Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Też cierpię z tego powodu, miałam wystąpić na pokazach agi :lol:.
A rottweiler, no cóż, ja widzę mnóstwo psów, które nawet bez specjalnego skakania byłyby w stanie przedostać się na drugą stronę płotu... Dobrze, że nic się wielkiego nie stało.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Merenwen']Też cierpię z tego powodu, miałam wystąpić na pokazach agi :lol:.

I co Cię zatrzymało :razz:

[quote name='Merenwen']A rottweiler, no cóż, ja widzę mnóstwo psów, które nawet bez specjalnego skakania byłyby w stanie przedostać się na drugą stronę płotu... Dobrze, że nic się wielkiego nie stało.

[quote name='magdabroy']Biedna Mirra :( Ciebie też mi szkoda :( A właściciela tego rotka powiesiłaby za jajca :angryy:

Dziękuję Wam :calus:niestety ale niektórzy ludzie tacy są.. ale to błąd właściciela w wychowaniu psa.. szczeka na każdego przechodnia, na każdego psa..

obecnie zastanawiam się nad kupieniem kagańca fizjologicznego, ponieważ chcą jeździć z nią na rolkach nie mogę jej zakładać zwykłego kagańca (policja mi powiedziała że pies musi go mieć :roll:) gdyż nie może swobodnie na maxa otworzyć pycha (mam ten model obecnie jak coś - KLIK ), dlatego zmiana jest konieczna..

Posted

Ada_Mirra napisał(a):
I co Cię zatrzymało :razz:

Obóz mnie zatrzymał:
Merenwen napisał(a):

Kurczę, chciałam być na wystawie w Będzinie w lipcu, ale jestem już na obozie... :shake:

;)

Posted

[quote name='Ptysiak']Nieodpowiedzialni ludzie skoro maja takiego agresywnego psa i... brak słów :angryy:
Dobrze, że tylko tak się skończyła Wasza niemiła przygoda z rotkiem... strach pomyśleć co taki pies może zrobić :(

no niestety niestety.. :(

[quote name='Ptysiak']http://img35.imageshack.us/img35/6062/p5255505.jpg to jest słodziutkie :loveu:

hehe dziękuję :loveu: jak będzie pogoda zrobię zdjęcia jak jeździmy na rolkach ;)

Posted

Ada_Mirra napisał(a):
hehe dziękuję :loveu: jak będzie pogoda zrobię zdjęcia jak jeździmy na rolkach ;)

W takim razie trzymam kciuki za ładna pogodę i czekam na zdjęcia :)

Posted

Ptysiak napisał(a):
W takim razie trzymam kciuki za ładna pogodę i czekam na zdjęcia :)

hihi ;) może nie aż tak brzydka pogoda ale pochmurno i musiałby być dłuższy czas ekspozycji czyli rozmazane zdjęcia :shake:

Posted

Ada_Mirra napisał(a):
hihi ;) może nie aż tak brzydka pogoda ale pochmurno i musiałby być dłuższy czas ekspozycji czyli rozmazane zdjęcia :shake:

U Nas też dziś pochmurno i kropiło rano...

Posted

Sprawdz sobie czy napewno Twój pies musiał mieć kaganiec ;) W moim mieście duży pies ma być na smyczy lub w kagańcu. Natomiast pies z listy ras niebezpiecznych, ma być na smyczy i w kagańcu ;)
A koleś miał źle zabezpieczoną posesję, skoro pies był wstanie się z niej wydostać. I biorąc to na logikę, to mogłaś iść bez Mirry, a pies i tak mógł Cię zaatakować :roll:

Posted

sprawdzalam i u mnie w miescie pies ma być i na smyczy i w kagańcu :)

wiem że mogło się to trafić mnie ale wczoraj byłam w takim szoku że dopiero w domu żałowałam że wielu rzeczy nie powiedziałam.. :(

Posted

Z tego co wyczytałam w ustawach itd...
Żaden przepis nie nakazuje wyprowadzania psa w kagańcu, a nawet na smyczy. "Pies musi być po dozorem" tak jest napisane.

Znalazłam jeszcze coś takiego:
"[...] zachowanie należytych środków ostrożności przez prowadzenie psa wyłącznie na smyczy, a psa rasy uznawanej za agresywną, zgodnie ze stosownym rozporządzeniem ministra właściwego do spraw administracji publicznej w sprawie wykazu tych ras, również w kagańcu. Zwolnienie psa ze smyczy jest dozwolone tylko w miejscach mało uczęszczanych przez ludzi i pod warunkiem, że pies ma kaganiec, a właściciel (posiadacz) ma możliwość sprawowania bezpośredniej kontroli nad jego zachowaniem;
należyte zabezpieczenie psa trzymanego na terenie nieruchomości przed wydostaniem się na zewnątrz lub stworzeniem jakiegokolwiek zagrożenia oraz oznaczenie nieruchomości tabliczką ostrzegawczą z napisem „Uwaga! Zły pies!” lub tabliczką z rysunkiem psa w widocznym miejscu."

Posted

Iza, niektóre gminy mają jeszcze dodatkowo swoje ustalenia i być może u Ady pies ma mieć kaganiec :/ Ale takie rzeczy można się dowiedzieć tylko w Urzędzie Miasta :roll:

Posted

No tak, nie pomyślałam. Masz rację.:)
Ale to co zaznaczyłam pogrubioną czcionką to chyba też wszędzie powinno obowiązywać i w tym wypadku przemawia na niekorzyść tamtego Właściciela.

Posted

Ptysiak napisał(a):
No tak, nie pomyślałam. Masz rację.:)
Ale to co zaznaczyłam pogrubioną czcionką to chyba też wszędzie powinno obowiązywać i w tym wypadku przemawia na niekorzyść tamtego Właściciela.

Owszem, działa na niekorzyść rotka. Ale jeśli rzeczywiście Mirra powinna być w kagańcu, to Ada też dotałaby mandat :/

Posted

magdabroy napisał(a):
Owszem, działa na niekorzyść rotka. Ale jeśli rzeczywiście Mirra powinna być w kagańcu, to Ada też dotałaby mandat :/

dokładnie i w tym wypadku Pan Policjant powiedział mi że jeżeli ukarałby tamtego gościa to mnie też by musiał i w tym wypadku ma związane ręce i niewiele może.. ;\

Posted

Ada_Mirra napisał(a):
dokładnie i w tym wypadku Pan Policjant powiedział mi że jeżeli ukarałby tamtego gościa to mnie też by musiał i w tym wypadku ma związane ręce i niewiele może.. ;\

Ja to mam chyba we krwi po tacie dążenie do sądowych spraw:D
No to w takim razie odpuść i poczekaj. Oni nadal mają taki płot, że pies przeskoczy... Oby nie było już takich sytuacji ale...
Jeśli chcesz mogę zapytać Ojca jak wróci jutro co i jak wygląda w takiej sytuacji. Na pewno będzie znał się bardziej niż ja i może coś ciekawego doradzi:)

Posted

hmm jak by to powiedzieć też taty pytałam :roll: :cool3: bo mój tata też w takich sprawach siedział ;) no i jedyne co zostaje to czekać bo skoro raz się zdarzyło to pewnie za niedługo będzie powtórka z rozrywki :evil_lol: