Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

from_wonderland napisał(a):
ogłosiłam sunię z siódemką

Trochę to trwało, ale mam nadzieję, że nic nie przekręciłam :lol:

Dziękuję ogromnie w jej imieniu :loveu: .

Posted

No wreszcie znalazłam wątek :).
Ja umieszczam psiaki na fb z Twoimi danymi Elineo, podanymi przy kudłaczku na watku kudłaczów (nazwałam go Elin, bo psiak nie miał imienia, ten 9 letni kudłacz).

Posted

Dogo07 napisał(a):
No wreszcie znalazłam wątek :).
Ja umieszczam psiaki na fb z Twoimi danymi Elineo, podanymi przy kudłaczku na watku kudłaczów (nazwałam go Elin, bo psiak nie miał imienia, ten 9 letni kudłacz).

Dziękuję :) .Może ktoś ich wypatrzy.....

Posted

[SIZE=4][COLOR=#ff0000][/COLOR][FONT=century gothic][COLOR=#008000][B][SIZE=3]Zapraszam na bazarek i mam nadzieję, że nie macie mi tego za złe:):
[/SIZE][/B][/COLOR][/FONT][FONT=comic sans ms][COLOR=#ff0000][B]34 torebki, torebusie, torebeczki i 2 plecaczki z super motywem;):
[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][COLOR=#00ff00][SIZE=3][B][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226365-Torebkowe-szaleństwo-na-psa-Konika-36-torebek-do-20-maja-g-20/page5[/URL] [/B][/SIZE][/COLOR][COLOR=#00ff00]
[SIZE=1][/SIZE] [/COLOR]

Posted

Masaj pojechał dziś do domu :) .Będzie mieszkał pod Krakowem.Ogromne podziękowania dla malawaszki i Fundacji "czernysz w potrzebie" :loveu: .

Posted (edited)

Zabieram się za psiaka nr 14. Na razie wrzucę go na forum Australian Cattle Dog i porozsyłam pytania do hodowców czy faktycznie warto go pod Australiana podciagać czy raczej ogłaszać jako kundelka. Jak będę chciała robić ogłoszenia to jakie namiary? Mogę prosić o PW :) ?

Ile jest psów teraz w schronisku? Jak ze sterylkami i kastracjami?

Edited by Bakteria
Posted

Słuchajcie, jaka niesamowita historia, aż się publicznie podzielę. Ten psiak poniżej, rzekomo w typie "australiana" okazał się czysto rasowym australian cattle dogiem z tatuażem. Rasa jest na tyle rzadka, że nikt chyba w schronisku nawet nie podejrzewał, że to może być jakakolwiek rasa ;) Na szczęście hodowcy australianów okazali się nie tylko miłośnikami swoich psów, ale całej rasy. Dziś rano pies został zabrany ze schroniska... A przebywał w nim ponad 6 miesięcy, od zeszłego roku... Ciekawe ile jeszcze takich perełek kryje się za kratami.

Posted

[quote name='Bakteria']Słuchajcie, jaka niesamowita historia, aż się publicznie podzielę. Ten psiak poniżej, rzekomo w typie "australiana" okazał się czysto rasowym australian cattle dogiem z tatuażem. Rasa jest na tyle rzadka, że nikt chyba w schronisku nawet nie podejrzewał, że to może być jakakolwiek rasa ;) Na szczęście hodowcy australianów okazali się nie tylko miłośnikami swoich psów, ale całej rasy. Dziś rano pies został zabrany ze schroniska... A przebywał w nim ponad 6 miesięcy, od zeszłego roku... Ciekawe ile jeszcze takich perełek kryje się za kratami.
[/QUOTE]

Też bym na to nie wpadła :crazyeye: Myślałam, ze to taki ślicznie ubarwiony kundelek :oops: Ciekawe czy da się odtworzyć jego losy? Bo że zgubił się i nikt go nie szukał, to ciężko uwierzyć...

Posted

[quote name='malawaszka']wow!!! super, że zabrany!

elinaa ludzie od CTRów powiedzieli mi, ze jest w schronisku sznaucerka średnia - jakaś nowa?????[/QUOTE]

Nie nowa,zdjęcia jej wcześniej Ci wysłałam.Ma 3 lata,w schronisku spędziła 2.W sobotę o ile pogoda dopisze wyprowadzę ją z boksu i zrobię lepsze zdjęcia.Ona jest w boksie,w pobliżu gdzie był Masaj i pani Matylda ją zauważyła.

Posted

[quote name='elinaa']Nie nowa,zdjęcia jej wcześniej Ci wysłałam.Ma 3 lata,w schronisku spędziła 2.W sobotę o ile pogoda dopisze wyprowadzę ją z boksu i zrobię lepsze zdjęcia.Ona jest w boksie,w pobliżu gdzie był Masaj i pani Matylda ją zauważyła.[/QUOTE]

jenyyy rzeczywiście - ja mam mega sklerozę już :oops: mam przecież zdjęcia tej suni a nie wiem czy to oni mi mówili, że to sznaucerka srebrna czy ja sobie tak zrozumiałam i myslałam, że jakaś nowa bo ta jest czarna :splat:

Posted

[quote name='Bakteria']Słuchajcie, jaka niesamowita historia, aż się publicznie podzielę. Ten psiak poniżej, rzekomo w typie "australiana" okazał się czysto rasowym australian cattle dogiem z tatuażem. Rasa jest na tyle rzadka, że nikt chyba w schronisku nawet nie podejrzewał, że to może być jakakolwiek rasa ;) Na szczęście hodowcy australianów okazali się nie tylko miłośnikami swoich psów, ale całej rasy. Dziś rano pies został zabrany ze schroniska... A przebywał w nim ponad 6 miesięcy, od zeszłego roku... Ciekawe ile jeszcze takich perełek kryje się za kratami.

Niesamowite...i że Ty Bakteria zainteresowałaś się akurat tym psiakiem, który okazał sie byc rasowcem.Super...
Myślę,że tych perełek nie brakuje w schronach

Posted

Jaja niesamowite z tym australianem! W życiu nie powiedziałabym, że jest taka rasa. A spójrzcie na zdjęcie w 81 poście - dwaj szczęściarze obok siebie. I moja ulubienica we własnym domu. Dziś jest dobry dzień.

Posted

Jak dziś zajechałam do schroniska to pani do mnie mówi : wiesz jakiego psa mieliśmy w schronisku ? Ja mówię,że wiem jakiego i że pojechał do domu.Potem : no,a skąd wiesz ? Mówię : wiem nawet kto się do tego przyczynił :) .
Kiedy byłam przyjechała dziewczyna po małą rudaskę.Wcześniej ze sobą korespondowałyśmy i jesteśmy w kontakcie.Cieszę się ogromnie :multi:.

Posted

[quote name='malawaszka']jenyyy rzeczywiście - ja mam mega sklerozę już :oops: mam przecież zdjęcia tej suni a nie wiem czy to oni mi mówili, że to sznaucerka srebrna czy ja sobie tak zrozumiałam i myslałam, że jakaś nowa bo ta jest czarna :splat:[/QUOTE]

Ona sierść ma taką trudną do określenia.Nie jest trymowana i pielęgnowana to wpada w brąz i ma też przesianą białym włosem.Ona skoczna jest i wesoła.

Posted

Nowa mikruska CUDOWNA! Kilka ogłoszeń i pójdzie na salony.

A australianem to ja się przyznam, że właśnie dlatego zainteresowałam, że australianowaty :evil_lol: Teraz biorę na warsztat sukę z siódemką. Widzę, że ma już jakieś ogłoszenia, wrzucę ją w więcej miejsc i na jakieś fora?? Mam nadzieję, że ta siódemka okaże się dla niej szczęśliwa. Ewa, nazywam ją roboczo Zula ostrzegam, żebyś się nie zdziwiła jak ktoś w jej sprawie będzie dzwonił. ;)

Posted

Siódemka terierowata, to Twoja specjalność Bakteria.Życzę powodzenia w szukaniu domku dla psicy, oby jej sie powiodło jak dla Taruni.Trzymam kciuki.
A co do mikruski masz racje ta mała tricolorka powinna szybko pójść na salony:lol:

Posted

[quote name='Vicky62']Niesamowite...i że Ty Bakteria zainteresowałaś się akurat tym psiakiem, który okazał sie byc rasowcem.Super...
Myślę,że tych perełek nie brakuje w schronach[/QUOTE]

Ja też starałam się mu pomóc już od dłuższego czasu,pisałam do kilku fundacji.Tylko moje działania były nieskuteczne :( .
Bakteria jesteś wielka :loveu:. A masz teraz kontakt z tym hodowcą,który go zabrał ?