Gośka Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Nie wiem czy śledzicie wątek o światówce na ogólnym topiku o wystawach, jeśli tak to sorki za powtarzanie. Znalazłam tam taką notkę: "Światówka - notka prasowa Największa na świecie wystawa psów rasowych odbędzie się w dniach 9-12 listopada na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich. W ciągu 4 dni zobaczyć będzie można niemal 21 tysięcy psów ponad 350 ras. Wystawa to ogromne przedsięwzięcie organizacyjne. W niemal wszystkich targowych pawilonach oceniane będą psie piękności. Zbudowane zostanie 80 ringów, jurorzy oceniać będą około 5 tysięcy psów dziennie. Psy przyjeżdżają do Poznania z najdalszych zakątków świata. Reprezentowane będą 54 państwa, oprócz hodowców z Europy zjadą do Poznania właściciele psów z Peru, Kongo, Brazylii, Wenezueli czy USA. Goście, którzy przybędą podziwiać psie piękności będą mogli zobaczyć psy najmodniejszych ras, a także ras rzadkich. Wystawa jest nie lada gratką dla hodowców i miłośników psów. Jest największym tego typu wydarzeniem na świecie – do tej pory największą była wystawą w Dortmundzie, która zgromadziła ponad 18,5 tysiąca zwierząt." Nieźle nie?
Betti Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Robi wrażenie, nie powiem taka notatka. Ja tak z ciekawości - bo ze mnie to żaden kynolog, a raczej pudlomaniaczka zatwardziała.:lol: Chciałabym wiedzieć co (rasa) można by zobaczyc w Poznaniu, a czego nie można u nas nawet na międzynarodowych wystawach - chodzi mi o rasy rzadkie no i w jakich grupach "chodzą". Ale mam zachciewajki, co? No to podpowiadajcie...
IraKa Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Może pojawi się rosyjski toy = moskiewski toy terrier , gr IX. W ostatnim numerze psa wyczytałam, że to nowo uznana rasa przez FCI. Może też pojawią się inne nagusy np. xolo lub peruwiańczyk
.ania Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 rosyjskie toy'e widziałam w Białymstoku na wystawie :D straszne drobinki, ale słodziutkie, faktycznie są bardzo rzadkie u nas ;) Ania
.ania Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 są już stawki ilościowe w internecie :) Pudel Duży (biały, czarny, brązowy) 2147championów pies 14 2148 suka 15 2149 młodzieży pies 11 2150 suka 12 2151 otwarta pies 11 2152 suka 14 2153 pośrednia pies 9 2154 suka 9 2155 szczeniąt suka 2 2156 weteranów pies 2 mamy 15 suk w konkurencji :) oj będzie na co popatrzec :) Ania.
aneta Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Pudel Duży (apricot, srebrny) championów pies 8 suka 11 młodzieży pies 2 suka 2 otwarta pies 3 suka 5 pośrednia pies 1 suka 1 szczeniąt pies 1 Pudel Duży (biały, czarny, brązowy) championów pies 14 suka 15 młodzieży pies 11 suka 12 otwarta pies 11 suka 14 pośrednia pies 9 suka 9 szczeniąt suka 2 weteranów pies 2 Pudel Miniaturowy (apricot, srebrny) championów pies 10 suka 9 młodzieży pies 9 suka 4 otwarta pies 8 suka 5 pośrednia pies 4 suka 3 szczeniąt suka 3 weteranów suka 1 Pudel Miniaturowy (biały, czarny, brązowy) championów pies 9 suka 11 młodzieży pies 16 suka 13 otwarta pies 8 suka 13 pośrednia pies 4 suka 8 szczeniąt pies 1 suka 3 Pudel Średni (apricot, srebrny) championów pies 13 suka 3 młodzieży suka 1 otwarta pies 3 suka 5 pośrednia pies 3 suka 4 weteranów pies 2 Pudel Średni (biały, czarny, brązowy) championów pies 11 suka 8 młodzieży pies 6 suka 6 otwarta pies 10 suka 12 pośrednia pies 3 suka 4 szczeniąt pies 1 suka 2 weteranów suka 1 Pudel Toy championów pies 16 suka 11 młodzieży pies 5 suka 14 otwarta pies 11 suka 14 pośrednia pies 7 suka 5 szczeniąt pies 1 suka 2 weteranów pies 2 suka 1
Betti Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Obejrzałam sobie dziś ilościową listę zgłoszonych ras. Byłam ciekawa nieznanych mi ras, które dałoby się w Poznaniu obejrzeć. No to mam. Części nazw nawet nie umiem przeczytać.....:oops:
Gośka Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Z listy "wystawy" rasy nie uznane przez FCI a zgloszone na wystawe swiatowa.: owczarek bosniacko-hercegowinski/ chorwacki pies pasterski Tornjak chart kirgiski tajgan chart srodkowoazjatycki tazy crnogorski planinski gonic gonczy serbski gonczy serbski trojkolorowy gonczy wegierski moskiewski pies strozujacy boerboel
aneta Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Z tgo co wiem one mają prawo uczestniczyć w wystawie Swiatowej - ale bez prawa co CACIB gdyż ten przysługuje tylko i wyłącznie rasom zarejestrowanym a nie tym z poczekalni .
JustynaJK Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 stawka w niektórych rasach oszołamiająca!:lol:
Gośka Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 A ja nareszcie dzisiaj dostałąm numerek:multi: , bo już się bałam że o mnie zapomnieli i mnie pominęli:placz:. No więc mamy ślicznie brzmiący 19293 :-o. Sonya a ten pies: Charades LOVE AMERICAN STYLE to nie miniaturka? Jakoś mi się wydawało że to mini brązik.
Sonya-Nero Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 Gośka napisał(a):A ja nareszcie dzisiaj dostałąm numerek:multi: , bo już się bałam że o mnie zapomnieli i mnie pominęli:placz:. No więc mamy ślicznie brzmiący 19293 :-o. Sonya a ten pies: Charades LOVE AMERICAN STYLE to nie miniaturka? Jakoś mi się wydawało że to mini brązik. Nie, to toy z toyów od pokoleń:lol: , co prawda z mocną kością. Ja go nie mierzyłam, ale z tego co mi wiadomo, nie wymierzono go na więcej niż 28 cm :smile:
Gośka Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Tak tylko zapytałam, ja go nie widziałam na żywo, tylko jakoś tak mi się kołacze po łepetynie że kiedyś trafiłam na jakąś stronę i tam było napisane że to miniaturka, ale z moją znajomości języków obcych to może przeczytałam podpis nie do tego psa, albo wogóle o czymś innym :lol:
beta Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Hej. My też mamy numerek 19240 :D Pozdrawiam Marzena Coffe i Zuzia
Sonya-Nero Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 Gośka napisał(a):Tak tylko zapytałam, ja go nie widziałam na żywo, tylko jakoś tak mi się kołacze po łepetynie że kiedyś trafiłam na jakąś stronę i tam było napisane że to miniaturka, ale z moją znajomości języków obcych to może przeczytałam podpis nie do tego psa, albo wogóle o czymś innym :lol: mogło pisać ''caniche miniature" czyli po polskiemu ;) pudel toy
Sonya-Nero Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 My też już mamy numerki, rozetki są super, az szkoda ich naklejać ;) :lol:
Gośka Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Sonya-Nero napisał(a):mogło pisać ''caniche miniature" czyli po polskiemu ;) pudel toy No tak pisało, no to poliglotka ze mnie :oops::ekmm: Dzięki za uświadomienie :buzi: Kurcze ciekawe co kupię tym razem za granicą, chyba czas się dokształcić:evil_lol: ;)
Gośka Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Sonya-Nero napisał(a):My też już mamy numerki, rozetki są super, az szkoda ich naklejać ;) :lol: Czas sobie klipsa sprawić, właśnie przejrzałam ofertę ale nie ma z pudlem:placz:, bo też mi szkoda niszczyć takiego pięknego numerka, tym bardziej że na żadną inną pamiątkę liczyć nie moę;) Chyba że Poznań zafundował wszystkim jakąś ładną niespodziankę (ale wątpię).
Sonya-Nero Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 a moją przypinkę z pudlem musiałyśmy sprzedać :cry: panu Mohajło z Ukrainy, bo nie odpuścił :roll: no i teraz mamy z Bi-Bi jedną na spółkę ;) , a może to jej przypinkę sprzedałyśmy ;) :lol: Na światówce w Mediolanie wystawcy dostali pedigrowskie opaski na numerek na rękę, a na europejskiej w Barcelonie dostałyśmy budzik czy coś w tym stylu z logo wystawy i piękny kolorowy katalog z reklamami hodowli hiszpańskich, a na europejskiej w Bratyslawie i Tulln... tylko wspomnienia ;) :lol: :roll:
Betti Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Gośka napisał(a):Czas sobie klipsa sprawić, właśnie przejrzałam ofertę ale nie ma z pudlem:placz:, bo też mi szkoda niszczyć takiego pięknego numerka, tym bardziej że na żadną inną pamiątkę liczyć nie moę;) Chyba że Poznań zafundował wszystkim jakąś ładną niespodziankę (ale wątpię). Gocha,klipsa znajdziesz tu, nawet pudle w różnych fryzurach, tylko cena...... http://www.grotpro.com/go/_category/...0eedb 305bae8
Recommended Posts