zuanna Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 [quote name='elinaa']Dziękuję :) .Na mnie też zrobił wrażenie,to podobno pudel.Stopniowo wszystkiego się dowiem.Pierwszy raz byłyśmy robić zdjęcia.Pani ze schroniska o wielu psach nam opowiadała,ale dużo informacji na raz.Trochę się pogubiłam.Muszę sobie zapisywać.I wyprowadzałyśmy psy z kojców.Dla mnie to nowość,bo pierwszy raz wchodziłam do kojców.I trochę się bałam. Właśnie o ogłoszenia nam chodzi :) . Mi on raczej czarnego briarda przypomina http://fuoconegro.files.wordpress.com/2009/09/11-11-2008.jpg Quote
elinaa Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 [quote name='zuanna']Mi on raczej czarnego briarda przypomina http://fuoconegro.files.wordpress.com/2009/09/11-11-2008.jpg Też podobny,zwłaszcza ten nos. Quote
feluska997 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Mam jeszcze zdjęcia trzyłapka, znajdę to wkleję. Jest jeszcze ten jeden z połamaną łapką... A to duże czarne to właśnie takie bardziej szorstkie, niż pudel. Quote
holmina Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 zaglądam do psiaczków,dziś porozsyłam troche wątek,,,, Quote
anna2012 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Czy wiadomo jak trzyłapek reaguje na koty ? Mam jeden dom, który awaryjnie chciał naszą sunię , ale w domu są dwa koty. Właścicielka jest odpowiedzialną osobą , ale pracuje i nie mam jej w domu od 7.00 do 17.00 i niestety mieszka w bloku. Gdybym wiedziała jaka jest reakcja na koty to będę ją zachęcała do trzyłapka lub innego psiaka ze schroniska. Quote
elinaa Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 anna2012 napisał(a):Czy wiadomo jak trzyłapek reaguje na koty ? Mam jeden dom, który awaryjnie chciał naszą sunię , ale w domu są dwa koty. Właścicielka jest odpowiedzialną osobą , ale pracuje i nie mam jej w domu od 7.00 do 17.00 i niestety mieszka w bloku. Gdybym wiedziała jaka jest reakcja na koty to będę ją zachęcała do trzyłapka lub innego psiaka ze schroniska. Niestety nie wiem.On już prawie trzy lata w schronisku siedzi.A tam nie ma kotów,nie ma jak sprawdzić.Ale psiak fajny,wesoły. Quote
anna2012 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Wejdziemy na forum i pokażę jej psie nieszczęście! Pani jest psiarą , miała psa ale niestety odszedł ze starości. Był zaprzyjaźniony z kotami . Pani bardzo chce mieć psa i nawet była nieco rozczarowana, że nasza psica znalazła dom. Czy gdyby się zdecydowała na jakiegoś psa ze schroniska to jest możliwość sprawdzenia jak pies reaguje na koty ? Quote
elinaa Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 anna2012 napisał(a):Wejdziemy na forum i pokażę jej psie nieszczęście! Pani jest psiarą , miała psa ale niestety odszedł ze starości. Był zaprzyjaźniony z kotami . Pani bardzo chce mieć psa i nawet była nieco rozczarowana, że nasza psica znalazła dom. Czy gdyby się zdecydowała na jakiegoś psa ze schroniska to jest możliwość sprawdzenia jak pies reaguje na koty ? Chyba tylko pojechać z kotem do schroniska i sprawdzić.Tam jest około 170 psów.Na pewno są takie co akceptują koty. Quote
feluska997 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) Inne zdjęcia wcześniej wklejonych psiaków Edited March 13, 2012 by feluska997 Quote
holmina Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 ten micho czarny podbił mi serce może spróbujemy wyciągnąć......???/ Quote
elinaa Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 Tego czarnego zobaczyłam w dniu,kiedy był adoptowany Amor.Nie da się koło niego przejść obojętnie.Mimo zaniedbania robi wrażenie.Jeszcze nic o nim nie wiem,ale się dowiem. Quote
holmina Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 może mu osobny wątek założysz....on jest super!!!!może go pod sznaucery olbrzymy,,,,/w typie/ może go tam też dać ,facet jest piękny,warto by go szybko łapsnąć,żeby gdzieś do budy wiejskiej nie trafił,,,,,, juz rozesłąłam do swoich znajomych spoza dogo może ktoś sie zakocha chociaż to trudne bo każdy z nich ma co najmniej 1 psa,,,ale spróbować warto..... to jest chyba dość młody psiak??/ Quote
feluska997 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) Przystojniak o zalotnym spojrzeniu, trochę mniejszy niż ON: Nietoperek ;) spory samiec Chyba facet, w typie ON, o wyjątkowo mądrych oczach: Edited March 13, 2012 by feluska997 Quote
feluska997 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) Trzy podrostki, lekko wystraszone, prawdopodobnie rodzeństwo, gdzieś wśród dalekich przodków miały owczarka niemieckiego: Średni kundelek o ciekawym umaszczeniu: Kudłatek z przodozgryzem ;) Trzeba go wygolić, przynajmniej partiami, bo ma straszne dready ;( Taki liskowaty cudak :) Edited March 13, 2012 by feluska997 Quote
feluska997 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) To sunia z początku wątku - taka jest przymilna i tak głęboko patrzy w oczy... Pchełka - grubaska ;) ta, co pcha się na kolana i ma świński ogonek ;) Podrostki, młode, średnie, ale nie szczeniaki: Edited March 13, 2012 by feluska997 Quote
feluska997 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) Cudaczek pasujący chyba do jakiegoś małego sznaucera Urocza sunia na długich nóżkach :) Miła, przyjazna, ale nie natarczywa. Chodziła luzem po terenie schroniska. Edited March 13, 2012 by feluska997 Quote
feluska997 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) Sunia, ma jakiś trudnouchwytny charci szczególik. Trochę wystraszona (muszę znaleźć więcej jej zdjęć) Spory psiak, na siłę można go podciągnąć pod coś wyżłowatego. Krótka, sztywna sierść, jakby poćwiczył to byłby dość umięśniony ;) Edited March 13, 2012 by feluska997 Quote
holmina Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 tego z jęzorkiem ,może by daĆ jamniki w potrzebie?a nie teraz widze go na innym zdjeciu on chyba jednak pod jamnika nie podchodzi bidulek Quote
feluska997 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) Podrostek, duży, miękki, w sam raz do przytulania :D Sierść ma taką... jak merynos wełnę ;), kto widział merynosa, to wie: Elino, przepraszam, że się wpakowałam ze zdjęciami. Wreszcie udało mi się je załadować i nie chciałam żeby znów zniknęły... Mam jeszcze trochę, także Twoje posty nie zostaną puste :) Edited March 13, 2012 by feluska997 Quote
elinaa Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 Oj Feluska,pogoniłaś chłopaka przez Łomżę ze zdjęciami do mnie.Dziękuję :) . Nawet nie przypuszczałam,że tych zdjęć tak dużo jest :) .Na pierwszej stronie wklejam linki do zdjęć każdego psa.Nie pamiętam wszystkich informacji,które nam mówiła pani w schronisku. Quote
elinaa Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 Feluska,chyba już trzeba zacząć ogłoszenia psom,o którym coś wiemy. Z tych łaciatych z interwencji nie pamiętam ,który to syn,a która mama. Quote
feluska997 Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Tz sam się zaoferował :loveu: Mama łatków to była taka z dłuższą sierścią i cienką białą smużką na ciemnej twarzy ;) Uszy chyba w połowie przełamane, ale ręki nie dam uciąć. Jeśli w ogóle mówimy o tych samych łaciatkach. Eh do końca tygodnia nie mam czasu na nic, później popołudniami mogę coś pokombinować. Tylko, że i tak mało o nich wiemy. Quote
elinaa Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 I mało będziemy wiedzieć.Co innego mieć psa w domu.W schronisku pies jest inny.Sparzyłam się na Amorze.Miał być łagodny,przyjazny do dzieci i innych psów.A okazał się psem z problemami. Ogłaszać można psy 1,2,3,4,6,8 (tu nie pamiętam wieku,ale chyba 2 lata),9,11,12,13.O reszcie trzeba uzyskać informacje. Aby był tekst to będę produkować.Sama postaram się coś napisać,choć ja wcale nie jestem twórcza. Quote
holmina Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 wspominasz o Amorze,czy nadal są z nim problemy?jeszcze sie nie ułożył? Quote
elinaa Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 Dziś dostałam od pani sms : Amor poza tym,że szczeka na wszystko co się rusza jest ok.Właśnie jest z nami u teściów.Przejechał znowu 300 km grzecznie podziwiając krajobraz.Wczoraj latał po działce,a dzisiaj po kryjomu zjadł teściowej słoninę dla sikorek z balkonu.A co najciekawsze reaguje na imię Misiek. Więc chyba nie jest źle,ale na początku byłam w nerwach. Quote
Recommended Posts