Ania+Milva i Ulver Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Ludwik to mieszaniec owczarka niemieckiego. Ma ok. 2 lat. Jego los nie był łaskawy- został odebrany właścicielowi, który nie dbał o niego i nie dawał mu jedzenia. Pies nie miał siły sam iść , był tak wycieńczony i wygłodzony...trzeba było go zanosić na rękach do samochodu.:placz: Teraz psiak wyglada dużo lepiej. Ludwik to pies bardzo łagodny w stosunku do ludzi i innych zwierząt. Jest jeszcze troszkę nieufny na początku nowej znajomości (nie ma sie co dziwić) ale po chwili wtula sie do człowieka i swoimi smutnymi oczami błaga o miłość...:-( Może ktoś go pokocha... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 Zapomniałam z tego wszystkiego dodać,że Ludwik jest w schronisku w Brodnicy, woj. kujawsko-pomorskie:) Quote
Dorothy Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 kolejny piekny skrzywdzony wilk ja sie chyba zastrzele:-(:-(:-( Quote
mulinka Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 śliczny, kochany Ludwik czeka w schronisku pomóżmy znaleźć dla niego dom Quote
czarna anda Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 cholera znowu onek - to chya jakis sany czas dl atych wspanialych psiakow !!! kurcze chyba czas zalozyc Fundacje - Onki w potrzebie ............. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 6, 2007 Author Posted February 6, 2007 Ludwik nadal czeka na dom...byłam dziś u niego, jest taki smutny i spragniony miłości:(Mieliśmy dzis w schronie wizyte dziennikarza z gazety brodnickiej i zrobilismy Ludwikowi zdjęcia-bedzie w gazecie.:) Może ktos go pokocha.... Quote
beka Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Prasa dużo może. Trzymam kciuki za Ludwisia:) Domku piesio czeka.. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 Ludwik ma być w jutrzejszej regionalnej gazecie- zreszta juz raz jego historia była opisywana, ale wtedy wygladał strasznie-same kości:( Teraz jest duzo lepiej, wiec może ktos go weźmie i pokocha... Quote
Dorothy Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 mamy go na oku, a moze nawet domek sie znajdzie, w sprawie ONka z Ligoty dzwonilo pare osob a pies byl tylko jeden. ;) O ile jutrzejsza gazeta nie sprzatnie nam go sprzed nosa. A wlasciwie Peterowi, bo to on tu rzadzi ONkami z ogloszenia. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 ok:) jutro będę w schronie to zobaczymy, czy był jakis odzew gazetowy:) Trzymam kciuki!!! Quote
Peter Beny Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 czarna anda napisał(a):cholera znowu onek - to chya jakis sany czas dl atych wspanialych psiakow !!! kurcze chyba czas zalozyc Fundacje - Onki w potrzebie ............. Wiesz Anda , po dzisiaj jestem lekko zly na ciebie (Filip ) ,ale fundacja ON w potrzebie ,jest calkiem ok , wlaśnie sie zastanawiam od kilku dni nad tym;) Quote
Peter Beny Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 A co Ludwika , dopiero co tu trafilem Ania, poszukamy domku , czemu piszesz że mieszaniec ??? Mnie on wygląda na ONa bez innej krwi :evil_lol: :evil_lol: Quote
czarna anda Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 fundacja onkowa to naprawde niezly pomysl Quote
Dorothy Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 przystepuje do fundacji w razie czego. I szukamy domu dla Ludwika! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 Ludwik nie jest 100% rasowcem:) ale to nie oznacza ,ze jest mniej kochany:) Dam znac co u niego, bo dzis będe w schronie.... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 U Ludwiczka nic nowego- nie ma zadnego odzewu z gazety:( Biedny jest ten psiak , tyle przeszedł a ma w sobie tyle miłosci do człowieka.Potrafi odwdzięczyć sie za okazana troskę... Quote
Peter Beny Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 To ON , tylko chudy :-o , podnosze psine , na zdjęciach sie strasznie boji :placz: Jutro sie postaram coś zdzialać , jest już na forum Owczarek ??? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 :) jest troche mniejszy niz ON ale niech ci będzie:) chyba jest już na owczarku...ja juz powoli tracę orientacje za duzo tych psiaków mam, więc sprawdź jak mozesz.... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 13, 2007 Author Posted February 13, 2007 Ludwik jest nadal strasznie nieufny....musiał byc bardzo skrzywdzony-podejrzewam tez,ze był bity...:placz: Jeszcze nadal ma do mnie dystans i sama nie moge go wyciągnąc z boksu...ale jak poszlismy na spacer, gdzie go dużo głaskałam i przytulałam otworzył sie bardzo:) Dlatego potrzebuje odpowiedzialnych i cierpliwych włascicieli... Quote
Peter Beny Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Wstawilem Ludwika na Owczarka , czy może wiesz czy toleruje koty ?? Bo mam na oku domek w Katowicach , ale są tam 3 koty :shake: :-( Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 13, 2007 Author Posted February 13, 2007 W tej chwili w ogóle nie zwraca na nie uwagi, wręcz sie boi...ale nie dam pewności,ze tak będzie zawsze:) Quote
akucha Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Podnoszę Ludwika, też takie biedactwo :placz: Quote
Peter Beny Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 No to hoop do góry (pracujemy nad tym ):cool3: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 :) dziekujemy! zakiełkowała w nas nadzieja..... Quote
akucha Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Ludwik na pierwsza stronę, marsz!!!! Dosyć strachu, teraz czas na nowy dom!!! Quote
Recommended Posts