieteges, jak patrzę na wątek to zawsze po obozie prędzej czy później wychodzą jakieś wonty i pretensje. Także ja się w sumie cieszę, że mój pies się na obozy nie nadaje, bo nie mam parcia, żeby jechać :lol:
A szarpaki to się plecie chyba na podobnej zasadzie jak te breloczki z żyłek, prawda? Bo jeśli tak, to powinnam dać radę, tylko polar musiałabym kupić :D

Posted

Gratulacje 1 miejsca. :loveu: Fanta mistrz. :smile:

I fajnie, że obóz się udał. Wiadomo że to nie Wandrus, poziom nie ten, nawet nie ma co porównywać jeśli chodzi o agility z Fortowcami. :lol:

Posted

DomixX napisał(a):
Witam się witam :multi:
Świetnie, że obóz się udał i gratuluję takich sukcesów!
Wygłaskaj Fantę :loveu:

Udał, udał, zleciał baaardzo szybko. Szkoda mi było wracać:-(
rashelek napisał(a):
Generalnie to jak widziałam foty z Wandrusowego to ani domki, ani przeszkody, ani ponoć kadra nie są warte swojej ceny ;) No i towarzystwo też jeździ jakieś nieteges, jak patrzę na wątek to zawsze po obozie prędzej czy później wychodzą jakieś wonty i pretensje. Także ja się w sumie cieszę, że mój pies się na obozy nie nadaje, bo nie mam parcia, żeby jechać :lol:
A szarpaki to się plecie chyba na podobnej zasadzie jak te breloczki z żyłek, prawda? Bo jeśli tak, to powinnam dać radę, tylko polar musiałabym kupić :D

Wiesz co, za fort wyszło podobnie co do Wandrusa, a mieszkało się w domkach z toaletą, prysznicem, lodówką, fajnym tarasem... Jedzenie na fortowym było o wiele, wiele lepsze, z reguły ser żółty, feta, mozarella, miód, dżemy, serki topione, ogórek, pomidor, masło, ciemne i jasne pieczywo, herbata... To jeżeli chodzi o śniadanie. Na kolację był jeszcze ciepły posiłek, a na obiad 2 dania, kompot, arbuz na deser.
3 treningi dziennie, dodatkowo wieczorem obozowe bieganie torków agility dla chętnych, no i zajęcia z motywacji - również dla chętnych, indywidualnie po około 15 minut.
Co do towarzystwa na wandrusie to wszystko zależy od turnusu, ale często trafiają się osoby, które za bardzo pojęcia o psach nie mają, które są po prostu niepoważne i całkiem inaczej się z nimi gada niż z ludźmi, którzy faktycznie interesują się np. agility i jesteś w stanie się czegoś od nich dowiedzieć, wymienić doświadczenia. A ja preferuję raczej to drugie towarzystwo, jeżeli chodzi o rozmowy o psach.
paulaa. napisał(a):
Gratulacje 1 miejsca. :loveu: Fanta mistrz. :smile:

I fajnie, że obóz się udał. Wiadomo że to nie Wandrus, poziom nie ten, nawet nie ma co porównywać jeśli chodzi o agility z Fortowcami. :lol:

Masz rację, że nie ma, bo brzmiałoby to co najmniej śmiesznie :evil_lol:

A za gratulacje dziękujemy :eviltong:

Posted

Fajnie, że chociaż jesteś zadowolona z fortowego obozu no i gratuluję osiągnięć na zawodach :) !
Strasznie jestem ciekawa jak teraz Fanta biega, więc jeśli byłby jakiś filmos z tych zawodów to się chwal :cool3:

Posted

Kashdog napisał(a):
Fajnie, że chociaż jesteś zadowolona z fortowego obozu no i gratuluję osiągnięć na zawodach :) !
Strasznie jestem ciekawa jak teraz Fanta biega, więc jeśli byłby jakiś filmos z tych zawodów to się chwal :cool3:

Hmmm no Fanta biega fajnie, ja czasem nie ogarniam :evil_lol: Filmików nie mam :eviltong: Chociaż nie wiem, czy nie będzie filmiku obozowego, więc może tam jakiś mały fragment by był, ale po nim pewnie niewiele się dowiesz XD
Pestka napisał(a):
A ja Was widziałam i pozwolę sobie wrzucić takie Fanty co mi się w obiektyw rzuciły :evil_lol:

Ukradnę sobie na fb, bo są mega :loveu:
Kaja10014 napisał(a):
Gratulujemy pierwszego miejsca :)

Dzięki ;)