Jump to content
Dogomania

Xv Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych, Wrocław, 29-30.09.2007

Recommended Posts

Posted

Cytat:
Napisał graszka
A już sobie dalej tego noclegu znaleźć nie mogłaś :cool3:;-)
Najlepiej chyba jak wrócisz pod Dworzec, chyba że po drodze przy Arkadach sie przesiądziesz do 9 lub 17, tu masz rozkład, nie wiem na ile znasz Wrocław, jeśli potrzebujesz dokładniejszych instrukcji to daj znać na priv, postaram się pomóc

http://www.zdik.wroc.pl/komunikacja/zdik/0009/w.html

http://www.zdik.wroc.pl/komunikacja/zdik/0017/w.html

cytat: sylwiaskalska; Śpie tutaj bo nie znosze spać w hotelach w centrum wole spać bez hałasów a dojazd jest więc nie widze problemu :smile: A i pies się wybiega na spacerze.

Wytarczyłoby zwykłe dziękuję :eviltong:

• Replies 764
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

juta:
Do Wrocławia pociągi jeżdżą i psy przewieźć można, wiem co mówię, bo sama do Wrocławia pociągiem jechać będę. Psy do transporterów, a jak sobie nie dasz rady, to weź kogoś ze sobą z rodziny, przyjaciół, znajomych :roll:
wiesz....., szkoda by było na taką wystawę nie dojechac

Posted

Mam ważne pytanie:
Czy ktoś z Podkarpacia, lubelskiego się może na tę wystawę wybiera?? :cool3:
I mógłby wziąć mały transporterek z kicią ze schroniska?...
Bo nam się komplikuje transport...

Kicia MUSI dotrzeć do 30-tego do Wrocka :placz: inaczej ciężko się jej będzie dostać do Słupska, gdzie czeka na nią jej Pani.
Przyszła Pani, która już opłaciła kici wszelkie zabiegi odrobaczające i odpchlające (także sterylizację), przyjeżdża ze Słupska na tę właśnie wystawę i odbierze koteczkę.

Kicia jest w Mielcu, ale mogę dowieźć ją do Rzeszowa, Tarnowa itp.

Posted

Właśnie. Mam 5 psów, w tym jeden duży. Pojadą tylko 4. Jedna grzywka zostanie w domku. W drodze wyjątku jeszcze jedna grzywka mogłaby zostać, ale 3 psy muszą jechać bez dyskusji. Tak czy inaczej nie mam szans dać sobie radę z tyloma psami + plecak. Tym bardziej, że jeśli powtórzyłaby się sytuacja z Zakopanego, gdzie mój pies ze względu na sporą odległość schodów od peronu poślizgnął się i wpadł /na szczęście tylko zawisł, bo w ostatniej chwili go złapałam/ między pociąg a peron (sytuacja była tak dramatyczna, że gdyby nie ludzie to nie miałabym szans na dźwignięcie go i wsadzenie do pociągu!!!) - przy tylu psach + plecak nie mam szans na to aby mu pomóc i aby go uratować. A wiadomo, że gdyby wpadł pod pociag to już po psie.... Dlatego sytuacja ta mnie przeraża, przerasta i chyba muszę dać sobie spokój, bo to za duże ryzyko. Nie przeżyłabym śmierci któregokowliek psa z powodu głupiej wystawy. :placz:Niestety, nikt z rodziny nie może że mną pojechać. Sama sobie nie poradzę.
Mieszkam w Lublinie. Już tak sobie myślałam, że może ktoś jedzie z okolic i mogłabym dojechaś gdzieś blisko. Problem polega na tym, że muszę być przez 2 dni. Jestem wściekła z bezsilności i zrozpaczona. Gdybym po raz kolejny nie zawierzyła koleżance to miałabym transport na bank. A tak... Już przepadło

Posted

na jedną osobę w pociągu przypada jeden pies. Możesz pp do transportera wsadzić i weźmiesz najwyżej dwa. Jedna osoba nie jest w stanie zając się taką ilością psów przy ich transporcie, to jest oczywiste

Posted

Dada napisał(a):
na jedną osobę w pociągu przypada jeden pies. Możesz pp do transportera wsadzić i weźmiesz najwyżej dwa. Jedna osoba nie jest w stanie zając się taką ilością psów przy ich transporcie, to jest oczywiste

Tak, tak i mów mi HEMANka :lol::lol::lol:

:loveu: Już znalazłam rozwiązanie. Potrzebuję jedynie numer wrocławskiego Taxi. Czy ktoś może podać mi numery do wrocławskiego Radio Taxi (czy jak to się u was nazywa)?

Posted

Korenia napisał(a):
Tanie taxi, ja zawsze z niego korzysam :) (0)71(to kierunkowy) 9629 :) Czyli 719629 :P

Korenia bardzo Ci dziękuję !!!
Widzę, że w niejednym mieście są takie same numery do Taxi.

Posted

Mam pytanie czy ktoś nie ma noclegu z soboty na niedziele bo jadę sama a zarezerwowałam pokój dwuosobowy. Na info czekam do jutra jak nie ma nikogo to zmieniam na jedynkę. Piesek kosztuje 20 PLN a pokój dwuosobowy 129 PLN czyli na pół 65 złote.

Jeszcze raz pokazuje gdzie nocuje :) http://www.orbis.pl/pl/wroclaw/hotele/motel_orbis_wroclaw

Ja we Wrocku mogę być albo o 12:00 albo koło 19:00 :)

Pozdrawiam

Posted

sylwiaskalska napisał(a):
Mam pytanie czy ktoś nie ma noclegu z soboty na niedziele bo jadę sama a zarezerwowałam pokój dwuosobowy. Na info czekam do jutra jak nie ma nikogo to zmieniam na jedynkę. Piesek kosztuje 20 PLN a pokój dwuosobowy 129 PLN czyli na pół 65 złote.

Jeszcze raz pokazuje gdzie nocuje :) http://www.orbis.pl/pl/wroclaw/hotele/motel_orbis_wroclaw

Ja we Wrocku mogę być albo o 12:00 albo koło 19:00 :)

Pozdrawiam

A gdzie zarezewowałaś ten nocleg? Bo ja płacę na Campingu, na terenie wystawy, niecałe 50 zł za pokój 2-osobowy. Za piesy nic. Może się wycofaj.

Posted

Juta napisał(a):
A gdzie zarezewowałaś ten nocleg? Bo ja płacę na Campingu, na terenie wystawy, niecałe 50 zł za pokój 2-osobowy. Za piesy nic. Może się wycofaj.

No i jeszcze Ci konieczność wycieczek po Wrocku odpadnie ;)
Wrocław wprawdzie piękne miasto, ale teraz jak tak rozkopane, to naprawdę żadna przyjemnośc przebijać się z jednego na drugi koniec.

Posted

Juta napisał(a):

Ale nocujesz w domku? Bo ja mam nocleg w motelu Orbisowskim?

A są jeszcze miejsca ? na tym campingu?

Posted

Słuchaj, nie wiem jak tam jest. Facet mi mówil, ale nie pamiętam. :cool3: Wiem, że jest to na terenie wystawy i ponoć dużo wystawców tam nocuje. Wysyłam Ci PW z numerem telefonu.

Posted

Pytanko głównie do Wrocławiaków i okolicznych :) Nie wiem, czy dobrze sprawdziłam na mapie Wrocka - chodzi mi o to jakim tramwajem, czy też autobusem dojadę na al. Paderewskiego ( ba, na wystawę :loveu:) z Dworca Głównego? Chodzi mi o to, żeby się nie przesiadać. Sprawdziłam i wyczytałam o tramwaju 9 i 17 - czy dobrze??? - wiem, że trzeba jeszcze dojść. Czy to są dobre połączenia? Prosiłabym o odpowiedź co bym się nie zagubiła, he, he, he

Posted

Ja co prawda nie z Wrocławia. Ale pamietam, ze ja jechalam spod dworca tramwajem numer bodajze 17 na Stadion Olimpijski i wysiadlam na ostatnim chyba przystanku, przejsc ulice i bylo wejscie na stadion :)

Posted

Cana napisał(a):
Pytanko głównie do Wrocławiaków i okolicznych :) Nie wiem, czy dobrze sprawdziłam na mapie Wrocka - chodzi mi o to jakim tramwajem, czy też autobusem dojadę na al. Paderewskiego ( ba, na wystawę :loveu:) z Dworca Głównego? Chodzi mi o to, żeby się nie przesiadać. Sprawdziłam i wyczytałam o tramwaju 9 i 17 - czy dobrze??? - wiem, że trzeba jeszcze dojść. Czy to są dobre połączenia? Prosiłabym o odpowiedź co bym się nie zagubiła, he, he, he

Dobrze sprawdziłaś, spod Dworca 9 lub 17, tu masz rozkład, nie wiem na ile znasz Wrocław, jeśli potrzebujesz dokładniejszych instrukcji to daj znać na priv, postaram się pomóc

http://www.zdik.wroc.pl/komunikacja/zdik/0009/w.html

http://www.zdik.wroc.pl/komunikacja/zdik/0017/w.html

Posted

prognozy pogody nastrajają optymistycznie :multi:

sobota:
Bez opadów i rozpogodzenie.

temp. max: 17°C
temp. min: 8°C
wiatr południowy 32.4 km/h

niedziela:
Przeważnie pogodne niebo i bez opadów.

temp. max: 19°C