Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na takie rany najlepsza jest Ozonella (olejek ozonowy), u mojego kota zdziałała cuda, a rana była bardzoo poważna. :smile: I oczywiście jak największy dopływ tlenu. ;)

A fotki super :smile: Szkoda, że Fanta załatwiła sobie tą łapke, akurat podczas debiutu w A1. A jak wgl relacje z A1 torków ? Są dużo trudniejsze od tych zerówkowych ? :cool3:

• Replies 558
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='paulaa.']Na takie rany najlepsza jest Ozonella (olejek ozonowy), u mojego kota zdziałała cuda, a rana była bardzoo poważna. :smile: I oczywiście jak największy dopływ tlenu. ;)

A fotki super :smile: Szkoda, że Fanta załatwiła sobie tą łapke, akurat podczas debiutu w A1. A jak wgl relacje z A1 torków ? Są dużo trudniejsze od tych zerówkowych ? :cool3:[/QUOTE]
Zależy, z jakimi zerówkami porównujesz.
Dla niektórych zagranicznych sędziów, zerówki to jakby jedynki bez kilku przeszkód, a dla innych klasa dla "niedorozwojów", gdzie tor możesz pobiec z 1/2 zmianami, niemalże po okręgu... Także zależy, z jakimi zerówkami porównywać.
Torki z Głoskowa bardzo miło wspominam, choć nie wydały mi się baardzo trudne - szykowałam się na gorsze rzeczy, a tutaj takie miłe zaskoczenie. Niedługo powinien być filmik, to sama zobaczysz ;)

Posted

A oto filmik, najpierw jest Agility Open, potem A1(II).
Wyniki znacie, więc drugi raz nie chce mi się pisać ;p
Za filmik dziękuję Kasi Melowej, a za zdjęcia Kasi Jackowej :loveu:
[video=youtube;HoL1OGiKVaw]http://www.youtube.com/watch?v=HoL1OGiKVaw&feature=youtu.be[/video]

Posted

[quote name='Paula03']Fanta mistrz! Gratulacje! :)

I trzymamy kciuki, żeby łapka jak najszybciej się zagoiła ;)[/QUOTE]
Dziękujemy :loveu: Jutro zasięgnę rady trzeciego weta, zamawiam wizytę domową(do niego jest ponad 40km, a jutro nie mam jak samochodem podjechać), więc trzeba jeszcze ogarnąć pokój :evil_lol: No i trzymajcie wszyscy kciuki, żeby końcem lipca Fanta mogła biegać. Choć na bieganiu na OZP mi aż tak nie zależy - ważniejszy jest dla mnie agilitowy obóz;)
[quote name='Misia&Ruby']Wielkie gratulacje dziewczyny! :multi: Wymiatacie! :)

Życzę, żeby łapka szybko się zagoiła:)[/QUOTE]
Dziękujemy! :loveu:
[quote name='Ptysiak']Wpadliśmy sobie z rewizyta :)

Fajna psinka z Fanty :)

Pozdrawiamy ;)[/QUOTE]
Dziękujemy! :loveu: Nie zaprzeczę, fajnie się dogadujemy :eviltong:
[quote name='Kaja10014']Świetny sucz :)

Ale macie fajny slalom :)[/QUOTE]
Dziękujemy, choć naszego slalomu nie lubię - no ale co poradzić, z następnym psem zrobię go lepiej :eviltong: Ale ja lubię narzekać :evil_lol:

Posted

Po konsultacji z trzecim wetem jutro szyjemy łapę.
I good news: jeżeli wszystko pójdzie OK(a wiem, że pójdzie:loveu:) na 25 lipca Fanta będzie mogła hasać, pływać, skakać :loveu:

Posted

[quote name='Ada_Mirra']trzecim?!

no to ja trzymam kciuki aby wszystko było OK :loveu:[/QUOTE]
Taaak, czego się nie robi dla psa. Ale jak to mówią - do trzech razy sztuka i się z tym zgadzam!
Trafiłam na naprawdę super weta, genialne podejście do psa, ogromna wiedza, co prawda ponad 40km ode mnie, ale zamówiłam domową wizytę i jestem bardzo zadowolona, jutro jedziemy na zabieg - szycie nie jest konieczne, ale gdy nie zszyjemy - opuszka będzie trochę krzywa i nie ma pewności, że akurat na 25.07 się zrośnie.
[quote name='paulaa.']w takim razie trzymamy kciuki :smile: ale musi być dobrze![/QUOTE]
Będzie, z takim weterynarzem nie ma innej opcji ;)

Posted

Podgladalam sobie od czasu do czasu wasza galerie ;)
Genialna jest Twoja sucz :loveu: ALe oczywiscie nie bylaby taka sama z siebie ;) Sukcesow, sukcesow i jeszcze raz SUKCESOW :) Macie obie potencjal :cool3:

Zdrowka dla lapci ;) Bedziemy kibicowac ;)

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Podgladalam sobie od czasu do czasu wasza galerie ;)
Genialna jest Twoja sucz :loveu: ALe oczywiscie nie bylaby taka sama z siebie ;) Sukcesow, sukcesow i jeszcze raz SUKCESOW :) Macie obie potencjal :cool3:

Zdrowka dla lapci ;) Bedziemy kibicowac ;)[/QUOTE]
Mam nadzieję, że łapa zdąży jeszcze kilka dni przed obozem wydobrzeć, bo muszę zobaczyć, jak Fanta biega w sledach - zakupiłam zestaw z manmata: szelki, linka, pas biodrowy - wolę wypróbować przed obozem niż na obozie, gdzie w sumie nie ma jak - a na bieg terenowy bez próby biegu w uprzęży nie pójdę :evil_lol:
No i chcę jej komendy z biegu/marszu/przywołania przypomnieć tak na wszelki wypadek :eviltong:
A za kibicowanie dziękujemy :loveu:

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Do 25-go mase czasu, zagoi sie jak na psie :D[/QUOTE]
Też tak myślę, jednak zadowoliłby mnie np. jakiś 19, choć jak będzie na tego 25 to i tak będę w siódmym niebie :loveu:

Posted

[quote name='Aleksandra95']całe szczęście niech się teraz ładnie goi .:)

[quote name='Joann']rozwalona łapa u psa to chyba najgorsza rzecz. ;/ zdrówka ;]
już chętnie bym pooglądała nowe zdjęcia i filmiki z obozu;]
Fanta opanowała umiejętność wchodzenia na 3 łapach na czwarte piętro :evil_lol: Usztywnionej łapy w ogóle nie używa i dobrze;)

[FONT=lucida grande]Sprzedam sledy Manmat, rozmiar M - nieużywane(tylko raz mierzone), rozmiar okazał się za mały.[/FONT]
[FONT=lucida grande]o takie: [/FONT]
http://pelna-miska.pl/pl/p/ManMat-szelki-SLED-M-M-niebieskie/1002
[FONT=lucida grande]Szczegóły pw.[/FONT]

Posted

A tak w ogóle, to 13.07 byłam z Fantą u weta - szwy ścigamy wcześniej, niż planowano, łapa pięknie się wygoiła.
No i przyszły nam drugie szelki, większe o 2 rozmiary od poprzednich - idealne ;)

Niedługo jedziemy do Warszawy(jak na złość - do czterogwiazdkowego hotelu - mama do innego nie pojedzie :evil_lol:, a od razu po Wawie na obóz do Rynu, gdzie hmmm dach przecieka podczas deszczu:evil_lol:). Także szybka zmiana warunków, dla mnie no problem, dla Fanty mam nadzieję też, chyba nie zacznie gwiazdorzyć :diabloti:

Posted

[quote name='sunshine']Diabli to wiedzą z tymi mistrzami:P Najwyżej snicersa jej dasz :D[/QUOTE]
Snicersem nie pogardzi :evil_lol:
Jeszcze po zdjęciu szwów mam w planach ją przyzwyczaić do Manmatowych sledów, choć myślę, że problemu nie będzie ;)