Jump to content
Dogomania

wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem czy śledzicie wątek o światówce na ogólnym topiku o wystawach, jeśli tak to sorki za powtarzanie. Znalazłam tam taką notkę:

"Światówka - notka prasowa

Największa na świecie wystawa psów rasowych odbędzie się w dniach 9-12 listopada na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich. W ciągu 4 dni zobaczyć będzie można niemal 21 tysięcy psów ponad 350 ras. Wystawa to ogromne przedsięwzięcie organizacyjne. W niemal wszystkich targowych pawilonach oceniane będą psie piękności. Zbudowane zostanie 80 ringów, jurorzy oceniać będą około 5 tysięcy psów dziennie.
Psy przyjeżdżają do Poznania z najdalszych zakątków świata. Reprezentowane będą 54 państwa, oprócz hodowców z Europy zjadą do Poznania właściciele psów z Peru, Kongo, Brazylii, Wenezueli czy USA.
Goście, którzy przybędą podziwiać psie piękności będą mogli zobaczyć psy najmodniejszych ras, a także ras rzadkich.
Wystawa jest nie lada gratką dla hodowców i miłośników psów. Jest największym tego typu wydarzeniem na świecie – do tej pory największą była wystawą w Dortmundzie, która zgromadziła ponad 18,5 tysiąca zwierząt."

Nieźle nie?

Posted

Robi wrażenie, nie powiem taka notatka.
Ja tak z ciekawości - bo ze mnie to żaden kynolog, a raczej pudlomaniaczka zatwardziała.:lol:
Chciałabym wiedzieć co (rasa) można by zobaczyc w Poznaniu, a czego nie można u nas nawet na międzynarodowych wystawach - chodzi mi o rasy rzadkie no i w jakich grupach "chodzą". Ale mam zachciewajki, co?
No to podpowiadajcie...

Posted

Może pojawi się rosyjski toy = moskiewski toy terrier , gr IX. W ostatnim numerze psa wyczytałam, że to nowo uznana rasa przez FCI.
Może też pojawią się inne nagusy np. xolo lub peruwiańczyk

Posted

rosyjskie toy'e widziałam w Białymstoku na wystawie :D straszne drobinki, ale słodziutkie, faktycznie są bardzo rzadkie u nas ;)
Ania

Posted

są już stawki ilościowe w internecie :)

Pudel Duży (biały, czarny, brązowy)
2147championów pies 14
2148 suka 15
2149 m
łodzieży pies 11
2150 suka 12
2151 otwarta pies 11
2152 suka 14
2153 po
średnia pies 9
2154 suka 9
2155 szczeni
ąt suka 2
2156 weteranów pies 2

mamy 15 suk w konkurencji :) oj będzie na co popatrzec :)
Ania.

Posted

Pudel Duży (apricot, srebrny) championów pies 8
suka 11
m
łodzieży pies 2
suka 2
otwarta pies 3
suka 5
po
średnia pies 1
suka 1
szczeni
ąt pies 1
Pudel Duży (biały, czarny, brązowy) championów pies 14
suka 15
m
łodzieży pies 11
suka 12
otwarta pies 11
suka 14
po
średnia pies 9
suka 9
szczeni
ąt suka 2
weteranów pies 2
Pudel Miniaturowy (apricot, srebrny) championów pies 10
suka 9
m
łodzieży pies 9
suka 4
otwarta pies 8
suka 5
po
średnia pies 4
suka 3
szczeni
ąt suka 3
weteranów suka 1
Pudel Miniaturowy (biały, czarny, brązowy) championów pies 9
suka 11
m
łodzieży pies 16
suka 13
otwarta pies 8
suka 13
po
średnia pies 4
suka 8
szczeni
ąt pies 1
suka 3
Pudel Średni (apricot, srebrny) championów pies 13
suka 3
m
łodzieży suka 1
otwarta pies 3
suka 5
po
średnia pies 3
suka 4
weteranów pies 2
Pudel Średni (biały, czarny, brązowy) championów pies 11
suka 8
m
łodzieży pies 6
suka 6
otwarta pies 10
suka 12
po
średnia pies 3
suka 4
szczeni
ąt pies 1
suka 2
weteranów suka 1
Pudel Toy championów pies 16
suka 11
m
łodzieży pies 5
suka 14
otwarta pies 11
suka 14
po
średnia pies 7
suka 5
szczeni
ąt pies 1
suka 2
weteranów pies 2
suka 1

Posted

Obejrzałam sobie dziś ilościową listę zgłoszonych ras. Byłam ciekawa nieznanych mi ras, które dałoby się w Poznaniu obejrzeć. No to mam.
Części nazw nawet nie umiem przeczytać.....:oops:

Posted

Z listy "wystawy"

rasy nie uznane przez FCI a zgloszone na wystawe swiatowa.:

owczarek bosniacko-hercegowinski/ chorwacki pies pasterski Tornjak
chart kirgiski tajgan
chart srodkowoazjatycki tazy
crnogorski planinski gonic
gonczy serbski
gonczy serbski trojkolorowy
gonczy wegierski
moskiewski pies strozujacy
boerboel

Posted

Z tgo co wiem one mają prawo uczestniczyć w wystawie Swiatowej - ale bez prawa co CACIB gdyż ten przysługuje tylko i wyłącznie rasom zarejestrowanym a nie tym z poczekalni .

Posted

A ja nareszcie dzisiaj dostałąm numerek:multi: , bo już się bałam że o mnie zapomnieli i mnie pominęli:placz:. No więc mamy ślicznie brzmiący 19293 :-o.

Sonya a ten pies: Charades LOVE AMERICAN STYLE to nie miniaturka? Jakoś mi się wydawało że to mini brązik.

Posted

Gośka napisał(a):
A ja nareszcie dzisiaj dostałąm numerek:multi: , bo już się bałam że o mnie zapomnieli i mnie pominęli:placz:. No więc mamy ślicznie brzmiący 19293 :-o.

Sonya a ten pies: Charades LOVE AMERICAN STYLE to nie miniaturka? Jakoś mi się wydawało że to mini brązik.

Nie, to toy z toyów od pokoleń:lol: , co prawda z mocną kością.
Ja go nie mierzyłam, ale z tego co mi wiadomo, nie wymierzono go na więcej niż 28 cm :smile:

Posted

Tak tylko zapytałam, ja go nie widziałam na żywo, tylko jakoś tak mi się kołacze po łepetynie że kiedyś trafiłam na jakąś stronę i tam było napisane że to miniaturka, ale z moją znajomości języków obcych to może przeczytałam podpis nie do tego psa, albo wogóle o czymś innym :lol:

Posted

Gośka napisał(a):
Tak tylko zapytałam, ja go nie widziałam na żywo, tylko jakoś tak mi się kołacze po łepetynie że kiedyś trafiłam na jakąś stronę i tam było napisane że to miniaturka, ale z moją znajomości języków obcych to może przeczytałam podpis nie do tego psa, albo wogóle o czymś innym :lol:

mogło pisać ''caniche miniature" czyli po polskiemu ;) pudel toy

Posted

Sonya-Nero napisał(a):
mogło pisać ''caniche miniature" czyli po polskiemu ;) pudel toy

No tak pisało, no to poliglotka ze mnie :oops::ekmm:
Dzięki za uświadomienie :buzi:
Kurcze ciekawe co kupię tym razem za granicą, chyba czas się dokształcić:evil_lol: ;)

Posted

Sonya-Nero napisał(a):
My też już mamy numerki, rozetki są super, az szkoda ich naklejać ;) :lol:

Czas sobie klipsa sprawić, właśnie przejrzałam ofertę ale nie ma z pudlem:placz:, bo też mi szkoda niszczyć takiego pięknego numerka, tym bardziej że na żadną inną pamiątkę liczyć nie moę;) Chyba że Poznań zafundował wszystkim jakąś ładną niespodziankę (ale wątpię).

Posted

a moją przypinkę z pudlem musiałyśmy sprzedać :cry: panu Mohajło z Ukrainy, bo nie odpuścił :roll: no i teraz mamy z Bi-Bi jedną na spółkę ;) , a może to jej przypinkę sprzedałyśmy ;) :lol:
Na światówce w Mediolanie wystawcy dostali pedigrowskie opaski na numerek na rękę, a na europejskiej w Barcelonie dostałyśmy budzik czy coś w tym stylu z logo wystawy i piękny kolorowy katalog z reklamami hodowli hiszpańskich, a na europejskiej w Bratyslawie i Tulln... tylko wspomnienia ;) :lol: :roll:

Posted

Gośka napisał(a):
Czas sobie klipsa sprawić, właśnie przejrzałam ofertę ale nie ma z pudlem:placz:, bo też mi szkoda niszczyć takiego pięknego numerka, tym bardziej że na żadną inną pamiątkę liczyć nie moę;) Chyba że Poznań zafundował wszystkim jakąś ładną niespodziankę (ale wątpię).

Gocha,klipsa znajdziesz tu, nawet pudle w różnych fryzurach, tylko cena......
http://www.grotpro.com/go/_category/...0eedb 305bae8

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...