stzw Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Podawanie preparatu na kleszcze Czesławowi: 1. Ja trzymam za szelki, Tomek otwiera pipetę. 2. Czesław obraca się dookoła własnej osi blokując mi rękę pomiędzy szeklami a plecami. 3. odwracam Czesława w kierunku przeciwnym, żeby się wyplątać. 4. Tomek daje mi pipetę i chwyta Czesława. 5. Czesław robi unik i kładzie się na plecach. 6. Tomek stawia Czesława, Czesiek chwyta i szarpie jego rękaw. 7. Staram się chwycić mocniej Czesia i przekazuję pipetę Tomkowi. 8. Obejmuję Czesława, Czesiek gryzie mnie w ucho. 9. Puszczam i biorę od Tomka pipetę. 10. Tomek przygniata Czesława do ziemi, Czesiek zaczyna piszczeć, przyłażą inne psy. 11. Staram się rozchylić futro Czesława, Czesław chce sobie iść i drze mordę coraz głośniej. 12. Psy sprawdzają, co mam w ręce. 13. Pipeta zaaplikowana!!!! To tak w skrócie. Quote
stzw Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Straty: - jeden męski but sportowy firmy Adidas, używany, - jedna balerina nowa (!!!) po 16 zł para z Auchan, - trzy smycze, - dwie paczki zapałek, - piłka tenisowa ( całkiem jeszcze dobra) Do faktury doliczam dwa opakowania Prozacu - musimy jakoś przetrwać. Coraz lepiej poznajemy komendę "nie skacz" oraz jej rozwiniętą wersję 'nie skacz, idioto'. Dzisiaj Czesława pacyfikowali: - Alden ( max poziom irytacji), - Dziad, - Hera (nie zna się na żartach) - Korek (wpadł na kilka dni, ale nerwy mu puściły już pierwszego dnia). Proponuję dopisać do ogłoszeń - pies dla ludzi z ADHD, nadczynnością tarczycy i chorobami objawiającymi się hiperaktywnością. Quote
stzw Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 BĘDĘ BIEGAŁ, BIEGAŁ, BIEGAŁ... By stzw at 2012-05-01 Quote
Nilsson Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 stzw napisał(a):Straty: - jeden męski but sportowy firmy Adidas, używany, - jedna balerina nowa (!!!) po 16 zł para z Auchan, - trzy smycze, - dwie paczki zapałek, - piłka tenisowa ( całkiem jeszcze dobra) Do faktury doliczam dwa opakowania Prozacu - musimy jakoś przetrwać. Coraz lepiej poznajemy komendę "nie skacz" oraz jej rozwiniętą wersję 'nie skacz, idioto'. Dzisiaj Czesława pacyfikowali: - Alden ( max poziom irytacji), - Dziad, - Hera (nie zna się na żartach) - Korek (wpadł na kilka dni, ale nerwy mu puściły już pierwszego dnia). Proponuję dopisać do ogłoszeń - pies dla ludzi z ADHD, nadczynnością tarczycy i chorobami objawiającymi się hiperaktywnością. Kurcze,ten Czesiek to wszystkich z torbami puści. Sierść mu ładnie błyszczy ,jeszcze żeby we łbie coś zaczęło błyskać. Quote
Zofija Posted May 3, 2012 Author Posted May 3, 2012 Jeju znowu się uśmiałam jak głupia. On jest naprawdę ciężki. Musimy mu znaleźć dom z ogrodem-koniecznie!!! Quote
stzw Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 Bardziej wskazany byłby dom z trawnikiem. Ogród nie przetrwa... Quote
Nilsson Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Czy możemy liczyć na pozytywniejsze wieści od Czesia?:lol: Quote
stzw Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Nilsson napisał(a):Czy możemy liczyć na pozytywniejsze wieści od Czesia?:lol: Była straż miejska na interwencji - mój sąsiad ( Fundacja Świat Zwierzętom ) zgłosił, że Czesław uciekł i zeżarł jego kotom żarcie. Czekam na pozew :-)) To się nazywa kochać braci mniejszych... Quote
Zofija Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 Oj ten Czesław to jest wybitna jednostka:) Quote
stzw Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Czechu i Przecin w akcji http://www.youtube.com/watch?v=K3nTbHe-7XU&feature=plcp Quote
Nilsson Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 Czesio świetnie goni na tej łapie.Zresztą on bez niej też by szalał. Quote
stzw Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 Słuchajcie, nie macie może zbytecznej smyczy łańcuszkowej? Czesław zeżarł mi wszystkie smycze ( została jedna, która obsługuje resztę psów) a jest szansa, że przy niejadalnej opanujemy w końcu umiejętnośc chodzenia na smyczy. Quote
stzw Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Wpuściłam tego głupola na chwilę do domu. Grzecznie się położył pod stołem. Po godzinie okazało się, że zeżarł nogę z krzesła. Cholerny drewnojad! By stzw at 2012-07-10 By stzw at 2012-07-10 Quote
stzw Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 Szelki są za duże. Smycze zeżarte - jakbyście mieli łańcuszkową z odzysku, to będę wdzięczna, bo na 10 psów została mi jedna.... Czecho rozwala mnie radością z jaką wita ludzi. Ale dlaczego przy okazji gryzie i szarpie? Quote
Zofija Posted July 22, 2012 Author Posted July 22, 2012 Czesław jest jedyny! To moze kupisz na nasz koszt, w końcu to nasze cudo dokonuje tych wszystkich dewastacji.. Quote
stzw Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Kasia powiedziała, żeby oddać go wrogowi... Mimowolnie pomyślałam o byłych teściach. Tylko czy ja im rzeczywiście aż tak źle życzę???? Quote
stzw Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Przyjechały nowe budy - Czesiek na nie nasikał. W Prestorze szkolenie jest za 550,00 zł. Czekam na odpowiedź z Gostaru. Quote
stzw Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Czecho i Maniek: http://www.youtube.com/watch?v=r_TRo8Rn1Wg&feature=youtu.be Quote
stzw Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Dostałam odpowiedź w sprawie szkolenia Czesia: "Szkolenie podstawowe:(posłuszeństwo + socjalizacja w grupie) Dolna granica wieku psa dopuszczalna przy szkoleniu PT (pies towarzyszacy dla psów rasowych i nierasowych) to około sześć miesięcy a górna okolo 3 lat. Jeżeli jest problem ze starszym psem też udzielamy porad. Koszt kursu PT- 600 zl za 30 godziny lekcyjnych. Kurs trwa dwa miesiace spotkania sa dwa razy w tygodniu w dni robocze (w godzinach wieczornych np.od 18) lub weekendowo (w godzinach od 8-do 15) - po dwie godziny lekcyjne przypadające na każde spotkanie. W szkoleniu powinna uczestniczyc osoba dorosla lub dziecko w wieku okolo 16 lat. Szkolenie PT prowadzimy wg regulaminu Zwiazku Kynologicznego. Forma szkolenia grupowego jest jedną z lepszych metod szkolenia. Przewodnik uczy się metodyki i sam pracuje ze swoim psem w odwracającej uwagę grupie około 10 innych psów wykonujących wspólnie ćwiczenia pod okiem i według zaleceń osoby prowadzącej zajęcia." Quote
Recommended Posts