Zofija Posted August 28, 2012 Author Posted August 28, 2012 [quote name='stzw']Dwa padnięte lumpy po gigancie boskie! po prostu boskie! Quote
Zofija Posted August 28, 2012 Author Posted August 28, 2012 Na koncie Fundacji mamy pustki! Musimy poczekać, cholera. Chyba, ze zaczne wysyłać wątek Quote
stzw Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Czesiek dostał od Pani Marii smycz łańcuszkową. Po kilku minutach zorientował się o co chodzi i nawet szło mu nieźle. Niestety, jak nie szliśmy to Czesiek stawał na łapach i opierał się o mnie. Dopóki postoje były krótkie - było OK. Ale jak zatrzymałam się na 60 sekund to zjadł mi kawał bluzki. Jak bym nie kombinowała - nie wiem, komu można by było go wcisnąć. Do jakiego człowieka on pasuje? Quote
Zofija Posted September 2, 2012 Author Posted September 2, 2012 stzw napisał(a):Czesiek dostał od Pani Marii smycz łańcuszkową. Po kilku minutach zorientował się o co chodzi i nawet szło mu nieźle. Niestety, jak nie szliśmy to Czesiek stawał na łapach i opierał się o mnie. Dopóki postoje były krótkie - było OK. Ale jak zatrzymałam się na 60 sekund to zjadł mi kawał bluzki. Jak bym nie kombinowała - nie wiem, komu można by było go wcisnąć. Do jakiego człowieka on pasuje? Do abnegata:evil_lol: Quote
Zofija Posted September 2, 2012 Author Posted September 2, 2012 Chcemy posłać Czesia na szkolenie, jednak nie mamy na to środków. Koszt szkolenia to 500-600zł , w przypadku Czesia-niezbędne! BARDZO PROSIMY O POMOC! Quote
stzw Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Właśnie wróciliśmy ze spaceru - Czecho z Aldenem i ja z Panią Marią. Czesio nawet fajnie szedł ( tzn. tylko czasami szarpał za ubrania albo plątał się pod nogami). Nawet go spuściłam na chwilę na łące, żeby sobie pobiegał. Zawołałam go i bez problemu zapięłam z powrotem na smycz. Jak to powiedziała p. Maria - Czesiek jest ładny, tylko szalony. Quote
Nilsson Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='stzw']Czechu przygasł bez Aldena...[/QUOTE] Biedny Czesio:-( ,trzeba mu intensywniej domu szukać,może spoważnieje bez Aldena Quote
stzw Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Czechu wyje. Pięęęęknie wyje. W konkurencji do sanitarek albo innej policji. No, nie każdy lubi samochody na sygnale. Wyje jak prawdziwy pies północy, profesjonalnie. Quote
stzw Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Czechu bardzo szybko łapie i jest chętny do nauki. Bezproblemowo chodzi już na smyczy. Można go odpiąć w trakcie spaceru a on od razu przybiega na wołanie. Wraz z wyjazdem Aldena minęły jego ciągoty do włóczenia się. Pani Maria pocieszała mnie, że pies jej znajomej miał też ADHD ale w wieku ośmiu lat mu przeszło i się uspokoił. Ostatnie hobby Cześka - gryzienie ludzkich stóp w zimowych butach. Z wyjątkową energią w chwili, kiedy stopa stoi na lodzie. Podobno 60% wypadków z udziałem zwierząt to "potknięcie się o psa". Czesiek powoduje jakieś 20%. Quote
Nilsson Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 [quote name='stzw']Czechu bardzo szybko łapie i jest chętny do nauki. Bezproblemowo chodzi już na smyczy. Można go odpiąć w trakcie spaceru a on od razu przybiega na wołanie. Wraz z wyjazdem Aldena minęły jego ciągoty do włóczenia się. Pani Maria pocieszała mnie, że pies jej znajomej miał też ADHD ale w wieku ośmiu lat mu przeszło i się uspokoił. Ostatnie hobby Cześka - gryzienie ludzkich stóp w zimowych butach. Z wyjątkową energią w chwili, kiedy stopa stoi na lodzie. Podobno 60% wypadków z udziałem zwierząt to "potknięcie się o psa". Czesiek powoduje jakieś 20%.[/QUOTE] Widzę ,ze na brak atrakcji z udziałem Czeska nie możesz narzekać:lol: ...Jakby nie patrzeć jakieś postępy Czesio robi:evil_lol: . Quote
stzw Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 Dzisiaj Czecho wydawał mi sie spokojniejszy. Może jeszcze zejdzie na psy? Jak go zanosiłam do kojca ( sam nie pójdzie - jest bystry i wie, kiedy chcę go zamknąć ) to był wyraźnie zgaszony. Nie macie w schronie jakiegoś "aldenowego" psa do towarzystwa? Czechu po prostu tęskni. Quote
stzw Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Czesiek skacze na budę ( ok. 120 cm ) a z budy na dach kojca ( ok. 150 cm ). Po krótkim szaleństwie na dachu zeskakuje "na ryja" na ziemię - z wys ok. 2 m. Teraz jest śnieg i miękko ale jak będzie lato i twarda ziemia, to sobie złamie łapy. Przeskakuje też przez ogrodzenie bo ostatnio zwiał na 2 godz. a nie było śladów podkopów ani zjedzenia siatki. Quote
stzw Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Uploaded with ImageShack.us Filmiki wkleiłam tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/threads/239156-PIES-z-zami%C5%82owaniem-do-ruchu post 10 Quote
Zofija Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 Czesław ma szanse na super dom!!!! PILNIE POTRZEBNY TRANSPORT DO TORUNIA. Pani jest z Malborka, ale do Torunia moze podjechać. Plizzzzzzzz HELP!!! Quote
stzw Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Na tym wątku nie znajdziesz... daj tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/threads/24359-W%C4%85tek-Transportowy-KASUJCIE-NIEAKTUALNIE-POSTY! http://www.dogomania.pl/forum/threads/237538-Oferuje-transport-PO-CA%C5%81YM-KRAJU-zagranica-%28Wawa-Radom-i-nie-tylko%29 Quote
stzw Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Info z nowego domu: Witam, Czesław już od jakiegoś czasu u mnie w domu, wszystko jest ok, póki co jest w miarę grzeczny, zapoznał się już z moja sunią i mieszkajacym z nami mojej mamy owczarkiem i małą sunią oraz kotem. Jestem zadowolona bardzo z Czesława, moze i ma ADHD ale jego maniery są w porządku, nie szczeka na inne psy na spacerze, fajnie się bawi piłką (aż mu się oczy świecą!). Naprawdę ideał, co by nie zapeszyć, jestem miło zaskoczona bo myślałam, że na początku bedzie armagedon i roznoszenie domu a jest dobrze :smile: Czesław leży teraz spokojnie koło mnie, w podróży też się sprawił dobrze (też myślałam, ze będzie o wiele gorzej- więc znowu Czesiek mnie zaskoczył pozytywnie). Za momencik idziemy na dwór co by po ogrodzie trochę pohasał z psiakami :smile: pozdrawiam i dziękuję za Czesława! Quote
Nilsson Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='stzw']Czesiek pojechał![/QUOTE] [COLOR=#800000][B]Iza,jesteś WIELKA!!!! dobrze ,ze wpadłaś na taki pomysł,żeby Czesio sportu zażywał.Pozdrawiamy Nową Panią Czesia:)[/B][/COLOR] :loveu::Cool!::sweetCyb:. Quote
stzw Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 cdn: "Domyślam się, że spokój właśnie wspomożony uspokajaczem bo zaczął się rozkręcać :smile: Na kota nie zwraca teraz uwagi, początkowo go zaczepiał do zabawy. kot też go zaakceptował bez problemu bo się wychowywał od malutkiego kociaka tylko z psami. Czesław bawi sie teraz z sunią szczeniaczkiem, która przyszła w odwiedziny więc mamy w domu niezłe towarzystwo chwilowo :smile: Włazi na wszystkie meble łącznie ze stołem ale powoli ogarnia, że to nie jest zbyt akceptowane przez nas. Ma swoje prywatne posłanko i wspólną kanapę psią na której mogą spać psy ale i tak pakuje się do łóżka gdzie śpią ludzie :smile: Jak zobaczy cos dobrego to zaraz chce to mieć już natychmiast ale już od dziś pracujemy nad spokojnym czekaniem na jedzonko i smakołyki, powiem, ze dobrze idzie. Będę pamietać o prawej kieszeni :smile: No i jest bardzo towarzyski, pakuje się na kolana. Ogród mu się spodobał, póki co na ludzi zza bramy nie szczekał, zobaczymy jak będzie w przyszłych dniach. Nie mam możliwości zrobić zdjęcia dobrego póki co bo mój aparat nad Czesławem nie nadąża ale jak tylko będzie okazja to podeślę na pewno. No i proszę się o nic nie martwić, będę informować co tam u Cześka ale większych problemów nie przewiduję :smile:" Quote
Zofija Posted February 24, 2013 Author Posted February 24, 2013 No proszę !!!!! Iza DZIĘKUJEMY!!!!! Quote
Pinesk@ Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Witajcie, to ja adoptowałam Czesława :) Psiak jest świetny ale w nocy dał mi nieźle popalić, czułam sie jak za czasów gdy szczeniaka miałam w domu. Noc nieprzespana :diabloti: Piszczy bo wie że gdzieś jeszcze indziej śpi reszta psów i koooot a on przecież chce sie bawić. Łazi po szafie, biurku i stole. Zaczepia mnie i budzi bo on przecież chce do łóżka. No i niestety co dwie godziny w nocy na dwór, pobudki regularnie od północy. Stwierdził, że przecież 3ecia w nocy to dostateczna pora aby wstawać. Czesiek ma chyba przeziębiony pęcherz, póki co dostał od pana weta jakieś leki na trzy dni póki co + witaminę C i mam nadzieję że mu się poprawi a nie że to taki nawyk ;) Quote
stzw Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Do tej pory Czesław zawsze spał z jakimś psem. Ludzie byli tylko od zabawy. A na zewnątrz pewnie jest buda a w niej jakiś kolega z którym można spać :-) Zastanawiałam się, kiedy wlezie na szafę... Quote
Nilsson Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 U mnie jak był to ADHD miał ale noc przesypiał sam i cichutko to było na plus:lol: Quote
stzw Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Wtedy nie znał Aldena i miał łapę w gipsie :evil_lol: Quote
Recommended Posts