graszka Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Cytat: Napisał graszka A już sobie dalej tego noclegu znaleźć nie mogłaś :cool3:;-) Najlepiej chyba jak wrócisz pod Dworzec, chyba że po drodze przy Arkadach sie przesiądziesz do 9 lub 17, tu masz rozkład, nie wiem na ile znasz Wrocław, jeśli potrzebujesz dokładniejszych instrukcji to daj znać na priv, postaram się pomóc http://www.zdik.wroc.pl/komunikacja/zdik/0009/w.html http://www.zdik.wroc.pl/komunikacja/zdik/0017/w.html cytat: sylwiaskalska; Śpie tutaj bo nie znosze spać w hotelach w centrum wole spać bez hałasów a dojazd jest więc nie widze problemu :smile: A i pies się wybiega na spacerze. Wytarczyłoby zwykłe dziękuję :eviltong: Quote
Dada Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 juta: Do Wrocławia pociągi jeżdżą i psy przewieźć można, wiem co mówię, bo sama do Wrocławia pociągiem jechać będę. Psy do transporterów, a jak sobie nie dasz rady, to weź kogoś ze sobą z rodziny, przyjaciół, znajomych :roll: wiesz....., szkoda by było na taką wystawę nie dojechac Quote
Śnieżynka Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Dada ale Juta właśnie nie ma kogo wziąść a ma z 5 psów do Wrocka chyba zgłoszonych :) Quote
Cavisia Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Napewno bardzo by ułatwiło, gdyby Juta napisała skąd jest ;-). Quote
Murka Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Mam ważne pytanie: Czy ktoś z Podkarpacia, lubelskiego się może na tę wystawę wybiera?? :cool3: I mógłby wziąć mały transporterek z kicią ze schroniska?... Bo nam się komplikuje transport... Kicia MUSI dotrzeć do 30-tego do Wrocka :placz: inaczej ciężko się jej będzie dostać do Słupska, gdzie czeka na nią jej Pani. Przyszła Pani, która już opłaciła kici wszelkie zabiegi odrobaczające i odpchlające (także sterylizację), przyjeżdża ze Słupska na tę właśnie wystawę i odbierze koteczkę. Kicia jest w Mielcu, ale mogę dowieźć ją do Rzeszowa, Tarnowa itp. Quote
Juta Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Właśnie. Mam 5 psów, w tym jeden duży. Pojadą tylko 4. Jedna grzywka zostanie w domku. W drodze wyjątku jeszcze jedna grzywka mogłaby zostać, ale 3 psy muszą jechać bez dyskusji. Tak czy inaczej nie mam szans dać sobie radę z tyloma psami + plecak. Tym bardziej, że jeśli powtórzyłaby się sytuacja z Zakopanego, gdzie mój pies ze względu na sporą odległość schodów od peronu poślizgnął się i wpadł /na szczęście tylko zawisł, bo w ostatniej chwili go złapałam/ między pociąg a peron (sytuacja była tak dramatyczna, że gdyby nie ludzie to nie miałabym szans na dźwignięcie go i wsadzenie do pociągu!!!) - przy tylu psach + plecak nie mam szans na to aby mu pomóc i aby go uratować. A wiadomo, że gdyby wpadł pod pociag to już po psie.... Dlatego sytuacja ta mnie przeraża, przerasta i chyba muszę dać sobie spokój, bo to za duże ryzyko. Nie przeżyłabym śmierci któregokowliek psa z powodu głupiej wystawy. :placz:Niestety, nikt z rodziny nie może że mną pojechać. Sama sobie nie poradzę. Mieszkam w Lublinie. Już tak sobie myślałam, że może ktoś jedzie z okolic i mogłabym dojechaś gdzieś blisko. Problem polega na tym, że muszę być przez 2 dni. Jestem wściekła z bezsilności i zrozpaczona. Gdybym po raz kolejny nie zawierzyła koleżance to miałabym transport na bank. A tak... Już przepadło Quote
Dada Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 na jedną osobę w pociągu przypada jeden pies. Możesz pp do transportera wsadzić i weźmiesz najwyżej dwa. Jedna osoba nie jest w stanie zając się taką ilością psów przy ich transporcie, to jest oczywiste Quote
Juta Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Dada napisał(a):na jedną osobę w pociągu przypada jeden pies. Możesz pp do transportera wsadzić i weźmiesz najwyżej dwa. Jedna osoba nie jest w stanie zając się taką ilością psów przy ich transporcie, to jest oczywiste Tak, tak i mów mi HEMANka :lol::lol::lol: :loveu: Już znalazłam rozwiązanie. Potrzebuję jedynie numer wrocławskiego Taxi. Czy ktoś może podać mi numery do wrocławskiego Radio Taxi (czy jak to się u was nazywa)? Quote
Korenia Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Tanie taxi, ja zawsze z niego korzysam :) (0)71(to kierunkowy) 9629 :) Czyli 719629 :P Quote
Gosiapk Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Korena liczę na Ciebie w sobotę przy ringu chartów :) Quote
Wiza Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 jak zwykle nie moge sie doczekać. Niestety bede musiała sama włuczyć się po wystawie. No ale spotkam WioleW i Adsum :D Quote
Juta Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Korenia napisał(a):Tanie taxi, ja zawsze z niego korzysam :) (0)71(to kierunkowy) 9629 :) Czyli 719629 :P Korenia bardzo Ci dziękuję !!! Widzę, że w niejednym mieście są takie same numery do Taxi. Quote
Korenia Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Gosiapk napisał(a):Korena liczę na Ciebie w sobotę przy ringu chartów :) Mniej więcej o której ? Jaki masz numer? I który to charci ring ;> ? Quote
sylwiaskalska Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Mam pytanie czy ktoś nie ma noclegu z soboty na niedziele bo jadę sama a zarezerwowałam pokój dwuosobowy. Na info czekam do jutra jak nie ma nikogo to zmieniam na jedynkę. Piesek kosztuje 20 PLN a pokój dwuosobowy 129 PLN czyli na pół 65 złote. Jeszcze raz pokazuje gdzie nocuje :) http://www.orbis.pl/pl/wroclaw/hotele/motel_orbis_wroclaw Ja we Wrocku mogę być albo o 12:00 albo koło 19:00 :) Pozdrawiam Quote
Asiaczek Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 A nam zrezygnowała 1 osoba z busa do Wrocławia na niedzielę. Jeżeli ktoś jest zainteresowany - proszę o PW. pzdr. Quote
Juta Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 sylwiaskalska napisał(a):Mam pytanie czy ktoś nie ma noclegu z soboty na niedziele bo jadę sama a zarezerwowałam pokój dwuosobowy. Na info czekam do jutra jak nie ma nikogo to zmieniam na jedynkę. Piesek kosztuje 20 PLN a pokój dwuosobowy 129 PLN czyli na pół 65 złote. Jeszcze raz pokazuje gdzie nocuje :) http://www.orbis.pl/pl/wroclaw/hotele/motel_orbis_wroclaw Ja we Wrocku mogę być albo o 12:00 albo koło 19:00 :) Pozdrawiam A gdzie zarezewowałaś ten nocleg? Bo ja płacę na Campingu, na terenie wystawy, niecałe 50 zł za pokój 2-osobowy. Za piesy nic. Może się wycofaj. Quote
graszka Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Juta napisał(a):A gdzie zarezewowałaś ten nocleg? Bo ja płacę na Campingu, na terenie wystawy, niecałe 50 zł za pokój 2-osobowy. Za piesy nic. Może się wycofaj. No i jeszcze Ci konieczność wycieczek po Wrocku odpadnie ;) Wrocław wprawdzie piękne miasto, ale teraz jak tak rozkopane, to naprawdę żadna przyjemnośc przebijać się z jednego na drugi koniec. Quote
sylwiaskalska Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Juta napisał(a):A gdzie zarezewowałaś ten nocleg? Bo ja płacę na Campingu, na terenie wystawy, niecałe 50 zł za pokój 2-osobowy. Za piesy nic. Może się wycofaj. Ale nocujesz w domku? Bo ja mam nocleg w motelu Orbisowskim? A są jeszcze miejsca ? na tym campingu? Quote
Juta Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Słuchaj, nie wiem jak tam jest. Facet mi mówil, ale nie pamiętam. :cool3: Wiem, że jest to na terenie wystawy i ponoć dużo wystawców tam nocuje. Wysyłam Ci PW z numerem telefonu. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Czy ktoś z Gdańska jedzie na wystawę do Wrocławia i w drodze powrotnej mógłby zabrać starego spaniela?? Czeka na niego nowy dom w Gdańsku. Quote
Cana Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Pytanko głównie do Wrocławiaków i okolicznych :) Nie wiem, czy dobrze sprawdziłam na mapie Wrocka - chodzi mi o to jakim tramwajem, czy też autobusem dojadę na al. Paderewskiego ( ba, na wystawę :loveu:) z Dworca Głównego? Chodzi mi o to, żeby się nie przesiadać. Sprawdziłam i wyczytałam o tramwaju 9 i 17 - czy dobrze??? - wiem, że trzeba jeszcze dojść. Czy to są dobre połączenia? Prosiłabym o odpowiedź co bym się nie zagubiła, he, he, he Quote
Savannah Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Ja co prawda nie z Wrocławia. Ale pamietam, ze ja jechalam spod dworca tramwajem numer bodajze 17 na Stadion Olimpijski i wysiadlam na ostatnim chyba przystanku, przejsc ulice i bylo wejscie na stadion :) Quote
graszka Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Cana napisał(a):Pytanko głównie do Wrocławiaków i okolicznych :) Nie wiem, czy dobrze sprawdziłam na mapie Wrocka - chodzi mi o to jakim tramwajem, czy też autobusem dojadę na al. Paderewskiego ( ba, na wystawę :loveu:) z Dworca Głównego? Chodzi mi o to, żeby się nie przesiadać. Sprawdziłam i wyczytałam o tramwaju 9 i 17 - czy dobrze??? - wiem, że trzeba jeszcze dojść. Czy to są dobre połączenia? Prosiłabym o odpowiedź co bym się nie zagubiła, he, he, he Dobrze sprawdziłaś, spod Dworca 9 lub 17, tu masz rozkład, nie wiem na ile znasz Wrocław, jeśli potrzebujesz dokładniejszych instrukcji to daj znać na priv, postaram się pomóc http://www.zdik.wroc.pl/komunikacja/zdik/0009/w.html http://www.zdik.wroc.pl/komunikacja/zdik/0017/w.html Quote
jefta Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 prognozy pogody nastrajają optymistycznie :multi: sobota: Bez opadów i rozpogodzenie. temp. max: 17°C temp. min: 8°C wiatr południowy 32.4 km/h niedziela: Przeważnie pogodne niebo i bez opadów. temp. max: 19°C temp. min: 6°C wiatr poł-zach. 18 km/h Quote
Recommended Posts