Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='elinaa']Dziękuję :) .Na mnie też zrobił wrażenie,to podobno pudel.Stopniowo wszystkiego się dowiem.Pierwszy raz byłyśmy robić zdjęcia.Pani ze schroniska o wielu psach nam opowiadała,ale dużo informacji na raz.Trochę się pogubiłam.Muszę sobie zapisywać.I wyprowadzałyśmy psy z kojców.Dla mnie to nowość,bo pierwszy raz wchodziłam do kojców.I trochę się bałam.
Właśnie o ogłoszenia nam chodzi :) .

Mi on raczej czarnego briarda przypomina
http://fuoconegro.files.wordpress.com/2009/09/11-11-2008.jpg

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy wiadomo jak trzyłapek reaguje na koty ? Mam jeden dom, który awaryjnie chciał naszą sunię , ale w domu są dwa koty. Właścicielka jest odpowiedzialną osobą , ale pracuje i nie mam jej w domu od 7.00 do 17.00 i niestety mieszka w bloku. Gdybym wiedziała jaka jest reakcja na koty to będę ją zachęcała do trzyłapka lub innego psiaka ze schroniska.

Posted

anna2012 napisał(a):
Czy wiadomo jak trzyłapek reaguje na koty ? Mam jeden dom, który awaryjnie chciał naszą sunię , ale w domu są dwa koty. Właścicielka jest odpowiedzialną osobą , ale pracuje i nie mam jej w domu od 7.00 do 17.00 i niestety mieszka w bloku. Gdybym wiedziała jaka jest reakcja na koty to będę ją zachęcała do trzyłapka lub innego psiaka ze schroniska.

Niestety nie wiem.On już prawie trzy lata w schronisku siedzi.A tam nie ma kotów,nie ma jak sprawdzić.Ale psiak fajny,wesoły.

Posted

Wejdziemy na forum i pokażę jej psie nieszczęście! Pani jest psiarą , miała psa ale niestety odszedł ze starości. Był zaprzyjaźniony z kotami . Pani bardzo chce mieć psa i nawet była nieco rozczarowana, że nasza psica znalazła dom. Czy gdyby się zdecydowała na jakiegoś psa ze schroniska to jest możliwość sprawdzenia jak pies reaguje na koty ?

Posted

anna2012 napisał(a):
Wejdziemy na forum i pokażę jej psie nieszczęście! Pani jest psiarą , miała psa ale niestety odszedł ze starości. Był zaprzyjaźniony z kotami . Pani bardzo chce mieć psa i nawet była nieco rozczarowana, że nasza psica znalazła dom. Czy gdyby się zdecydowała na jakiegoś psa ze schroniska to jest możliwość sprawdzenia jak pies reaguje na koty ?

Chyba tylko pojechać z kotem do schroniska i sprawdzić.Tam jest około 170 psów.Na pewno są takie co akceptują koty.

Posted

Tego czarnego zobaczyłam w dniu,kiedy był adoptowany Amor.Nie da się koło niego przejść obojętnie.Mimo zaniedbania robi wrażenie.Jeszcze nic o nim nie wiem,ale się dowiem.

Posted

może mu osobny wątek założysz....on jest super!!!!może go pod sznaucery olbrzymy,,,,/w typie/
może go tam też dać ,facet jest piękny,warto by go szybko łapsnąć,żeby gdzieś do budy wiejskiej nie trafił,,,,,,

juz rozesłąłam do swoich znajomych spoza dogo może ktoś sie zakocha chociaż to trudne bo każdy z nich ma co najmniej 1 psa,,,ale spróbować warto.....

to jest chyba dość młody psiak??/

Posted (edited)

Przystojniak o zalotnym spojrzeniu, trochę mniejszy niż ON:

Nietoperek ;) spory samiec

Chyba facet, w typie ON, o wyjątkowo mądrych oczach:

Edited by feluska997
Posted (edited)

To sunia z początku wątku - taka jest przymilna i tak głęboko patrzy w oczy...

Pchełka - grubaska ;) ta, co pcha się na kolana i ma świński ogonek ;)

Podrostki, młode, średnie, ale nie szczeniaki:

Edited by feluska997
Posted (edited)

Cudaczek pasujący chyba do jakiegoś małego sznaucera

Urocza sunia na długich nóżkach :) Miła, przyjazna, ale nie natarczywa. Chodziła luzem po terenie schroniska.

Edited by feluska997
Posted (edited)

Sunia, ma jakiś trudnouchwytny charci szczególik. Trochę wystraszona (muszę znaleźć więcej jej zdjęć)

Spory psiak, na siłę można go podciągnąć pod coś wyżłowatego. Krótka, sztywna sierść, jakby poćwiczył to byłby dość umięśniony ;)

Edited by feluska997
Posted (edited)

Podrostek, duży, miękki, w sam raz do przytulania :D Sierść ma taką... jak merynos wełnę ;), kto widział merynosa, to wie:

Elino, przepraszam, że się wpakowałam ze zdjęciami. Wreszcie udało mi się je załadować i nie chciałam żeby znów zniknęły... Mam jeszcze trochę, także Twoje posty nie zostaną puste :)

Edited by feluska997
Posted

Oj Feluska,pogoniłaś chłopaka przez Łomżę ze zdjęciami do mnie.Dziękuję :) .
Nawet nie przypuszczałam,że tych zdjęć tak dużo jest :) .Na pierwszej stronie wklejam linki do zdjęć każdego psa.Nie pamiętam wszystkich informacji,które nam mówiła pani w schronisku.

Posted

Feluska,chyba już trzeba zacząć ogłoszenia psom,o którym coś wiemy.
Z tych łaciatych z interwencji nie pamiętam ,który to syn,a która mama.

Posted

Tz sam się zaoferował :loveu:

Mama łatków to była taka z dłuższą sierścią i cienką białą smużką na ciemnej twarzy ;) Uszy chyba w połowie przełamane, ale ręki nie dam uciąć. Jeśli w ogóle mówimy o tych samych łaciatkach.

Eh do końca tygodnia nie mam czasu na nic, później popołudniami mogę coś pokombinować. Tylko, że i tak mało o nich wiemy.

Posted

I mało będziemy wiedzieć.Co innego mieć psa w domu.W schronisku pies jest inny.Sparzyłam się na Amorze.Miał być łagodny,przyjazny do dzieci i innych psów.A okazał się psem z problemami.
Ogłaszać można psy 1,2,3,4,6,8 (tu nie pamiętam wieku,ale chyba 2 lata),9,11,12,13.O reszcie trzeba uzyskać informacje.
Aby był tekst to będę produkować.Sama postaram się coś napisać,choć ja wcale nie jestem twórcza.

Posted

Dziś dostałam od pani sms : Amor poza tym,że szczeka na wszystko co się rusza jest ok.Właśnie jest z nami u teściów.Przejechał znowu 300 km grzecznie podziwiając krajobraz.Wczoraj latał po działce,a dzisiaj po kryjomu zjadł teściowej słoninę dla sikorek z balkonu.A co najciekawsze reaguje na imię Misiek.

Więc chyba nie jest źle,ale na początku byłam w nerwach.